Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" nebloķē "Honda" dzinēju pārdošanu, jauni partneri iespējami 2017. gadā

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" nebloķē "Honda" dzinēju pārdošanu, jauni partneri iespējami 2017. gadā
"McLaren-Honda" formula Singapūras trasē
Foto: AFP/Scanpix

Japānas autoražotāji "Honda", kuru vienīgais sadarbības partneris Formulā 1 šobrīd ir "McLaren" komanda, citām vienībām savus motorus būtu gatava piegādāt sākot ar 2017. gadu.

"Honda" atgriezās F1 čempionātā tikai šogad, taču jaunais V6 turbo motors attīstības ceļu iet samērā gausi un pagaidām tā piegādāšana citām komandām tiek uztverta ar skepsi. Tomēr ir skaidrs, ka motoru turpinās uzlabot un ļoti iespējams jau nākamgad tas būs nesalīdzināmi labāks, varbūt spējot konkurēt ar "Ferrari" un "Mercedes", kas pagaidām valda F1 dzinēju tirgū.

"McLaren" komandas vadītājs Eriks Buljē apstiprina, ka "Honda" motorus citi potenciālie partneri varētu sākt izmantot, kad pienāks īstais laiks šādam solim.

"Jūs visi zināt, ka līgumā, ko paraksta katrs dzinēju ražotājs, kas ienāk Formulā 1, tiek paredzēta iespēja apgādāt ar motoriem citas komandas," saka Eriks Buljē. "Tas ir jautājums, ko ar "Honda" pusi jau esam apsprieduši un turpinām apspriest. Īstajā brīdī mēs, tas ir, "Honda" būtu gatava apgādāt citu komandu. Mēs esam partneri, mēs par to diskutējam un vienosimies, kad to sākt darīt."

Buljē arī noliedzis izskanējušās baumas, ka "McLaren" bloķējusi "Honda" vēlmi apgādāt ar motoriem arī citas komandas, apstiprinot, ka arī citiem šie dzinēji varētu būt pieejami jau 2017. gadā, tātad, aiznākamajā F1 sezonā.

"Mūsu viedoklis tiek pieņemts kā partnera ieteikumus, un tas nav veto," paskaidro Buljē. "2017. gadā tas būtu iespējams. Kāpēc gan nē? Tas tikai nozīmētu, ka kādai citai komandai mūsu motors šķistu laba iespēja un tas ir tikai pozitīvi."

Singapūras "Grand Prix" cīņā par starta vietām trešo reizi šajā sezonā abām "McLaren-Honda" formulām izdevās pārvarēt trešo kvalifikācijas kārtu. Konstruktoru kausā gan gūti tikai 17 punkti un tas ļauj ieņemt vien priekšpēdējo, devīto vietu, pārspējot tikai "Manor-Ferrari", kas punktus šogad vēl nav guvusi.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2015-09-20 15:07, pirms 9 gadiem
droši vien no potenciālajiem piedāvājumiem Honda nevarēs ne atkratīties, hehe

     [+] [-]

, 2015-09-20 18:42, pirms 9 gadiem
chemist_dk rakstīja: droši vien no potenciālajiem piedāvājumiem Honda nevarēs ne atkratīties, hehe
Kappa

     [+] [-]

, 2015-09-21 07:59, pirms 9 gadiem
Gan jau nems, jo Mercedes un Ferrari vieni pasi nevar apgadat visus, ja vien mazbudzeta komandas nebus ar mieru nemt vecaku modelu motorus, bet tas automatiski atmet ceribas cinai pat titulu.
Ja notiek ka visi sacerejusies, tad nakosgad Ferarri motiri bus 5 komandam, Mercedes 4 komadas, tad pa vienai ar Honda un Renault.