Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs pieļauj iespēju kļūt par komandas vadītāju

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosbergs pieļauj iespēju kļūt par komandas vadītāju
Niko Rosbergs
Foto: EFE/Scanpix

Tuvojoties jaunajai F1 sezonai, pērnā gada pasaules čempions Niko Rosbergs atzinis, ka pilota statusā vairs neatgriezīsies, tomēr vēlas palikt iesaistīts motoru sportā, iespējams, pildot jauno braucēju menedžera vai pat komandas vadītāja amatu.

"Es meklēju jaunus ceļus un šajā ziņā neiespringstu," savu šī brīža dzīvi intervijā "Sport Bild" raksturo Rosbergs, kura paziņojums par F1 karjeras beigšanu bija negaidīts visiem. "Vienu lietu varu pateikt droši - gribu kaut kādā veidā palikt saistīts ar sacīkstēm, lai kas tas arī nebūtu."

Lai gan Rosbergam autosports aizvien nozīmējot daudz, vācietis sola, ka sacīkšu mašīnā viņu vairs neredzēsim: "Es neatgriezīšos kā pilots, pavisam noteikti nē, lai arī lēmums aiziet sagrieza manu dzīvi ar kājām gaisā. Tajā brīdī sekoju savai sirdij un esmu pilnībā apmierināts, ka savu F1 grāmatu esmu pabeidzis ar noslēgumā iegūtu pasaules čempiona titulu. Man izdevās sasniegt visu, uz ko biju cerējis. Tagad mana dzīve aizvien būs tikpat lieliem izaicinājumiem pilna kā F1 laikā. Arī turpmāk gribu būt panākumiem tikpat bagāts. Turklāt tagad pats varu visu izlemt."

Rosbergs atklāj, ka pašlaik iesaistījies vairākos labdarības projektos, palīdzot cilvēkiem, kam tas nepieciešams. Tāpat viņš apstiprina, ka, iespējams, nākotnē varētu kļūt par kādas komandas vadītāju vai pilotu menedžeri.

"Es neteiktu nē," jautāts par iespējamību vadīt sacīkšu komandu, atzīst Rosbergs. "Daudz kas ir iespējams, tomēr šajā brīdī mana primārā nodarbe ir vairāki sociālie projekti, palīdzot bērniem un tiem, kas ir ne tik priviliģēti. Gribu dot kaut ko atpakaļ. Tas man daudz nozīmē. Šobrīd meklēju projektu, kur varētu ielikt visu savu sirdi. Iespēju, ko darīt, ir daudz. Viena no tām - palīdzēt citiem pilotiem kļūt panākumiem bagātiem, darbojoties padomdevēja vai menedžera statusā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...