Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" apsver iespēju 2016. gadā startēt ar "Ferrari" dzinējiem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" apsver iespēju 2016. gadā startēt ar "Ferrari" dzinējiem
"Red Bull" piloti trasē
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Formula 1 komanda "Red Bull" šobrīd apsver iespēju atteikties no "Renault" ražotajiem dzinējiem un jau no 2016. gada izmantot "Ferrari" motorus, ziņo Vācijas izdevums "Sport Bild".

Ņemot vērā, ka "Red Bull" vienība jau ilgāku laiku nav apmierināta ar "Renault" motoru jaudu, izturību un progresu, jau šobrīd ir uzsāktas pārrunas ar "Ferrari", raksta minētais izdevums.

Lai gan iespējamā sadarbības uzsākšana presē jau tiek nodēvēta par "sensāciju" un "šoku", jāatceras, ka vēl 2006. gadā "Red Bull" jau izmantoja Maranello rūpnīcā tapušos F1 dzinējus. Gadu vēlāk "Ferrari" motorus sāka izmantot arī "Red Bull" piederošā "Toro Rosso" komanda, kas no tiem atteicās vien pirms 2014. gada sezonas.

Šogad no "Red Bull" uz "Ferrari" pārgāja četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels, kurš kādā intervijā apstiprina, ka attiecības ar bijušo komandu saglabājušās labas.

"Sport Bild" vēsta, ka "Ferrari" tagad strādā pie sadarbības atjaunošanas gan ar "Red Bull", gan "Toro Rosso" komandām. Tajā pašā laikā jāapzinās, ka abas "Red Bull" komandas tādā gadījumā ieņems "B" statusu, tostarp saņemot par 20-30 zirgspēkiem mazāk jaudīgus motorus nekā "Ferrari" rūpnīcas vienība.

Tiesa, "Red Bull" konsultants Helmuts Marko jau atzinis: "Pat "Ferrari" motoru "B" versija būtu labāka par "Renault" dzinēju "A" versiju."

"Red Bull" un "Toro Rosso" līgums ar "Renault" ir spēkā līdz 2016. gada beigām, tomēr tā laušanu varētu atvieglot "Renault" vēlme atgriezties Formulā 1 ar savu rūpnīcas komandu.

Izmantotie resursi:
Home—Sports News, Scores, Schedules, Videos...

     [+] [-]

, 2015-06-18 11:37, pirms 9 gadiem
Kur jūs bijāt ātrāk šito ziņu jau vakar lasīju šīs ir vienīgai un labākais variants Red Bull bet tas vienīgi nozīmētu ka viņi var teikt būs zem Ferrari Astes un nezinu vai viņi to gribēs

     [+] [-]

, 2015-06-18 18:43, pirms 9 gadiem
Ipasnieks gan noraidija sis baumas, ligums ir lidz 2016 gada beigam un ceriba mirstot pedeja, viss atkarigs kada bus nakosa sezona, pagaidam nav uzsaktas nekadas runas ar Ferarri, Helmuts Marko tikai ka vienmer esot palaidis muti attieciba uz Renault.

     [+] [-]

, 2015-06-19 13:15, pirms 9 gadiem
Nu, 20-30 HPW mazāk. Tās ir kādas 0.5 sek? +/- atšķirībā no trases. Red Bull var izdomāt setupus, un inženierijas trikus, lai atrastu šīs pāris simtdaļas. Manuprāt tas palīdzētu saāsināt ciņu vidus daļā.
Bet joprojām ceru, ka McLaren Honda saņemsies un spēs iejaukties starp Mercedes un Ferrari next season. Tad jau arī parādītos vairāk intrigas.

Nezinu, ir sajūta ka F1 iet pareizajā virzienā šobrīd. Redzēs.