Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā
Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.

Pole position Verstapens ieguva ar trešajā kvalifikācijas sesijā minūtē un 14,746 sekundēs veiktu apli.

Tā viņam bija septītā uzvara septiņos šīs sezonas kvalifikācijas braucienos.

Otrais finišēja Oskars Piastri ("McLaren"), apli pieveicot minūtē un 14,820 sekundēs, bet trešais bija otrs "McLaren" pilots Lendo Noriss, savam komandasbiedram zaudējot 17 sekundes tūkstošdaļas.

Ceturto un piekto vietu ieņēma "Ferrari" piloti Šarls Leklērs (1:14,970) un Karloss Sainss (1:15,233), sesto - Džordžs Rasels ("Mercedes").

Labāko desmitniekā finišēja arī Juki Cunoda ("Honda"), Luiss Hamiltons ("Mercedes"), Daniels Rikjardo ("Honda") un Niko Hilkenbergs ("Haas").

Serhio Peress ("Red Bull") ieņēma 11., bet Fernando Alonso ("Aston Martin") - 19. vietu, bet amerikānis Logans Sārdžents ("Williams") nefinišēja.

Pirms tam trešajā treniņu sesijā ātrākais bija Piastri, sasniedzot laiku minūte un 15,529 sekundes.

Otrais bija viņa komandasbiedrs Noriss, kurš zaudēja 0,3 sekundes, bet nākamās divas vietas ieņēma "Ferrari" piloti Karloss Sainss (+0,538) un Šarls Leklērs (+0.558).

Piekto vietu ieņēma "Mercedes" pilots Džordžs Rasels, sesto - pasaules čempions Makss Verstapens ("Red Bull"), kurš labākajam rezultātam zaudēja 0,837 sekundes.

Tikai 12. vietā ierindojās otrs "Red Bull" braucējs Serhio Peress, 17. bija otrs "Mercedes" pārstāvis Luiss Hamiltons, bet Fernando Alonso, kurš ieņēma 18. vietu, tāpat kā Peress avarēja, trasē parādoties sarkanajiem karogiem.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajos divos treniņbraucienos ātrākais bija Leklērs.

Emīlijas Romanjas "Grand Prix" sacīkste notiks svētdien.

Pērn Emīlijas Romanjas "Grand Prix" posms tika atcelts lietus un plūdu dēļ.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 136 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 103 punktiem ieņem Peress, trešais ar 98 punktiem ir Leklērs, bet pa 83 punktiem ir Norisam un Sainsam.

     [+] [-]

, 2024-05-18 19:39, pirms 2 mēnešiem
Nu RBR un maksimai sanāca tiešām lielisks aplis, taču McLareni ir super tuvu, bieži nav pirmais top3 vienā desmitdaļā.

Ferrari, RBR, McLaren, RB, Astoni, Merši , Alpine atveda daudz atjaunojumus un sacīkstes režīmā trīs pirmie izskatās lieliski. Ja RBR kaut kādu kļūdu pieļaus, tad var izvērsties laba sacīkste. Tiesa šeit nav daudz vietu apdzīšanai.

Nenoliedzami patīkami redzēt F1 vecās trases kurās kļūdas maksā dārgi.

Bieži neceļu gaismā, taču šajā nedēļas nogalē uz doto brīdi fantastisku sniegumu rāda Cunoda, gan laikos, gan telemetrijā šoreiz visos elementos pārāks par Rikjardo, kas otrajam ir trauksmes zani. Tehnisku likstu nebija kā citos posmos tāpēc atpalicība tik stabila par labu nenāk un Lawsons klauvē uz vietu. Tikai sacīkste var reabilitēt.

RB uzlabojumi iespējams strādā uz Cunodu labāk, taču puisi laiž lieliski pa trasi.

Sarkanie Q bija mazliet tālāk nekā gaidīju.

Halks , protams, kā parasti izspiež maksimumu, tāpēc arī Audi viņš ir interesants.

Meršiem uzlabojumi strādā, taču pārējiem tā strādā mazliet labāk. Vienu desmitdaļu ir atguvuši.
Hamiltonam nav ritma un pēc treniņa trešajā sāka eksperimentēt, kas izskatās nestrādā. Taktika no meršu puses savdabīga Q izmantot brauktus softus. Šajā ziņā man patīk meršu velme eksperimentēt un riskēt.

Sliktā ziņa, meršu braucējs Luis ir aiz iepriekšējā gada RBR modeļa .

Arī Alpine uzlabo ātrumu un mašīna izskatās trasē labāk. Astoniem izgāšanās, atjaunojumi nedarbojas jeb tie devuši sal;idzinoši mazāk nekā citiem un Alnso sniegums uh negaidīti kļūdu pilns.

Gaidām sacīksti - lai McLaren un Sarkanajiem izdodas uzspiest cīņu RBR.

P.S. Nu Perezs no comment kā saka, nestabils sniegums.