Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Lavsons izlēmis nākamo sezonu pilnībā pavadīt "Red Bull" F1 rezervista statusā

Juris Grīns
Juris Grīns

Lavsons izlēmis nākamo sezonu pilnībā pavadīt "Red Bull" F1 rezervista statusā
Liams Lavsons. Foto: f1.com

Jaunzēlandiešu autosportists Liams Lavsons paziņojis, ka nākamgad nevienā čempionātā neplāno startēt un tā vietā pilnībā ziedosies F1 rezerves pilota lomai "Red Bull" komandā.

Lavsons divas sezonas aizvadīja F2 seriālā, pērn izcīnot četras uzvaras un trešo vietu kopvērtējumā. Savukārt šogad, paralēli startēšanai dažos F1 posmos un rezervista statusam, piedalījās Japānā bāzētajā "Super Formula" čempionātā, kur cīnījās par titulu, guva trīs uzvaras, bet tomēr kopvērtējumā palika otrais.

Sportists pieņēmis lēmumu nākamgad junioru čempionātos nepiedalīties, bet iespējami vairāk būt kopā ar "Red Bull" komandu.

"Tā kā esmu braucis daudzos čempionātos un startējis pat F1, es patiešām nevaru iet un atkal startēt F2," skaidro Lavsons. "Nevaru arī startēt "Super Formula" čempionātā. Es varētu, bet no tā būs maz ieguvumu. Tāpēc domāju pilnībā veltīt koncentrēšanos rezervista lomai. Tas nozīmē daudz darba simulatorā, kas man, manuprāt, palīdzēja nokļūt F1 čempionātā un tik ātri adaptēties. Rezervists esmu jau divus gadus un līdz ar to jau pāris gadus daudz strādāju simulatorā. Tagad tas turpināsies arī nākamgad, un man būs iespēja mācīties un būt kopā ar labāko šī brīža F1 komandu. Būšu klāt visās sapulcēs un mācīšos, kā viņi strādā."

Lavsons arī saprot, kāpēc šogad nekļuva par "AlphaTauri" sacīkšu pilotu uz pilnu sezonu: "Mums bija šokējoša F2 sezona, bet mēs to pilnībā pavērsām par labu. Taču tas jau bija par vēlu."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs