Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Negaidīti miris F1 leģendas Džeimsa Hanta jaunākais brālis

Juris Grīns
Juris Grīns

Negaidīti miris F1 leģendas Džeimsa Hanta jaunākais brālis
Deivids Hants sniedz interviju
Foto: motorsport.com

55 gadu vecumā mūžībā aizgājis leģendārā Formula 1 pilota Džeimsa Hanta jaunākais brālis Deivids, kurš savulaik arī nodarbojās ar autosportu, bet vēlāk bija iesaistīts mēģinājumā atgriezt F1 čempionātā "Lotus" vārdu.

Deivids Hants bija 12 gadus jaunāks par savu brāli, kurš 1976. gadā uzvarēja F1 čempionātā un bija pazīstams kā izslavēts sieviešu mīlnieks.

Savā autosportista karjerā Deivids Hants nesasniedza ievērojami daudz. Kādu laiku pavadījis Formulā 3, 1988. gadā viņš debitēja F3000 seriālā (GP2 priekšgājējs), tomēr augstas vietas nespēja izcīnīt. Pēc tam Hants jaunākais sportista gaitas izbeidza un nolēma pievērsties biznesam.

1994. gadā viņš bija ieguvis tiesības uz leģendārās F1 komandas "Lotus" vārdu, ko vēlāk pārdeva malaiziešu uzņēmējam Tonijam Fernandesam, "Caterham" komandas bijušajam īpašniekam. Tomēr par tiesībām izmantot "Lotus" nosaukumu radās strīdi, kas turpinājās ar tiesu darbiem.

Deivida Hanta nāve ir negaidīta daudziem, jo bijušajam autosportistam bija tikai 55 gadi, bet nevienam nebija zināms par kādu slimību, ar ko viņš varētu sirgt. Hants nomiris miegā.

Džeimsa Hanta dēls Fredijs Hants tikmēr nākošgad startēs NASCAR sacīkšu seriālā "Whelen Euro Series", kas ir bāzēts Eiropā. Interesanti, ka viņa komandas biedrs būs Džeimsa Hanta savulaik sīvākā pretinieka Nikija Laudas dēls Matiass.

Izmantotie resursi:
en.f1i.com