Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens lietainajā Zandvortā mēģinās uzvarēt ceturto gadu pēc kārtas

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens lietainajā Zandvortā mēģinās uzvarēt ceturto gadu pēc kārtas
Foto: Motorsport.com

Jau šajā nedēļas nogalē, pēc gandrīz mēneša pārtraukuma, atsāksies F1 pasaules čempionāts. Sezonas 15. posms tiks aizvadīts Nīderlandē, Zandvortas trasē, bet sinoptiķi sola lietus iejaukšanos, kas cīņas varētu padarīt vēl aizraujošākas. Desmit posmus pirms sezonas beigām Makss Verstapens atrodas 78 punktus priekšā tuvākajam sekotājam Lando Norisam.

Ir aizvadīti jau 14 posmi, taču Verstapens nav uzvarējis jau četrās "Grand Prix" sacīkstēs pēc kārtas, kas ir visai neierasti, ņemot vērā viņa pēdējo gadu sasniegumus. "Red Bull" komanda vairs nevar lepoties ar tehnisko pārsvaru, jo "McLaren" un "Mercedes" vienībām izdevies būtiski progresēt.

Tomēr arī Noriss šo situāciju nav pratis izmantot pilnvērtīgi, un arī viņš šajā laikā uzvaras nav guvis. Tikmēr Luiss Hamiltons atguvis kādreizējo formu un izcīnījis jau divas uzvaras pēdējos trīs posmos. Viņš gan īsti nebūtu pieskaitāms pretendentiem uz titulu, ņemot vērā lielo punktu deficītu kopvērtējumā.

Neskaitot notikumus pirmajā aplī, pagājušajā gadā Holandes GP sacīkstē tika piefiksētas 112 apdzīšanas. Tas bija lielākais apdzīšanu skaits kopš 2016. gada posma Ķīnā, kad tika fiksēti 128 apdzīšanas manevri. Tas savukārt ir lielākais reģistrētais apdzīšanu skaits kopš 1983. gada, kad šādu statistiku tika sākts apkopot. Neoficiāli visā sacīkstē kopumā pērn Zandvortā tika saskaitītas 186 apdzīšanas, kas ir neformāls F1 rekords.

Pēdējos trīs gadus, kopš Nīderlandes posms atgriezies F1 kalendārā, tajā uzvaras izcīnījis mājinieks Verstapens.

Cik spraigi notikumi būs vērojami šajā nedēļas nogalē, to redzēsim, bet sinoptiķi sola, ka piektdien un sestdien Zandvortā gaidāmi nokrišņi. Piektdiena būs siltākā no nedēļas nogales dienām, taču gaisa temperatūra nepārsniegs +22 grādus. Sevišķi lietus tiek solīts uz sestdienu, kamēr svētdien vairāk uzspīdēs saule. Ņemot vērā šīs vietas klimatiskos apstākļus, lietus iespējamību uz sacīksti arī nevar izslēgt pilnībā. Savukārt mērenā gaisa temperatūra atkal varētu patikt "Mercedes" mašīnām.

Holandes GP programma:

SesijaDienaSākums (LV)
1.treniņšPiektdiena (23.08)13:30
2.treniņšPiektdiena (23.08)17:00
3.treniņšSestdiena (24.08)12:30
KvalifikācijaSestdiena (24.08)16:00
SacīksteSvētdiena (25.08)16:00

Izmantotie resursi:
www.f1.lv