Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ņūvijs izvirzījis "Ferrari" komandai nepieņemamu prasību

Juris Grīns
Juris Grīns

Ņūvijs izvirzījis "Ferrari" komandai nepieņemamu prasību
Adrians Ņūvijs. Foto: Red Bull

Iespējams, galvenais iemesls, kādēļ Adrians Ņūvijs nepievienosies "Ferrari" rindām nākamajā gadā, ir kāda viņa prasība, ko komandas vadītājs Frederiks Vasūrs attiecies pieņemt.

"Ferrari" jau ceturto reizi mēģinājuši nolīgt izcilo F1 sacīkšu mašīnu konstruētāju, tomēr neoficiāli zināms, ka tas atkal nav izdevies. Itāļu izdevums "AutoSprint" vēsta, ka Ņūvijs nākamā gada pavasarī uzsāks darbu "Aston Martin" komandā, kas viņam gatavojas maksāt 100 miljonus ASV dolāru par četru gadu darbu.

Kas attiecas uz samaksu izcilajam britu inženierim, "Ferrari" esot bijusi gatava šķirties no tādas naudas summas, kādu Ņūvijs prasītu. Šķērslis bijis cits - reizē viņš pieprasījis veto tiesības attiecībā uz citiem inženieriem, kas tiktu pieņemti darbā. Tāpat Ņūvijs vēlējies teikšanu par tehnisko amatu sadalījumu un tehniskajiem partneriem, ziņo "AutoSprint". F1 komandas vadītājs Vasūrs šādai prasībai nav piekritis, līdz ar to sadarbība nebūs iespējama.

"Es vienmēr cenšos skaidrot, ka indivīds ir mazāk svarīgs par komandu," vēl nesen kādā intervijā izteicās Vasūrs. "Kad paraksti līgumu ar kādu, tu zaudē kādu citu. Komandas stabilitāte ir svarīga, kā arī tas, ka cilvēki kopā ļoti labi sastrādājas."

Tā kā uz "Aston Martin" nākamgad dosies strādāt "Ferrari" galvenais tehniskais darbinieks Enriko Kardīle, šobrīd Maranello bāzētā vienība nonākusi nedaudz sarežģītā situācijā. Tiek runāts, ka tehnisko fronti nākotnē varētu pārvaldīt bijušais "Mercedes" galvenais tehniskais darbinieks Maiks Eliots, bet vairāk būs zināms pēc vasaras brīvdienām.

"Mums tā nav nekāda drāma, viss mums ir skaidrs," bažas cenšas kliedēt Vasūrs. "Pēc vasaras atvaļinājuma paziņosim jauno organizācijas struktūru."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv