Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Magnusena un "Haas" komandas ceļi šķiras

Juris Grīns
Juris Grīns

Magnusena un "Haas" komandas ceļi šķiras
Kevins Magnusens. Foto: Motorsport.com

Dāņu pilots Kevins Magnusens pēc šīs sezonas pametīs "Haas" sastāvu, šodien oficiāli paziņoja amerikāņu F1 komanda.

Magnusens ir visvairāk sacīkstes "Haas" komandā aizvadījušais braucējs. Šajā komandā viņš startējis 135 no visām 175 savā karjerā aizvadītajām sacensībām F1 čempionātā. Pirms tam pilots pārstāvējis arī "McLaren" un "Renault".

Vispirms Magnusens "Haas" sastāvā startēja no 2017. līdz 2020. gadam, pēc tam vienu sezonu izlaida, bet 2022. gadā atgriezās.

"Haas" pavadītajā laikā Magnusens 32 reizes finišējis pirmajā desmitniekā, bet viņa augstākais rezultāts atsevišķos posmos ir piektā vieta, kas izcīnīta vairākkārt. Labāko no septiņām sezonām komandā sportists piedzīvoja 2018. gadā, kad izcīnīja devīto vietu kopvērtējumā.

Paredzams, ka tuvākajā laikā tiks paziņots par Estebana Okona pievienošanos "Haas" rindām. Par otru komandas braucēju 2025. gadam jau apstiprināts debitants, tagadējais F2 pilots Olivers Bērmans. Savukārt Niko Hilkenbergs nākamgad pārstāvēs "Kick Sauber" krāsas, lai jau 2026. gadā kļūtu par "Audi" rūpnīcas pilotu.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs