Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1: avārija startā bija sacīkšu negadījums, neviens sodīts netiks

Rolands Eliņš

F1: avārija startā bija sacīkšu negadījums, neviens sodīts netiks
Foto: XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Autosacīkšu seriāla „Formula 1” tiesneši paziņojuši savu verdiktu par abu „Ferrari” pilotu un Maksa Verstapena avāriju pašā sacīkšu sākumā šodienas Singapūras GP izcīņā. Notikušais atzīts par sacensību negadījumu, un nekādi papildus sodi piešķirti netiks.

Sacensības tika sāktas lietainos laika apstākļos. Kvalifikācijas labākie piloti Makss Verstapens, Kimi Reikenens un Sebastians Fetels visi uzreiz pēc starta nokļuva blakus, un tad notika avārija, abiem „Ferrari” pilotiem pārāk satuvinoties un iespiežot Verstapenu starp savām problēmām, kas noveda pie visu trīs favorītu izstāšanās.

Visaktīvāko manevru šajā situācijā veica Fetels, kurš, tāpat kā abi Verstapens un Reikenens, tika izsaukti pie sacensību tiesnešiem sniegt paskaidrojumus. Tiesneši izskatīja avārijas norisi un izvērtēja pilotu teikto, pēc tam secinot, ka neviens no viņiem nevar tikt uzskatīts par galveno atbildīgo par avārijas izraisīšanu. Attiecīgi avārija tikusi definēta kā sacīkšu negadījums, un nekādas papildu sankcijas pilotiem nesekos.

Reikenens pēc izstāšanās britu medijiem apgalvoja, ka nav redzējis sev iespēju izvairīties no sadursmes: „Nedomāju, ka varēju rīkoties kaut kā citādi, un avārijas tad nebūtu bijis. Izdevās labs starts, bet diemžēl pēc tam satriecos ar citām mašīnām. Zināju, kur tobrīd bija Makss, taču – kāds bija avārijas iemesls, tas vairs neko nemaina. Izstāšanās paliek izstāšanās.”

„Red Bull” komandas vadītājs Kristians Horners asi aizstāvēja Verstapenu, noliedzot vismazāko iespēju, ka jaunais pilots šoreiz pārcenties: „Kā vispār var redzēt šo avāriju ierakstā un pēc tam iedomāties, ka Makss bija tās iniciators? Nesaprotu. Var taču redzēt, ka Sebastians agresīvi griež pa kreisi, Kimi brauc pa labi, bet Maksam vairs nav, kur palikt. Viņš turpināja braukt taisnā trajektorijā. Tādas nu ir sacensības, tā gadās, visi gribēja tikt līkumā pēc iespējas ātrāk. Droši vien Fetels neredzēja, ka Maksam otrā pusē ir Kimi, tāpat kā Kimi neredzēja, kas notiek pretējā malā. Abi devās agresīvā manevrā, rezultāts sanāca slikts visiem. Taču tie, kas negadījumā apvaino Verstapenu, lai iet un pārbauda savu redzi.”

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...

  +8 [+] [-]

, 2017-09-17 19:47, pirms 7 gadiem
Fetels noraka sacīksti Ferrari...iespējams sev ar cīņu par titulu.
Grieza pa kreisi ar cerību, ka Makss ar bīdīsies tālāk - a tur Kimi

  +5 [+] [-]

, 2017-09-17 20:00, pirms 7 gadiem
"...iespiežot Verstapenu starp savām problēmām, kas noveda pie visu trīs favorītu izstāšanās."

Precīzi teikts

     [+] [-]

, 2017-09-17 20:05, pirms 7 gadiem
Tieši tā neviens nav vainīgs. Ferrari paši noraka cīņu par tiulu

  +2 [+] [-]

, 2017-09-17 20:10, pirms 7 gadiem
Eliņ, starp visiem jūsu Reikeneniem Kristofešoniem, neaizmirsti ka Makss arī ir Veštapens

  +1 [+] [-]

, 2017-09-17 20:30, pirms 7 gadiem
...iespiežot Verstapenu starp savām problēmām...? MJā SC galvenās problēmas ir papusasi kuri savus tekstus pat nepārlasa

  +6 [+] [-]

, 2017-09-17 21:12, pirms 7 gadiem
Par nožēlu Ferrari, tagad viss twiters un facebook jāpārraksta, jo pirms tam bija sarakstījuši ka Verstapens vainīgs.
Bet jau gonkas vidū Feteļš RTL atzina, ka pats pārāk optimistiski ir rāvis pa kreisi un nav redzējis Raikonenu, un pat nebija iedomājies, ka tur varētu būt bijis Raikonens.
Bet pats galvenais no šīs gonkas ir skaidrs, ka ielas trases ir jāatstāj Monaco (tradīcijas un vienīgā trase, kura nemaksā par gonkām), Baku (ir taisnes, kur var apdzīt), pārējās nav vajadzīgas vai der tikai lietū, jo kamēr bija mitrs, tikmēr vismaz otrais ešalons cīnījās, kā nožuva, tā tramvaja variants visi viens aiz otra bez iespējām apdzīt.
Slēpts komentārs: fans81
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-09-18 17:22, pirms 7 gadiem
To, ko nolemj Ferrari International Assistance tiesneši, tas nav jāuztver nopietni. Šoreiz pat itāļu prese vaino Feteli!
Gazetta dello Sport пишет, что немцу не стоило настолько рьяно защищать свою лидирующую позицию от атак Макса Ферстаппена – в худшем случае он бы откатился на второе место позади гонщика Red Bull и заработал 18 очков, опередив Льюиса Хэмилтона в личном зачете.
Вместо этого он решил выиграть гонку в первых поворотах, спровоцировав аварию , которая в итоге привела к тому, что сейчас он уступает Хэмилтону 28 очков. Журналисты припомнили Себастьяну и совершенно необязательное столкновение с Льюисом в Баку за автомобилем безопасности.
Не избежали критики журналистов и руководители Скудерии, которые перед стартом могли попросить Кими не усердствовать на старте и не атаковать соперников, а прикрывать позицию Себастьяна, который ведет борьбу за титул.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-18 17:34, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: Par nožēlu Ferrari, tagad viss twiters un facebook jāpārraksta, jo pirms tam bija sarakstījuši ka Verstapens vainīgs.
Bet jau gonkas vidū Feteļš RTL atzina, ka pats pārāk optimistiski ir rāvis pa kreisi un nav redzējis Raikonenu, un pat nebija iedomājies, ka tur varētu būt bijis Raikonens.
Bet pats galvenais no šīs gonkas ir skaidrs, ka ielas trases ir jāatstāj Monaco (tradīcijas un vienīgā trase, kura nemaksā par gonkām), Baku (ir taisnes, kur var apdzīt), pārējās nav vajadzīgas vai der tikai lietū, jo kamēr bija mitrs, tikmēr vismaz otrais ešalons cīnījās, kā nožuva, tā tramvaja variants visi viens aiz otra bez iespējām apdzīt.
Fetelim vispār vajadzētu atļaut pa trasi braukt tikai vienatnē, tad viņš varēs braukt gan taisni, gan šķērsām un kā vien vēlas.
Fetelis tāpat kā Maldonado regulāri ietriecas citās formulās (Baku viņš uzbrauca Hamiltonam, tagad Verstapenam). Nevar zināt kas vēl sekos!
Pērtiķis ar granātu nav tik bīstams, kā Fetels trasē!