Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Nākotnē vājākās F1 komandas varēs pirkt šasijas no lielajām rūpnīcām

Juris Grīns
Juris Grīns

Nākotnē vājākās F1 komandas varēs pirkt šasijas no lielajām rūpnīcām
Formula 1
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

F1 Stratēģijas grupa sanāksmē Londonā ceturtdien apsprieda iespējamos scenāriju, kā samazināt komandu tēriņus, kā rezultātā nolemts vājākajām vienībām ļaut nākotnē šasijas iegādāties no lielajiem ražotājiem.

Sanāksmē tikās Formula 1 menedžmenta (FOM) galva Bernijs Eklstouns, Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods, kā arī "Ferrari", "Mercedes", "McLaren", "Red Bull", "Williams" un "Force India" komandu vadītāji.

Sapulcē izskanēja dažādi priekšlikumi, vēsta britu izdevums "Autosport", tostarp ierosinājums aizliegt vēja tuneļus, aerodinamikas izstrādē pilnībā pārejot uz CFD datortehnoloģiju, kas gadā ļautu ietaupīt 15-20 miljonus ASV dolāru.

Tāpat izskanēja viedoklis, ka komandām vajadzētu līdzvērtīgāk savā starpā sadalīt naudas balvas, ko tām izmaksā FOM no čempionāta kopējiem ieņēmumiem. Vēl vakar rakstījām, ka "Ferrari" komanda par 2014. gadu atlīdzībā saņēmusi 164 miljonus ASV dolāru, kamēr vismazāk pienākas "Sauber" vienībai, kas tikusi pie 44 miljoniem. Šī arī ir viena no komandām, par kuras iespējamo bankrotu tiek runāts jau vairākus mēnešus.

Tomēr galvenais jaunums ir tāds, ka nākotnē mazākās komandas, lai nebūtu jātērē tik daudz līdzekļu, šasijas, iespējams, drīkstēs pirkt no turīgākajām komandu rūpnīcām. Par šādu ieceri ir runāts jau ne pirmo gadu, tomēr tikai tagad Stratēģijas grupa piekritusi ideju virzīt tālāk. Līdz tās apstiprināšanai gan vēl jāpagaida.

Tikmēr nolemts, ka komandām šogad tomēr nebūs iespējas izmantot piekto motoru, kā tas tika ierosināts pirms kāda laika. Bez soda sankcijām visu šo sezonu katrs pilots drīkstēs izmantot tikai četrus dzinējus, kā to nosaka sākotnēji izstrādātie F1 noteikumi. Šobrīd savu ceturto motoru jau izmanto "Red Bull" piloti Daniels Rikjardo un Daņils Kvjats, līdz ar to soda saņemšana (starta pozīciju zaudēšana) viņiem ir tikai laika jautājums.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +1 [+] [-]

, 2015-05-15 10:51, pirms 9 gadiem
Bus jautri...Red Bull si sezona ir norakstita...

     [+] [-]

, 2015-05-15 13:10, pirms 9 gadiem
Tas nav nekāds baigais jaunums. Piem. 2008.gadā Red Bull un Toro Rosso bija identiskas formulas, bet tā kā Toro Rosso izmantoja spēcīgāko Ferrari motoru, kamēr Red Bull bija švakākais Renault motors, tad arī sezonas kopvērtējumā Sarkanie Buļļi bija pārāki par Red Bull.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-15 13:19, pirms 9 gadiem
Sarkanie buļļi spēcīgāki par sarkanajiem buļļiem...

  -1 [+] [-]

, 2015-05-15 14:04, pirms 9 gadiem
Vints rakstīja: Tas nav nekāds baigais jaunums. Piem. 2008.gadā Red Bull un Toro Rosso bija identiskas formulas, bet tā kā Toro Rosso izmantoja spēcīgāko Ferrari motoru, kamēr Red Bull bija švakākais Renault motors, tad arī sezonas kopvērtējumā Sarkanie Buļļi bija pārāki par Red Bull.
Tiesa gan toreiz tas bija nelegāli, ja nemaldos Toro Roso vai Red Bull par to atrāvās no FIA.

     [+] [-]

, 2015-05-15 22:19, pirms 9 gadiem
Izmaiņas, kuras aizliedza divām komandām izmantot identiskas formulas, stājās spēkā vien 2010.gadā.
Toro Rosso beat new teams in first year with...
Toro Rosso beat new teams in first year with own car