Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" motoru piegādi "Red Bull" komandai atzīst par saistošu ideju

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" motoru piegādi "Red Bull" komandai atzīst par saistošu ideju
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"Mercedes" F1 komandas vadītājs Toto Volfs atzīst, ka vācu rūpnīcā ražoto sacīkšu motoru piegāde "Red Bull" komandai ir iespējama un viņam pašam šī doma no mārketinga viedokļa šķiet visai saistoša.

Jau ilgāku laiku tiek runāts par to, ka "Red Bull" varētu šķirt sadarbību ar kompāniju "Renault", kam jaunās paaudzes turbo motors nav izdevies tik labs kā konkurentiem un progresē pārāk lēni. Nesen kā viena no versijām izskanēja doma par iespējamo sadarbību ar "Mercedes" rūpnīcu.

Lai gan "Mercedes" ir "Red Bull" tiešie konkurenti, Toto Volfam sadarbība nešķiet neiespējama.

"Ja man jāuzvelk galvā sava "Mercedes Motorsport" cepure un jārunā F1 interešu vārdā, jāsaka, ka tā šķistu diezgan atraktīva iespēja," intervijā itāļu laikrakstam "La Gazzetta dello Sport" atklāj Volfs. "Tas sasaistītu mūs ar brendu, kas ir populārs jaunu cilvēku vidū un saistās ar uzvarām."

Tiesa, "Mercedes", vismaz publiski, nevēlas izjaukt "Red Bull" sadarbību ar "Renault", jo abām šīm pusēm līgums vēl ir spēkā arī uz 2016. gada F1 sezonu.

"Viņiem ir spēkā esošs līgums un mēs nevēlamies sākt tiesu lietas starp šīm divām pusēm," uzsver Volfs.

Tāpat Toto Volfs norāda, ka "Red Bull" komanda ir "Mercedes" konkurenti, tāpēc no otras puses sadarbība šķistu nedaudz absurda.

"Tā kā esmu komandas vadītājs, tas man nešķiet ideāls variants, stiprināt konkurentu, kas zina, kā uztaisīt uzvarēt spējīgu mašīnu," saka Volfs.

Pirms "Mercedes" komandas atjaunošanas šīs rūpnīcas galvenie partneri bija "McLaren" komanda, kas pirms šīs sezonas uzsāka sadarbību ar "Honda". Šobrīd "Mercedes" motorus izmanto pat rūpnīcas komanda, kā arī "Williams", "Force India" un "Lotus".

Izmantotie resursi:
INAUTONEWS

  +2 [+] [-]

, 2015-08-14 10:52, pirms 9 gadiem
Ja Ņuijam iedos motoru, tad komanda, kurā viņš taisa formulas, cīnīsies par uzvaru kopvērtējumā.
Galvenais, lai nav tik pārsvars kā 2010-2014, jo tie laiki, līdzīgi, ka 2002-2004, ir F1 popularitātes tumšākie gadi.