Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Moslijs apstiprina aiziešanu, atbalsta Toda kandidatūru

Moslijs apstiprina aiziešanu, atbalsta Toda kandidatūru
Makss Moslijs
Foto: AFP

Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) prezidents Makss Moslijs šodien nosūtījis vēstuli tās locekļiem, kurā paziņojis, ka noteikti neizvirzīs savu kandidatūru oktobrī paredzētajām FIA prezidenta vēlēšanām. Vēstulē Moslijs kā savu pēcteci ieteicis Žanu Todu.

Moslijs vēstulē raksta, ka nolēmis palikt pie sava lēmuma nekandidēt atkārtoti (oktobrī noslēgsies Moslija ceturtais pilnvaru termiņš - aut.), neraugoties uz gandrīz simts saņemtajām vēstulēm no FIA biedriem, kas mudinājuši viņu pārdomāt. Vēstulē arī sacīts, ka tuvākajās dienās gaidāmā jaunā Konkordijas līguma parakstīšana un līdz šim sasniegtais progress rallija un citu autosporta sacensību jomā nozīmē, ka nav nekādu iemeslu, lai pašreizējais FIA prezidents atgrieztos organizācijas vadībā.

"Esmu ļoti pateicīgs par visām vēstulēm, e-pastiem un ziņām, ko esmu saņēmis, tomēr savu lēmumu nemainīšu un oktobrī nekandidēšu," raksta Moslijs.

Moslijs arī pirmo reizi atklāti nosaucis savu favorītu, kuru vēlētos redzēt FIA prezidenta krēslā pēc sevis. Tas ir bijušais "Ferrari" komandas vadītājs Žans Tods, kuram Moslijs jau iepriekš sarunās ar medijiem bija solījis atbalstu vēlēšanās, ja pieteiksies kāds nopietns konkurents. Kā zināms, viens no pretendentiem uz Moslija amatu ir bijusī rallija zvaigzne, tagad politiķis Āri Vatanens.

"Uzskatu, ka mērķus, pēc kā tiecas mani atbalstītāji, iespējams sasniegt tikai tad, ja vadībā tiks ievēlēti spēcīgi, pieredzējuši un zinoši cilvēki. Un, pēc manām domām, īstais cilvēks šāda kolektīva vadībā būtu Žans Tods. Žans ir neapstrīdami savas paaudzes - un varbūt pat visu laiku - labākais vadītājs motoru sportā. Ja viņš piekritīs kandidēt, manuprāt, viņš būtu ideāls pēdējo sešpadsmit gadu darba turpinātājs. Uz viņu var paļauties visās jomās, un ļoti ceru, ka jūs viņu atbalstīsiet," Moslijs vēstulē cildina Todu.

Izmantotie resursi:
autosport.com

     [+] [-]

, 2009-07-15 15:45, pirms 15 gadiem
labāk Vatanenu. Vismaz nebūs atkal tā Ferrari lobēšana.

     [+] [-]

, 2009-07-16 14:18, pirms 15 gadiem
Yeeee!!!