Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uzvar aizraujošajā Lasvegasas GP

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens uzvar aizraujošajā Lasvegasas GP
Peress, Verstapens un Leklērs pēc Singapūras GP finiša. Foto: f1.com

F1 čempionāta priekšpēdējā posmā Lasvegasā tika aizvadīta viena no aizraujošākajām cīņām par uzvaru šosezon, bet kārtējo reizi pirmais finišēja "Red Bull" pilots Makss Verstapens, kurš piedzīvoja gan problēmas ar riepām, gan sadursmi un saņēma arī sodu. Pēdējā aplī otro vietu izrāva Šarls Leklērs, spējot apdzīt Serhio Peresu.

Verstapens vadību pārņēma jau startā, taču ar neatļautu manevru, par ko vēlāk tika pie piecu sekunžu soda. Pirmajā līkumā viņš izstūma kvalifikācijas uzvarētāju Leklēru ārpus trases, tādā veidā izkārtojot sev līderpozīciju. Daudz netrūka, lai situāciju izmantotu Džordžs Rasels, taču "Mercedes" pilots saglabāja trešo pozīciju.

Turpat pirmajā līkumā notika vairākas sadursmes. Fernando Alonso mēģināja veikt atraktīvu apdzīšanas manevru, bet saslīdēja, pēc kā viņa mašīnai viegli uztriecās Valteri Botass, izvairīties nespēja arī Serhio Peress, kurš startēja no otrā desmitnieka. Visi trīs devās boksos, bet Peresa gadījumā tas pat nozīmēja veiksmi, kas vēlāk ļāva pakāpties līdz vadošajām pozīcijām. Citā incidentā Karloss Sainss saslīdēja pēc Luisa Hamiltona mašīnas aizķeršanas, bet abi varēja turpināt braukšanu.

Virtuālās drošības mašīnas periods ātri beidzās, bet uzreiz pēc tam avarēja Lando Noriss. Viņa "McLaren" pēkšņi saslīdēja un ietriecās sienā, līdz ar ko pie darba tika likts reālais drošības auto. Šie notikumi ļāva pakāpties uz augšu tiem, kas jau bija paguvuši iebraukt boksos uz riepu maiņu.

Pēc sacensību atsākšanās Verstapens ātri vien attālinājās, taču ne uz ilgu laiku, jo sākās nopietnas problēmas ar vidējā sastāva riepām. 15. aplī Leklērs jau bija viņu noķēris un spēja apdzīt, bet Verstapens uzreiz iebrauca pitstopā. "Ferrari" pilots savu pirmo un vienīgo pitstopu veica 21. aplī, atgriežoties pārliecinoši priekšā Verstapenam. Starp viņiem arī atradās vairāki citi braucēji, ieskaitot Sainsu.

Verstapens apdzina Sainsu un to pašu atkārtoja pret Raselu, taču abu starpā notika sadursme. Lai gan bija redzams, ka atdalās visai daudz atlūzu, "Red Bull" pilota mašīna daudz cietusi nebija. Vēlreiz trasē devās drošības auto, ko izmantoja gan Verstapens, gan Peress, lai veiktu vēl vienu boksu apmeklējumu.

Pēc sacensību atsākšanās Leklērs atkal bija līderis, Peress bija iekārtojies otrajā vietā, bet Verstapens - tikai piektajā. Kamēr Peress 32. aplī apdzina Leklēru un nonāca vadībā, Verstapens tika garām Pjēram Gaslī un Oskaram Piastri, kuri tobrīd bija tikuši visai augstu.

Cīņa par uzvaru turpinājās spraigā gaisotnē, jo 35. aplī Leklērs atkal atgriezās vadībā, spējot atkarot vietu no Peresa. Komandas biedru uzreiz pēc tam apdzina Verstapens, bet jau 37. aplī holandiešu pilots bija garām arī Leklēram. Turpinājumā viņu reāli apdraudēt sāncenši vairs nespēja.

