Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs nosauc galveno kandidātu uz Hamiltona vietu "Mercedes"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs nosauc galveno kandidātu uz Hamiltona vietu "Mercedes"
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atklāti atzinis, ka galvenais pretendents uz vakanto Luisa Hamiltona vietu sastāvā 2025. gada F1 čempionāta sezonā ir jaunais talants Andrea Kimi Antonelli.

Iepriekš izskanējušas runas, ka uz "Mercedes" varētu pāriet Makss Verstapens. Tāpat pretendentu vidū Fernando Alonso, kas nesen tomēr pagarināja līgumu ar "Aston Martin", karjeru jau beigušais Sebastians Fetels un vietu "Ferrari" uz nākamo sezonu zaudējušais Karloss Saincs. Savukārt paralēli Vācijas autoražotājs palīdz itāļu pilotam Antonelli viņa virzībā uz autosporta virsotni.

Antonelli šobrīd vien uzsācis F2 debijas sezonu un tikai augustā viņam apritēs 18 gadi. Volfs atzīst, ka "Mercedes" pilnībā tic viņa spējām.

"Viņš pavisam noteikti ir spēcīgs kandidāts," intervijā "Xinhua" sacīja Volfs. "Gribu redzēt, kā attīstīsies viņa sezona F2 sacīkstēs, bet mēs pagaidīsim un paskatīsimies, kas notiek ar citiem F1 pilotiem. Kimi dabisko ātrumu, talantu un spējas es neapšaubu. Mēs nebūtu viņu atbalstījuši no kartinga laikiem līdz šodienai, ja neticētu viņa spējām tikt līdz F1 un izdarīt to ar "Mercedes". Daudzi jaunie braucēji pagātnē pierādījuši, ka var spert šādu lielu soli."

Pēc veiktiem trim F2 posmiem Antonelli ierindojas devītajā pozīcijā. Viņa augstākais rezultāts pagaidām ir ceturtā vieta galvenajā sacīkstē Melburnā.

"Mana sajūta ir, ka pašlaik es negribu sasteigt ar lēmuma pieņemšanu," stāsta Volfs. "Kimi ir daļa no mūsu idejām uz nākamo gadu, un viņš ir galvenais pretendents. Tāpēc negribam sasteigt ar kāda cita lēmuma pieņemšanu. Protams, daži piloti drīz pieņems savus lēmumus, kurā komandā startēt nākamgad, bet man ir šī sajūta, kas liek pārāk nesteigties."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv