Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs: "Nevis "Red Bull" komanda, bet Verstapens ir neuzvarams"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs: "Nevis "Red Bull" komanda, bet Verstapens ir neuzvarams"
Foto: Motorsport.com

Žaks Vilnēvs nosaucis trīs braucējus, ko šobrīd novērtē visaugstāk, kā arī atzinis, ka nevis "Red Bull" komanda, bet gan tieši Makss Verstapens šobrīd ir neuzvarams.

Savulaik Žils Vilnēvs startēja "Ferrari" komandā, un viņa dēls Žaks atzīst, ka šai komandai vēsturē ļoti raksturīgi gan izteikti kāpumi, gan visai sāpīgi kritumi rezultātos. 1997. gada F1 čempions nelēpj, ka ļoti atzinīgi novērtē, ko "Ferrari" sastāvā paveic Karloss Saincs.

"Pašreizējais periods "Ferrari" komandai nav pozitīvs," Žaks Vilnēvs sacīja intervijā itāļu laikrakstam "La "Gazzetta dello Sport". "Bet tā ir daļa no viņa vēstures - ir labāki momenti un periodi bez uzvarām. Man patīk, ko dara Saincs, viņš vienmēr pakāpeniski uzlabo savu veikumu un vienmēr palīdz komandai, kurā startē. Bet mūsdienu braucēji ir par daudz pasargāti, viņiem vajadzētu justies brīvāk - pat, lai pieļautu kļūdas."

Jautāts nosaukt arī citus no pašreizējiem F1 pilotiem, ko vērtē visaugstāk, Vilnēvs atzina: "Es apbrīnoju Fernando Alonso, jo viņš ir izsalcis. Tā ir labāko pilotu īpašība. Tiem jauniešiem, kas grib būt sacīkšu braucēji, es jautātu - vai viņi to grib dēļ kaisles pret autosportu, vai tāpēc, ka grib būt tādi kā Daniels Rikjardo, kurš smaida reklāmās?"

Tāpat Vilnēvs neslēpj, ka ļoti augstu novērtē Maksa Verstapena spējas: "Ir nepareizi apgalvot, ka "Red Bull" komanda ir neuzvarama. Neuzvaramais ir Verstapens. Viņa spēks ir tajā, ka viņš nekad nav bijis bērns. Viņš bija nobriedis pat būdams mazs. Tēvs viņu izveidoja, lai Verstapens būtu čempions, un vienmēr bija ļoti prasīgs. Patiesība ir tāda, ka šodien Maksam nav nevienas vājās vietas."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv