Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Neviens aplis nebija labs, bet ar to pietika pirmajai starta vietai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Neviens aplis nebija labs, bet ar to pietika pirmajai starta vietai"
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

Makss Verstapens atzīst, ka Lasvegasas trasē viņam trūkst ātruma kvalifikācijas režīmā, taču sacīkstē "Red Bull" pilots mērķē pārspēt pirmās starta vietas ieguvēju Šarlu Leklēru. Tikmēr "Ferrari" braucējs nebija apmierināts ar savu sniegumu, lai gan izcīnīja uzvaru.

"Ārā ir diezgan auksts, trase bija diezgan slidena," stāsta Verstapens. "Bet, kā jau ielu trasē, jācenšas braukt iespējami tuvāk sienām. Ne vienmēr viss sanāk kā vajadzētu, bet braukt bija baudāmi. Domāju, ka šodien paveicām visu iespējamo. Visu nedēļas nogali var redzēt, ka mums trūkst ātruma atsevišķiem ātrajiem apļiem. Arī kvalifikācijā to skaidri varēja redzēt, bet sacīkstē ceru uz ko vairāk. Ar riepām atkal viss ir labi, līdz ar ko varam aizcīnīties līdz pirmajai vietai."

Verstapens bija vien trešais ātrākais, taču startēs otrais, tā kā Karlosam Saincam piešķirts desmit starta vietu sods. Kvalifikācijas uzvarētājs Leklērs stāsta, ka, lai gan izdevās sasniegt labāko laiku, ar savu veikumu viņš nav apmierināts.

"Protams, tas ir lieliski, ka šajā neticamajā posmā varēšu startēt no pirmās vietas," atzīst "Ferrari" pilots. "Tomēr esmu neapmierināts ar saviem veiktajiem apļiem kvalifikācijas trešajā kārtā. Šodien darbu nepaveicu pietiekami labi, taču ar to pietika, lai izcīnītu pirmo starta vietu. Un tas ir viss, ko mums vajag."

Jau otrajā kārtā kvalifikācija beidzās Luisam Hamiltonam no "Mercedes" vienības. Viņš uzskata, ka naktī veiktās izmaiņas mašīnas regulējumos nostādījušas viņu neizdevīgā situācijā.

"Pēc treniņa naktī veicām dažas izmaiņas, un līdz ar to šodien vairs sajūta mašīnā nebija lieliska," atzīst septiņkārtējais F1 čempions. "Trase ir interesanta, bet mašīna daudz slīd. Taču sacīkste būs aizraujoša - no 11. starta vietas būs daudz ko darīt."

12. pozīcijā palika "Red Bull" pilots Serhio Peress, kurš pie notikušā vaino izvēlētos stratēģiju. Pēdējo apli tika izlemts neveikt, taču tā izrādījās kļūda.

"Uz kvalifikāciju mums bija stratēģija," viņš saka. "Saprotams, mēs nezinām šo vietu, un domājām, ka mūsu programma ir pati labākā, tāpēc gājām šo ceļu. Jau pirmajā kārtā paveicās, ka tikām tālāk, jo neveicu pēdējo apli. Nezināju, ka otrā kārta mums beigsies tik ātri, jo tobrīd trasē vēl atradās citi piloti, kas turpināja uzlabot rezultātus. Sacīkstē riepu nodilums varētu būt diezgan liels, tāpēc uz daudz ko būs jāskatās, un tad jau redzēsim, ko spēsim paveikt."

Lasvegasas GP kvalifikācijas oficiālais video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=x2Z...

Sacensību starts svētdienas rītā plkst. 8:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv