Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Toyota" varētu atgriezties F1 čempionātā sadarbībā ar "Haas"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toyota" varētu atgriezties F1 čempionātā sadarbībā ar "Haas"
Pēdējo F1 sezonu "Toyota" aizvadīja 2009. gadā. Foto: Motorsport.com

F1 aizkulisēs baumo, ka iespēju atgriezties čempionātā plāno Japānas autogigants "Toyota". Tas varētu notikt sadarbībā ar "Haas" komandu.

"Toyota" savulaik deviņas sezonas pavadīja "Formulā 1" kā rūpnīcas komanda, nežēlojot naudu šim projektam. Lai gan izdevās gūt 17 pjedestālus, ne reizi tā arī nebija tās spēkos izcīnīt uzvaru. Sākoties vispasaules ekonomiskajai krīzei, tika nolemts pēc 2009. gada (tās sezonas auto attēlā) aiziet no čempionāta.

Kā liecina neoficiāla informācija, šobrīd "Toyota" apsver atgriešanos, taču citādā statusā. Jau pērn runāja par autoražotāja iespējamo ienākšanu F1 kopā ar "McLaren", kad par šīs vienības testpilotu tika apstiprināts "Toyota" sponsorētais Rijo Hirakava. Tagad parādījušās ziņas par sadarbību ar "Haas", kuras vadītājs no šī gada ir japāņu inženieris Ajao Komatsu.

Dāņu medijs "Ekstra Bladet" raksta, ka "Toyota" varētu kļūt par "Haas" nosaukuma sponsoru, līdzīgi kā vairākus gadus sadarbojās "Sauber" un "Alfa Romeo". Tāpat tika ziņots par ilgtermiņa tehnisko sadarbību. "Toyota" aizvien Ķelnē pieder F1 aerodinamikas tunelis un cita infrastruktūra, ko Džīna Hāsa komanda tādā gadījumā izmantotu. Kad vakar tika paziņots par "Haas" un "Ferrari" tehniskās sadarbības pagarināšanu līdz 2028. gadam, kļuva arī zināms, ka šīs ziņas ir krietni pārspīlētas.

Tomēr tajā pašā laikā vairs nav noslēpums, ka sarunas starp "Haas" un "Toyota" turpinās. Nav zināms, kādā statusā "Toyota" atgrieztos, taču abu pušu sadarbība nepārklātos ar jomām, kurās amerikāņu komandai palīdz "Ferrari".

Tikmēr Niko Hilkenbergs jau divus posmus pēc kārtas izcīnījis sesto vietu, paziņojot, ka šobrīd "Haas" cīnās par piektās spēcīgākās komandas statusu: "Tehniskie uzlabojumi mašīnai tiešām kaut ko ir iedevuši, un es patiesi domāju, ka esam cīņā par piektās ātrākās komandas statusu - dažreiz ar "Aston Martin", dažreiz ar "Alpine", citkārt varbūt ar vēl kādu."

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com