Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Audi" F1 komandā varētu startēt "IndyCar" čempions

Juris Grīns
Juris Grīns

"Audi" F1 komandā varētu startēt "IndyCar" čempions
Alekss Palou. Foto: Indycar.com

"IndyCar" čempions Aless Palou pārsteidzošā kārtā varētu tikt pie iespējas jau nākamgad debitēt F1 čempionātā. Sarunas par pievienošanos komandai ar spāņu autosportistu šobrīd veic "Audi" rūpnīca, vēsta vairāki avoti.

Jau 2026. gadā "Audi" uzsāks startus F1 sacīkstēs rūpnīcas komandas statusā, pārņemot "Sauber" vienību, kas pašreizējā veidolā vēl turpinās dalību čempionātā arī nākamgad. Pēc tam, kad neizdevās vienoties par sadarbību ar Karlosu Saincu un Estebanu Okonu, pašlaik "Audi" aktīvi meklē pilotu, kurš jau nākamajā sezonā būs Niko Hilkenberga komandas biedrs.

Nesen kļuva zināms, ka no "Audi" F1 projekta vadības atkāpjas Andreass Seidls un Olivers Hofmans. Par jauno projekta pārraudzītāju izvēlēts bijušais "Ferrari" komandas boss Matija Binoto. Savukārt par "Audi" vienības vadītāju nākamā gada vasarā kļūs Džonatans Vītlijs, kurš pašlaik vēl ir "Red Bull" sporta direktors. Līdz ar to arī esot mainījušies piloti, ko "Audi" tagad mērķē pieviilināt pie sevis.

Respektablie mediji vācu "Auto Motor und Sport" un šveiciešu "Blick" raksta, ka par vienu no galvenajiem kandidātiem kļuvis 27 gadus vecais "IndyCar" pilots Palou. Jau iepriekš viņa vārds saistīts ar iespējamo startēšanu F1, taču līdz šim to panākt nav izdevies. Par "IndyCar" čempionu spānis kļuva 2021. un 2023. gadā, pārstāvot "Chip Ganassi Racing" komandu, tāpat viņš ir šī brīža kopvērtējuma līderis.

Iepriekš Palou bija "McLaren" F1 komandas testpilots un 2022. gada ASV posmā Ostinas trasē arī piedalījās piektdienas treniņbraucienu sesijā. Toreiz sportists stājās Daniela Rikjardo vietā.

Uz 2023. gadu viņš bija nozīmēts par F1 rezervistu, taču sadarbība skandalozi beidzās. Palou izlēma nepildīt vienošanos par startēšanu "Arrow McLaren" komandā "IndyCar" čempionātā, tā vietā izvēloties turpināt sadarbību ar "Chip Ganassi Racing". "McLaren" aizvien cenšas iztiesāt no Palou kompensāciju 30 miljonu ASV dolāru apjomā. Vēl janvārī viņš kādā intervijā atzina, ka startēt F1 čempionātā diez vai izdosies, jo nekas neliecina, ka šāda iespēja varētu rasties.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv