Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels ātrākais trešajā treniņā, sesija noslēdzas ar Albona avāriju

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels ātrākais trešajā treniņā, sesija noslēdzas ar Albona avāriju
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" pilots Džordžs Rasels sasniedzis ātrāko apļa laiku Lasvegasas F1 posma noslēdzošajā treniņsesijā, kas tika pārtraukta priekšlaicīgi pēc Aleksa Albona sadursmes ar barjeru.

"Williams" pilots Albons bija uzrādījis sesto ātrāko rezultātu, kad vienā no līkumiem aizķēra mīksto barjeru, radot bojājumus mašīnai. Kontakts notika gan ar priekšējo, gan īpaši aizmugurējo riteni, kuram arī atdalījās un nomuka riepa. Sportists turpināja ceļu uz boksiem, taču bija spiests apstāties.

Tobrīd līdz laika atskaites beigām bija palikušas aptuveni piecas minūtes, bet tiesneši izkāra sarkanos karogus un tika paziņots, ka treniņš atsākts netiks.

Līdz ar to rezultāti palika tādi, kādi tie bija uz Albona avārijas brīdi. Rasels bija paguvis uzstādīt labāko apļa laiku, bet, zaudējot 0.4 sekundes, otro vietu ieņēma "McLaren" pilots Oskars Piastri. Trešajā vietā ierindojās Albona komandas biedrs, mājinieks Logans Sardžents, savukārt aiz viņa sekoja "Red Bull" piloti Makss Verstapens un Serhio Peress.

Vieni no pēdējiem palika "Ferrari" piloti, taču tas neatspoguļo Šarla Leklēra un Karlosa Sainsa patieso ātrumu. Viņi bija vienīgie, kuri nevienu apli nepaguva nobraukt ar būtiski ātrākajām mīkstā sastāva riepām.

Kvalifikācija Lasvegasas ielu trasē sāksies plkst. 10:00 pēc Latvijas laika.

Lasvegasas GP trešais treniņš: