Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" vadītājs saniknots par Sainsa incidentu Lasvegasas trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" vadītājs saniknots par Sainsa incidentu Lasvegasas trasē
Foto: Motorsport.com

"Ferrari" komandas vadītājs Frederiks Vasūrs paudis sašutumu par problēmām ar jauno Lasvegasas trasi, kad no savas vietas atlūzis akas vāks sabojāja Karlosa Sainsa mašīnu, bet treniņu nācās pārtraukt.

Pirmajā treniņā nebija pagājušas desmit minūtes, kad Sainsa mašīna ar automātiski izslēgušos motoru apstājās trases malā un tika izkārti sarkanie karogi. Uzreiz nebija īsti saprotams, kas noticis, taču drīz vien noskaidrojās, ka spāņu autosportists uzbraucis notekai. Tās vāks neizturēja un atsitās pret mašīnas apakšu, radot būtiskus bojājumus gan grīdai, gan citām komponentēm.

FIA paziņoja, ka nav izturējis ap akas vāku esošais betona rāmis. Tāpat tika pieņemts lēmums kopā ar trases inženieru komandu rūpīgi pārbaudīt visus pārējos trasē esošos noteku vākus, lai pārliecinātos, ka līdzīgas situācijas neatkārtosies. Līdz ar to pirmais treniņš atsākts netika.

Preses konferencē pēc notikušā “Ferrari” vadītājs bija noskaities par situāciju.

“Ir pilnībā bojāts mašīnas monokoks, dzinējs, baterija,” pēc treniņa atklāja Vasūrs. “Mēs sadirsām Karlosam visu treniņu. Saprotams, ka nevarēsim piedalīties arī otrajā treniņā. Kaut kas tāds mūsdienu “Formulā 1″ nav pieņemams.”

Sainss turklāt nebija vienīgais, kurš cieta no akas vāka, jo mašīnu sabojāja arī “Alpine” pilots Estebans Okons, kura spēkratam visvairāk cieta piekare. Abiem tika mainītas šasijas.

Tiesa gan, otrais treniņš sākās krietni vēlāk par plānoto laiku, līdz ar to mehāniķi paspēja savest kārtībā Sainsa mašīnu. Tomēr sportistam tika piemērots desmit starta vietu sods par šasijas, motora, baterijas un kontroles elektronikas maiņu, neņemot vērā, ka pie tā bija vainojamas problēmas ar trasi.

     [+] [-]

, 2023-11-17 19:39, pirms 7 mēnešiem
10 vietu sods ka rīkotāji nevar tās bleķa pankūkas sametināt?