Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"General Motors" reģistrējas kā F1 motoru ražotājs

Juris Grīns
Juris Grīns

ASV koncerns "General Motors" (GM) reģistrējies Starptautiskajā Automobiļu federācijā (FIA) kā motoru ražotājs un piegādātājs sākot ar 2028. gada F1 čempionāta sezonu.

Jau šobrīd "General Motors" plāno sadarbību ar "Andretti" komandu, kas cer ienākt F1 čempionātā 2025. vai 2026. gadā. Maiklam Andreti piederošā komanda saņēmusi apstiprinājumu no FIA, taču vēl jāgaida F1 menedžmenta (FOM) apstiprinājums. Šajā ziņā tik sekmīgi nesokas dēļ pretestības no pašreizējām komandām.

Paredzams, ka "Andretti" un "General Motors" vadība apmeklēs šonedēļ notiekošo Lasvegasas GP posmu un mēģinās pierunāt FOM dot zaļo gaismu 11. komandas ienākšanai čempionātā. Lai gan "Andretti" vēl jāatrod motoru piegādātājs pirmajām sezonām, kas varētu būt "Alpine", GM reģistrēšanās nozīmē, ka ar tās ražotajiem motoriem komanda varētu tikt apgādāta no 2028. gada.

"Esam saviļņoti, ka mūsu "Andretti Cadillac" F1 komanda tiks apgādāta ar GM ražotajiem jaudas agregātiem," sacīja kompānijas prezidents Marks Reuss. "Ņemot vērā mūsu dziļās zināšanas inženierijas un autosacīkšu jomā, esam pārliecināti, ka attīstīsim labu jaudas agregātu šim čempionātam. Varēsim pozicionēt "Andretti Cadillac" kā pilnvērtīgu rūpnīcas komandu."

Tāpat GM atklāj, ka prototipa tehnoloģijas testēšana jau ir sākusies. Nojaušams arī, ka koncerns atsauks savus plānus attiecībā uz dzinēju ražošanu, ja "Andretti" komanda netiks apstiprināta dalībai F1 čempionātā.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv