Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" un "Mercedes" atvērti sadarbībai

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" un "Mercedes" atvērti sadarbībai
Toto Volfs
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Tiek ziņots, ka "Red Bull" komanda ir arvien tuvāk tam, lai vienotos ar "Mercedes" rūpnīcu par motoru un tā komponenšu piegādi 2016. vai 2017. gadā, vēsta mediji.

Lai gan iepriekš šāda iespējamā sadarbība starp diviem konkurentiem šķita gandrīz neiespējama, abu pušu pēdējā laika izteikumi liecina par pretējo. "Mercedes" būtu gatavi apgādāt ar motoriem savus konkurentus un tiek vēstīts, ka rūpnīca jau devusi zaļo gaismu šī plāna īstenošanai.

"Ja domājam ilgtermiņā, mums jāizsver visi plusi un mīnusi, nevis uzreiz jāatsakās no šādas iespējas," saka "Mercedes" F1 komandas vadītājs TotoVolfs. "Ir jāatrod līdzsvars starp savu egoismu un sporta labklājību."

Volfs gan uzsver, ka ciena līgumsaistības, kas uz nākamo gadu ir noslēgtas starp "Red Bull" un "Renault", publiski noliedzot, ka starp "Red Bull" un "Mercedes" šobrīd notiktu pārrunas par iespējamo sadarbību nākamajā F1 sezonā.

Teorētiski pieņemot, ka sadarbība būtu iespējama 2017. gadā, arī "Red Bull" puse optimistiski izsakās par šādu iespējamo scenāriju. "Red Bull" konsultants Helmuts Marko norāda, ka ieguvēji būtu visi.

"Šobrīd mums Formulā 1 nav motoru," skaidro Marko. "Tagad mums ir jaudas agregāts, ar dažādām komponentēm. Un "Mercedes" tas vienkārši ir pats labākais. Jā, viņi mums palīdzētu kļūt par spēcīgu pretinieku, tomēr galu galā, ja "Red Bull" uzvarētu, uzvarētu arī "Mercedes". Otrkārt, viņu gūtās uzvaras būtu vēl vērtīgākas, ja viņi uzveiktu mūs. Treškārt, Formula 1 atkal būtu daudz aizraujošāka."

Kompānija "Renault" jau septembrī varētu paziņot par "Lotus" komandas atpirkšanu un atgriešanos F1 čempionātā rūpnīcas komandas statusā, liecina neoficiāla informācija. Tas varētu paātrināt sadarbības šķiršanu ar "Red Bull", līdz ar to austriešu komanda jau nākošgad varētu tikt pie "Mercedes" jaudas agregātiem.

Izmantotie resursi:
F1Today.net Formula 1 news

  +1 [+] [-]

, 2015-08-18 19:23, pirms 9 gadiem
Red Bull ir maksātspējīga komanda un kapēc Mercedesam kā rūpnīcai neatpelnīt daļu no izstrādes izdevumiem? Tas ir bizness

  +1 [+] [-]

, 2015-08-18 20:58, pirms 9 gadiem
un tā pazūd Renault no konkurences

  +1 [+] [-]

, 2015-08-18 21:57, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: Red Bull ir maksātspējīga komanda un kapēc Mercedesam kā rūpnīcai neatpelnīt daļu no izstrādes izdevumiem? Tas ir bizness
pilnībā piekrītu.
It sevišķi kad tagad RedBull maksā Renault 25mio$ par tehnisko nodrošinājumu, tad kāpēc nemaksāt kaut ko līdzīgu Mercedes. Pie tam, Force India pierādīja ar Peresu, ka pat kapiķpisēji var notīt motoram ap 10000km, un vēl joprojām viss strādā kā jauns.
Testos Mercedes vienam dzinējam uztina pat 16000km bez ierobežotāja, līdz ar to, teorētiski motors iz ļoti izturīgs.
Starp citu, agrāk DTM sezonā bija viens dzinējs, līdz ar to, Mercedes ir pieredze uz izturību.