Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F2 čempions Puršērs: "Esmu palicis bez nekā"

Juris Grīns
Juris Grīns

F2 čempions Puršērs: "Esmu palicis bez nekā"
Teo Puršērs. Foto: indycar.com

2023. gada F2 čempions Teo Puršērs atzinis, ka izcīnītais tituls viņam neko daudz nav devis un iespēja iekļūt F1 čempionātā tā arī nav radusies. Nepatīkams pavērsiens arī bija īsā karjera "IndyCar" seriālā, kas šogad aprāvās sezonas vidū.

F2 čempionāts pašreizējā formā pastāv kopš 2017. gada. Iepriekšējo gadu čempioni Šarls Leklērs, Džordžs Rasels, Niks de Vrīss, Miks Šūmahers un Oskars Piastri tikuši pie iespējas sevi pierādīt F1 sacīkstēs, taču to nevar teikt par pēdējo divu sezonu uzvarētājiem. 2022. gada čempions Felipe Drugovičs ir "Aston Martin" F1 testpilots, kamēr Puršērs sākotnēji bija devies uz "Super Formula" seriālu Japānā, kur piedalījās tikai vienā posmā, un pēc tam izmēģināja spēkus "IndyCar" sacīkstēs ASV.

"Man viss izvērsies sarežģīti," intervijā RMC sacīja 21 gadu vecais Puršērs. "Izcīnīt F2 titulu, tas bija sapnis. Domāju, ka pēc tam viss ies gludi. Bet tā nebija."

Puršērs apraksta F1 kā ļoti slēgtu čempionātu un atzīst, ka viņam nav radusies pat vismazākā iespēja sevi pierādīt. Savukārt "Super Formula" čempionātā valda pilnīgi atšķirīga kultūra un vien retais spēja sazināties angliski.

"Tā man bija iespēja, bet vienīgā, kas radās ziemas laikā," saka franču pilots. "Pēc tam paveicās, ka "McLaren" pasauca mani uz dažām "IndyCar" sacīkstēm."

Puršēram tika piedāvāts sākotnēji startēt "IndyCar" kā savainota pilota aizstājējam, bet pēc tam apsolīta iespēja aizvadīt visu atlikušo sezonas daļu. Tomēr vēlāk "McLaren" savas domas mainījuši. Augstāko rezultātu viņš sasniedza Detroitas posmā, kur finišēja desmitais.

"Priecājos, ka man radās iespēja sevi parādīt, bet sarūgtinājums, ka beigās paliku bez nekā," neslēpj Puršērs. "Tiku atlaists sezonas vidū, un tas bija sliktākais iespējamais brīdis. Rezultāti bija samērā labi."

Vēl Puršēram atlikusi neliela cerība, ka viņu savam F1 projektam izvēlēsies "Audi". Iepriekš sportists bijis "Sauber" jauno pilotu programmā.

"Komanda, manuprāt, izvēli vēl nav izdarījusi," ar cerībām saka Puršērs. "Ceru, ka būšu viņu izvēle."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv