Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Kad aiziešu, ceru, ka tas būs uz visiem laikiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Kad aiziešu, ceru, ka tas būs uz visiem laikiem"
Sebastians Fetels un Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Lūiss Hamiltons redz Sebastianu Fetelu kā lielisku kandidatūru uz vietu "Mercedes" komandas sastāvā, kad 2025. gada sezonā septiņkārtējais F1 čempions uzsāks startus "Ferrari" sastāvā. Pats Fetels nav noliedzis, ka pēc divu sezonu izlaišanas varētu atgriezties sacīkstēs. Tikmēr pats Hamiltons pēc aiziešanas sola vairs neatgriezties.

16 sezonu laikā izcīnījis četrus titulus un 53 uzvaras posmos, Fetels čempionātu pameta 2022. gada izskaņā. Visu šo laiku viņš nav slēpis, ka pie īstajiem apstākļiem varētu atgriezties. Tagad, kad "Mercedes" komandā uz nākamo sezonu atbrīvojusies viena vieta, viņš nenoliedz, ka varētu to pieņemt, ja izdotos vienoties par sadarbību.

"Nezinu, vai tās var saukt par sarunām ar "Mercedes", bet es kontaktējos ar Toto Volfu," sacīja Fetels. "Bet mēs runājām par citām lietām. Es runāju ar daudziem, jo viņus pazīstu, bet runa nav bijusi par kaut ko konkrētu. Protams, tas viss ir man prātā, es par to domāju. Kaut kas virzās uz priekšu, bet šobrīd tas nav nekas konkrēts. Dzīvē nekad neko nevar zināt, varbūt notiks tā, ka atkal braucu sacīkstēs."

Hamiltonam šāds scenārijs šķiet saistošs. Zināms gan, ka uz vietu "Mercedes" pretendē arī Karloss Sainss, tāpat komanda potenciālajai debijai gatavo savu protežē, 17 gadus veco Andrea Kimi Antonelli, kurš šobrīd pirmo sezonu brauc F2 čempionātā. Toto Volfs izteicis, ka Antonelli ir ļoti reāls kandidāts, neskatoties uz mazo pieredzi.

"Man patiktu, ja Sebs atgrieztos," saka Hamiltons. "Manuprāt, šis variants komandai būtu lielisks: vācu pilots, daudzkārtējs čempions un sacensību uzvarētājs, kāds, kuram ir lieliskas vērtības. Viņš palīdzētu komandai virzīties uz priekšu."

Pats Hamiltons atzīst, ka F1 karjeru noslēgtu tikai tad, ja būtu pārliecināts, ka neatgriezīsies.

"Nekad neesmu domājis, ka varētu paņemt brīvu gadu vai divus un tad atgriezties," viņš saka. "Kad aiziešu, ceru, ka tas būs uz visiem laikiem. Sacensību pietrūks vienmēr. Šis ir lieliskākais čempionāts pasaulē, un tā ir vislabākā iespējamā pieredze. Tā ir neticama sajūta, kad vari strādāt kopā ar cilvēku grupu, virzoties uz uzvarām, kaut kā sasniegšanu. Iespējams, nav nekā, kas varētu likt justies līdzvērtīgi. Es nejautāju bijušajiem pilotiem, kā viņiem pietrūkst. Varu tikai iztēloties."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...