Cīņā par pjedestāla pozīcijām tas aizvien nebija viss, jo Leklērs pieļāva kļūdu, vienā no līkumiem izbraucot ārpus trases, ko Peress izmantoja, lai aizbrauktu viņam priekšā. Līdz pēdējam aplim "Ferrari" pilots brauca cieši aizmugurē, līdz izlēma par apdzīšanas mēģināšanu, ko veiksmīgi īstenoja un izcīnīja otro vietu.

Tāpat pēdējā aplī uz ceturto vietu pacēlās Rasels, taču, tā kā viņš bija saņēmis piecu sekunžu sodu par sadursmes izraisīšanu, rezultātos klasificēts kā astotais. Ceturtā vieta tikusi Estebanam Okona, piektā - Lānsam Strolam. Tālāk seko Sainss un Hamiltons. Pirmo desmitnieku aiz Rasela noslēdz Alonso un Piastri.

Pēc nedēļas sezonas noslēguma posms Abū Dabī.

Lasvegasas GP rezultāti:

F1 kopvērtējums:

  +1 [+] [-]

, 2023-11-19 10:18, pirms 11 mēnešiem
meršiem sāpīga gonka

  +1 [+] [-]

, 2023-11-19 10:40, pirms 11 mēnešiem
Kaza dzīva, un vilks paēdis. Čeko laimīgi paņem otro vietu, bet Ferrari tikai 4 punktus aiz Mercedes.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-19 11:42, pirms 11 mēnešiem
Tas nav kāds punktu rekords Verstappenam, jau?

     [+] [-]

, 2023-11-19 11:51, pirms 11 mēnešiem
Emociju karuselis.

Péc shís sacíkstes RB ir jáatbrívojas no Perez. Lai gan esmu vinja atbalstítájs, kungs bezzobains pédéjás sacíkstés. Lídzígi ká Hamilton 2021.gada pédéjá sacíksté. Ja atstáj durvis valjá, nebrínies, ka bús jánokar aste un jáskatás ká konkurents pabrauc garám.

Intriga saglabájas pédéjá sacíksté starp Mercedes-Ferrari, Aston-McLaren, Sainz-Alonso-Leclerc-Norris.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-19 17:22, pirms 11 mēnešiem
Tad kad tiks lemts par to vai Perezs jāatstāj RedBull komanda atvērs kopvērtējuma tabulu un tur Perezs visu ir stabili nokārtojis.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-19 17:24, pirms 11 mēnešiem
Prieks ka Ferrari iedeva cīņu RedBull, žēl ka cīņa bija iespējama tikai unikālos apstākļos, bet paldies ka tā vispār notika. Kopumā superdrošs un interesants pasākums.

  -2 [+] [-]

, 2023-11-19 17:32, pirms 11 mēnešiem
To VER vienu reizi nošaut par saviem izgājieniem. Pat komentētāji smējās, ka 5 sekundes ir nieks, ja viņš dabūt trases pozīciju. Jau cik reizes nagļakā ielien iekšpusē un bremzē kā pagadās, jo otrs tak pavāksies malā. 10 stop/go par tādu (bez iespējas izciest pie pitstopa). Vēl pats pēc gonkas intervijā lepojas ar to manevru. Pretīgāks draiveris nav redzēts.

     [+] [-]

, 2023-11-19 20:17, pirms 11 mēnešiem
Pēdējā laika interesantākās sacīkstes. Maksis jau tā ir čempions, bet ar zemi, lai tikai paņemtu visu, ko var paņemt. Prieks par Leklēru, ka beigās izrāva vismaz otro, jo būtu skumji, ja sabremzēšanās būtu maksājusi arī otro vietu. Čeko visu cieņu - darīja ko varēja ar visām problēmām. Skumji par Raselu. Labs potenciāls, bet tās ačgārnās izvēles spriedzes situācijās. Lai nu kā, bet bauda skatīties šādu šovu.