Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Antonelli jau pirmajā F1 sezonā mērķē uz uzvarām

Juris Grīns
Juris Grīns

Antonelli jau pirmajā F1 sezonā mērķē uz uzvarām
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Motorsport.com

Neskatoties uz salīdzinoši mazo pieredzi junioru formulu sacensībās, Andrea Kimi Antonelli, nākamgad debitējot F1 čempionātā "Mercedes" sastāvā, par mērķi izvirzījis uzvaras dažos posmos.

Pēc tam, kad septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons būs devies "Ferrari" virzienā, viņa vietu pie "Mercedes" stūres nākamsezon ieņems 18 gadus vecais debitants Antonelli. Komanda viņam devusi iespēju aizvadīt neskaitāmus privātos testos un jau pirmajā sezonā sportists ir gatavs parādīt visaugstākos rezultātus.

"Jūtu, ka esmu gatavs F1 čempionātam," intervijā itāļu laikrakstam "Gazzetta dello Sport" sacīja Antonelli. "Runājot par ātrumu, domāju, ka tā nebūs problēma. Nāksies daudz izdarīt, lai saprastu, kā menedžēt sacīkšu nedēļas nogali labākajā iespējamajā veidā, kā arī un būs jāapgūst visas procedūras. Būs daudz, ko mācīties."

Šosezon "Mercedes" izdevies uzvarēt trīs posmos.

"Uzvarēt dažās sacīkstēs nākamajā gadā, tas būtu mans sapnis," ambīcijas neslēpj Antonelli. "Tas nebūs viegli, jo visām komandām būs konkurētspējīgas mašīnas. Tas būs sarežģīti, bet tas ir mans mērķis. Arī daži pjedestāli būtu labi, bet galvenais mērķis ir dažas uzvaras."

F2 čempionāta debijas sezonā Antonelli guvis divas uzvaras un divus posmus pirms sezonas beigām ieņem sesto vietu kopvērtējumā. Salīdzinājumam, otrs "Prema Racing" komandas braucējs Olivers Bērmans, kurš nākamgad startēs F1 čempionātā "Haas" sastāvā, arī uzvarējis divās F2 sacīkstēs, bet kopvērtējumā ierindojas tikai 15. vietā. Divus posmus viņš izlaidis saistībā ar pienākumu stāties uz starta F1.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-10-15 22:13, vakar
Pirms īsa brīža taču teica, ka vēl neesot gatavs. Nu jau gatavs un pat taisās uzvarēt?

     [+] [-]

, 2024-10-15 23:39, vakar
Vienā posmā ir LŪISS , citā jau LUISS 🤣😂