Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Tagad "Ferrari" mērķis ir kļūt par otro spēcīgāko komandu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Tagad "Ferrari" mērķis ir kļūt par otro spēcīgāko komandu"
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Šarls Leklērs atzinis, ka "Ferrari" reālistiskais mērķis atlikušajai F1 sezonas daļai ir nostiprināšanās otrās spēcīgākās komandas sastāvā. Pilots neslēpj, ka nākamgad, tāpat kā citām vienībām, sapnis ir atgriezties cīņā ar "Red Bull".

Pēdējās sacīkstēs "Ferrari" dažkārt izdevies uzplaiksnīt ar augstiem rezultātiem. Pēdējo četru posmu laikā Leklērs guvis divus no saviem kopumā trim šīs sezonas pjedestāliem. Konstruktoru kausā pašlaik tiek ieņemta ceturtā pozīcija, bet līdz otrajā vietā esošajai "Mercedes" ir 56 punkti.

"Reālistiskais mērķis sezonas atlikušajai daļai ir kļūt par spēcīgāko komandu aiz "Red Bull", tajā pašā laikā tuvojoties viņiem," intervijā "Motorsport.it" atzina Leklērs. "Runājot par 2024. gadu, nav šaubu, ka visiem ir mērķis atgriezties līderpozīcijā un spēt konkurēt ar "Red Bull". Šogad mēs to reāli nevaram paveikt. Visreālistiskākais mērķis ir kopvērtējumā būt priekšā "McLaren", "Aston Martin" un "Mercedes" komandām."

Leklēra līgums ar "Ferrari" beigsies 2024. gada izskaņā un jau šobrīd baumo par viņa pāriešanu uz kādu no konkurētspējīgākām komandām. Kā varianti minēti "Mercedes", "Aston Martin" un "Red Bull". Pats sportists atzīst, ka viņa primārais mērķis tomēr uzvarēt F1 čempionātā kopā ar "Ferrari".

"Domāju, jebkurš pilots apsver dažādas iespējas, tiklīdz tās parādās," neslēpj Monako pārstāvošais F1 braucējs. "Bet man ir liela mīlestība pret "Ferrari". Mans pirmais mērķis un pirmais sapnis ir kļūt par pasaules čempionu ar "Ferrari", un to es vēlos vairāk par visu. Līdz ar ko, ja būs kaut mazākā iespēja, kad tas var notikt, es bez šaubām spiedīšu uz iespējām palikt šeit."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...