Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Šis bija mans labākais aplis karjerā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Šis bija mans labākais aplis karjerā"
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

ASV F1 posma kvalifikācijas uzvarētājs Lando Noriss atzinis, ka šis bijis viņa labākais nobrauktais aplis līdzšinējā karjerā un to atkārtot nebūtu sanācis. Tikmēr Makss Verstapens uzsver, ka pieļāvis kļūdu, pretējā gadījumā viņam būtu izdevies iegūt pirmo starta vietu.

Noriss pārspēja Verstapenu cīņā par pirmo starta vietu, bet izšķirošos lidojošos apļus piloti bija spiesti pārtraukt pēc tam, kad avāriju piedzīvoja Džordžs Rasels.

"Domāju, ka šis bija mans labākais aplis karjerā," pēc kvalifikācijas sacīja "McLaren" pilots Noriss. "Tas bija vienkārši ļoti lielisks aplis. Uzstādīju ļoti augstu latiņu, jo nešķita, ka otrajā aplī man to varētu izdoties uzlabot. Izspiedu no mašīnas visu. Kopš sprinta veicām labas izmaiņas un noteikti esam spēruši soli uz priekšu. Tomēr aizvien bija grūtības, tāpēc zināju, ka jāuzņemas neliels risks, lai dabūtu ātrāku apli. Un viss salikās kopā perfekti. Šis nebija aplis, ko varētu atkārtot. Esmu ļoti priecīgs, jo necerēju, ka šodien man izdosies uzvarēt."

Noriss atzina, ka zaudē Verstapenam trases ātrākajās vietās: "Makss ir sevišķi ātrs pirmā sektora ātrajos līkumos. Man faktiski visur nācās riskēt, ja godīgi. Ātrākās trases vietas ir joma, kurā zaudējam "Red Bull" mašīnām."

Pēc sprintā sasniegtās uzvaras tieši Verstapens bija favorīts uz pirmo starta vietu šovakar plkst. 22:00 pēc Latvijas laika gaidāmajām "Grand Prix" sacensībām. Sportists atzīst, ka pieļāvis kļūdu 19. līkumā, kas viņam arī maksāja pole position. Noriss izrādījās tikai 0.031 sekundes ātrāks.

"Es sabojāju apli 19. līkumā - nezinu, kas tur notika," skaidro trīskārtējais F1 čempions. "Varbūt iegriezu pārāk vēlu, mēģināju braukt pārāk ātri. Bet, kad tas izdarīts, sanāk līkumu izbraukt pārāk plaši, tāpēc vēlreiz nācās pārslēgties uz zemāku pārnesumu. Zaudētu tur laiku, ar ko būtu pieticis pirmajai starta vietai. Zināju, ka otrajā aplī varu to atgūt, bet līdz tai vietai pirms Rasela avārijas nemaz nesanāca aizbraukt. Tā ir kvalifikācija, reizēm tā notiek, tas ir ārpus manas kontroles. Kopumā nedēļas nogale līdz šim bijusi drīzāk pozitīva. Beidzot varam cīnīties par pirmajām starta vietām un kādu laiku tā nebija bijis."

Aiz Norisa un Verstapena kvalifikāciju noslēdza abi "Ferrari" piloti Karloss Sainss un Šarls Leklērs, kuri jau zaudēja vairākas sekundes desmitdaļas.

Starta kārtība:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv