Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Ir posmi, kuros es negribu startēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass: "Ir posmi, kuros es negribu startēt"
Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

Somu F1 pilots Valteri Botass atzīst, ka viņam ir lielas šaubas, vai dažiem čempionāta posmiem būtu jānotiek valstīs, kurās tie notiek.

Ne reizi vien apšaubīta F1 posmu rīkošana valstīs, kas izceļas ar cilvēktiesību neievērošanu. Šajā ziņā dažkārt medijos skaļi runāts par Azerbaidžānu, Kataru, Bahreinu un Saūda Arābiju.

"Es mīlu braukšanu sacīkstēs, tā ir mana kaisle un man par to maksā," stāsta "Alfa Romeo" komandas pilots Botass. "Dodos visur, kur notiek sacensības, jo gribu, lai man ir iespēja cīnīties par punktiem un sasniegt savu mērķi. Tik vienkārši."

Sportists nenoliedz, ka gadījumā, ja varētu izvēlēties, uz atsevišķām valstīm viņš nedotos, bet labprāt gribētu, lai viens no F1 posmiem notiek Somijā. Tomēr nauda visbiežāk nospēlē izšķirošo lomu tajā, kuras valstis un trases uzņem čempionātu.

"Protams, ja es varētu izvēlēties, uz kurām sacīkstēm doties, iespējams, dažas izlaistu, tā vietā posma norises vietu nomainītu ar, piemēram, Somiju," saka Botass. "Bet šajā čempionātā lietas notiek tā, kā notiek. Dažreiz ar to vienkārši jāsamierinās, bet tas, saprotams, nav viegli. Vienmēr būs kāda pretreakcija un kritika, bet domāju, ka tādā veidā mēs varam izdarīt arī daudzas labas lietas, lai arī tas viss ir pretrunīgi. Negribu nosaukt konkrētas valstis, bet dažreiz ir lietas, ko es apšaubu. Kad beigās uzdod sev jautājumu, kāpēc mēs tur startējam, atbilde vienmēr ir viena: nauda. Nauda ir tā, kas runā."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2023-10-17 22:14, pirms 8 mēnešiem
Super. Viņš tiešām to pateica? Ir vēl cilvēki uz šīs zemes

     [+] [-]

, 2023-10-17 22:22, pirms 8 mēnešiem
arish rakstīja: Super. Viņš tiešām to pateica? Ir vēl cilvēki uz šīs zemes
Ir jau arī viens no retajiem F1, kurš nenāk no turīgas ģimenes. Ļoti cilvēcīgs braucējs, cerams, ka vēl pāris gadus startēs.