Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns bez komandu piekrišanas gatavojas atļaut izmantot V8 dzinējus

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns bez komandu piekrišanas gatavojas atļaut izmantot V8 dzinējus
F1 turbo motors
Foto: AFP/Scanpix

F1 čempionāta vadītājs Bernijs Eklstouns bez komandu piekrišanas vēlas atgriezt V8 atmosfēriskos motorus sacīkstēs jau 2016. gadā.

Eklstouns šādi vēlas rīkoties pēc tam, kad bez iespējas brīvi tikt pie labiem motoriem palika spēcīgā "Red Bull" komanda, soloties pie šāda scenārija pamest F1 čempionātu.

Šobrīd Formulā 1 viss atkarīgs no "Ferrari" un "Mercedes" rūpnīcām, kas vienīgās spējušas uzražot konkurēt spējīgus V6 turbo motorus, taču nevēlas tos piegādāt "Red Bull". Eklstouns šādi plāno rīkoties, lai izbeigtu situāciju, kad Ferrari" un "Mercedes" ir tik liela noteikšana pār situāciju čempionātā kopumā. Turklāt brits pat nedomā sagaidīt piekrišanu no visām komandām, kā tam normālā situācijā būtu jābūt.

"Nedomāju, ka tam mums vajag vienprātīgu piekrišanu no komandu puses," intervijā "Independent" atzīst Eklstouns. "Domāju, ka mums vienkārši vajag rīkoties un teikt viņiem, lai vēršas šķīrējtiesā, ja tas nepatīk. Ja "Ferrari" ir piekrituši piegādāt rūpnīcas motorus tikai vienai komandai un "Mercedes" tāpat, nevienam nepietiks dzinēju. Tieši tāda šobrīd ir situācija. Mums ir nepieciešams neatkarīgs dzinēju piegādātājs. Es par to runāju jau kādu pusotru gadu."

Tāpat Eklstouns pieļauj situāciju, ka tādas kompānijas kā "Cosworth" vai "Renault" jau nākošgad varētu piedāvāt kā alternatīvu V6 tvin-turbo motorus, kas darbotos, izmantojot standarta kinetiskās enerģijas atjaunošanas sistēmu (KERS), kā arī būtu pieejami par zemākām cenām. Līdz ar to, būtu pieejami gan šādi, gan V8 atmosfēriskie motori.

Tikmēr komentējot "Red Bull" iespējamo aiziešanu no čempionāta, Eklstouns piedraudējis ar iespējamajiem tiesu darbiem.

"Nebūs tā, ka viņi tiesā piecelsies un teiks - jā, mums ir līgums, bet mums nav motora," skaidro Eklstouns, atgādinot, ka komanda ir ar parakstījusi apliecinājusi vēlmi startēt F1 čempionātā ilgtermiņā. "Mans arguments būs vienkāršs - jūs parakstījāt līgumu par piedalīšanos. Viņiem, parakstot šo līgumu, bija jābūt drošiem, ka motors būs. Tas bija komandas pienākums, par to parūpēties."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +2 [+] [-]

, 2015-10-20 21:17, pirms 9 gadiem
hehe labs vecais nebeidz paarsteigt

  -2 [+] [-]

, 2015-10-20 21:21, pirms 9 gadiem
Ekolstonu tik lode dabus nost no F1 skatuves...izbesijusi vina cakaresanas...

  +3 [+] [-]

, 2015-10-20 21:35, pirms 9 gadiem
šobrīd liekas viņš vienīgais tur pareizā virzienā domā! vajag šovu - skaņu, ātrumu, jaudu un visu! nevis eko braukšanu

     [+] [-]

, 2015-10-20 22:38, pirms 9 gadiem
lieliska ziņa mūsu bobsleja komandai- taisni vasaras pārtraukumā varēs stumt RB formulas, protams par samaksu. Pietiks jauniem bobiem un pašiem

     [+] [-]

, 2015-10-21 19:23, pirms 9 gadiem
kungs rakstīja: šobrīd liekas viņš vienīgais tur pareizā virzienā domā! vajag šovu - skaņu, ātrumu, jaudu un visu! nevis eko braukšanu
Aha... un nez kurš tad aizdomājās līdz tam, kas tagad notiek?

Nezinu gan kā Bernijs šito domā dabūt cauri. Tad viņš domā laist turbo dzinējus kopā ar atmosfēriskajiem?!?