Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso noraidījis iespēju startēt "Mercedes" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso noraidījis iespēju startēt "Mercedes" komandā
Fernando Alonso. Foto: Philip FONG / AFP

Fernando Alonso neesot bijusi interese startēt "Mercedes" komandas sastāvā, par spīti tam, ka šādas baumas cirkulēja. Tikmēr Valteri Botass nevēlas atgriezties savā kādreizējā komandā, ja līgums būtu tikai uz gadu.

Par to, kurš aizvietos Luisu Hamiltonu "Mercedes" komandā nākamajā F1 sezonā, baumu bijis daudz. Tomēr aizvien nav zināms, ar ko tiks noslēgts līgums. Kādu laiku jau zināms, ka vienības vadītājs Toto Volfs visticamāk dos iespēju debitantam Andrea Kimi Antonelli, tomēr pēdējā laikā parādījušās ziņas, ka jaunā sportista ne pārāk spožais sniegums F2 čempionātā šo plānu varētu likt mainīt. Baumo arī, ka favorīts uz šo vietu atkal ir Karloss Saincs, tomēr nekāda redzama kustība šajā ziņā pagaidām nenotiek.

Divkārtējais F1 čempions un šī brīža vecākais pilots Alonso esot bijis viens no variantiem, taču pats spānis nav gribējis braukt "Mercedes", apgalvo Volfs.

"Saprotams, mēs apsvērām Fernando," intervijā spāņu laikrakstam "El Mundo Deportivo" sacīja Volfs. "Bet tobrīd Fernando nebija ieinteresēts braukt "Mercedes". Turklāt viņam tika piedāvāts ilgtermiņa līgums ar "Aston Martin". Tā mēs to toreiz sapratām."

Alonso ilgi negaidīja citas iespēja un jau aprīlī parakstīja jaunu līgumu ar "Aston Martin". Tikmēr bez līguma uz nākamo sezonu ir cits F1 veterāns Valteri Botass, kurš kādreiz startēja "Mercedes" un tās sastāvā arī guva uzvaras, tiesa gan, atrodoties Hamiltona ēnā.

Tagadējais "Kick Sauber" komandas braucējs atzīst, ka viņu neinteresētu atgriešanās Vācijas autoražotāja komandā, ja tas būtu īstermiņa līguma piedāvājums. Cik zināms, Volfa mērķis ir tuvāko gadu laikā dabūt pie sevis Maksu Verstapenu, tāpēc Hamiltona aizstājējam nebūs iespēja tikt pie ilgtermiņa līguma.

"Aizpildīt vietu uz vienu gadu, es nedomāju, ka tas ir tas, ko es gribu vai, kas man šobrīd būtu vajadzīgs," jautāts par šādu iespēju, britu medijam "Mirror" teica Botass. "Gribu, lai nākamsezon man ir līgums uz vairākiem gadiem, ar skaidru plānu vairākus gadus uz priekšu. Ja tas ir tikai gads, pēc tam atkal būs jāskatās, ko darīt tālāk. Esam labi draugi ar Toto, tāpēc, protams, esam runājuši par visu."

Botasa reālākā iespēja šobrīd ir atgriezties "Williams" komandā, kur savulaik soms uzsāka savu F1 karjeru, vēlāk nonākot "Mercedes" komandā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv