Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" komanda nepametīs F1 čempionātu, paziņo Eklstouns

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" komanda nepametīs F1 čempionātu, paziņo Eklstouns
Bernijs Eklstouns
Foto: AP/Scanpix

"Red Bull Racing" nākotne Formulā 1 ir nokārtota un komanda šīs sezonas beigās čempionātu nebūs spiesta atstāt, paziņojis Bernijs Eklstouns.

Jau vēstīts, ka "Red Bull" vienības vadošie cilvēki, tostarp īpašnieks Dītrihs Matešics, apsolīja pamest F1 čempionātu šīs sezonas izskaņā, ja 2016. gadā tai nebūs iespēja startēt ar "Mercedes" vai "Ferrari" jaunākās specifikācijas motoriem. Ne viena, ne otra kompānija saviem konkurentiem nevēlējās pārdot jaunākos dzinējus, kas "Red Bull" nostādīja gandrīz bezizejas situācijā, jo turpināt sadarbību ar "Renault" tā nevēlas.

F1 boss Eklstouns atzīst, ka komandas aiziešanas iespējamība bija reāla, tomēr šobrīd viss esot nokārtots un "Red Bull" paliks čempionātā.

Jautāts par to, vai "Red Bull" nenāksies pamest F1 sacīkstes, Eklstouns britu žurnālam "Autosport" atzīst: "Domāju, ka, ņemot vērā to, kas ir noticis tagad, tad nē. Taču pirms tam tas bija reāli."

Eklstouns gan neatklāj sīkākas detaļas un uz jautājumu, kas viņam liek justies tik drošam par "Red Bull" palikšanu, pieredzējušais čempionāta boss sniedza īsu atbildi: "Lietas ir nokārtotas".

Tāpat Eklstouns atzīst, ka "Red Bull" komandai aiziešana no F1 maksātu dārgi, jo tai ir līgums ar čempionātu uz ilgtermiņu.

"Redziet, ja viņš Matešics saka, ka grib aiziet un arī aiziet, viņš zina, ka tas izmaksās ļoti dārgi," saka Eklstouns.

Krievijas F1 posma nedēļas nogalē izplatījās baumas, ka "Red Bull" gatavojas izveidot paši savu F1 čempionātu, kur visi startētu ar Adriana Ņūvija konstuētām mašīnām, izmantotu skaļos V8 vai V10 atmosfēriskos motorus, pilotiem samaksai tiktu piedāvāts līdz pat 25 miljoniem ASV dolāru, bet sacensības notiktu bijušajās F1 trasēs un citur.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-15 17:57, pirms 9 gadiem
Atradušās mamzeles... laužas kā celkas un viss viņus neapmierina. Ja jau gribētu uzmestu visus un lepni aizietu. Bet tā tik cepās jau ntos mēnešu un taisa svētās govis no sevi Red Bull.

Bija Formula pirms Red Bull un domāju ka kaut kā iztiktu arī bez...

     [+] [-]

, 2015-10-15 18:01, pirms 9 gadiem
Ienākt tādā organizācijā kā F1 , kam ir tik varena vēsture ar savām tradīcijām un sākt spraust savus noteikumus un bīdīt ambīcijas... Tur jābūt īpašai nekaunībai, Red Bull protams tā piemīt, bet šobrīd uzskatu tā spēlē krietni pa sliktu viņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-15 18:36, pirms 9 gadiem
golsss rakstīja: Red Bull vajag. Kaa var iedomaaties F1 bez Red Bull, Latvijas basketbolu bez TTT. Domaaju, ka F1 ir paveicies, Red Bull palicis. Mums atkal ir viena F1 formula Red Bull.
Formula bez Red Bull bija un būs un būtībā Red Bull šobrīd tieši parāda savu īsto seju...
ja mēs nevaram vinnēt, priekš kam mums Formula? Mclaren, Ferrari, Reno, kāds no vāciešu un japāņu auto ražotājiem... vot tie ir F1 vērtības, nevis Red Bull

     [+] [-]

, 2015-10-15 21:37, pirms 9 gadiem
Anitinsh rakstīja: Formula bez Red Bull bija un būs un būtībā Red Bull šobrīd tieši parāda savu īsto seju...
ja mēs nevaram vinnēt, priekš kam mums Formula? Mclaren, Ferrari, Reno, kāds no vāciešu un japāņu auto ražotājiem... vot tie ir F1 vērtības, nevis Red Bull
Red Bull pumpē talantus caur savu sistēmu F1 bez Red Bull tu neredzētu Fettelu,Rikjardo,Sainzu,Verstapenu,kvjatu u.c taka tas ir vare niels zaudējums F1