Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kanādiešu miljardiera dēls, vairāku avāriju izraisītājs vēlas startēt F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Kanādiešu miljardiera dēls, vairāku avāriju izraisītājs vēlas startēt F1
Lensa Strola avārija Moncā

Kanādiešu miljardieris Lorenss Strols vēlas iegādāties daļu no "Williams" komandas, lai viņa šobrīd 16 gadus vecais dēls Lenss Strols varētu startēt F1 pasaules čempionātā, vēsta "The Globe and Mail".

Lenss Strols šobrīd ir viens no "Ferrari" braucēju akadēmijas dalībniekiem, tomēr viņa tēvs izskata iespējas nopirkt savu daļu no kādas F1 komandas. Pagājušajā gadā runa gāja par "Sauber", bet tagad tiekot veiktas pārrunas ar "Williams".

Lenss Strols pērn kļuva par Itālijas F4 čempionu, bet šogad izcīnīja titulu "Toyota Racing Series" čempionātā. Tāpat viņš šogad debitēja Eiropas F3 čempionātā, kur šobrīd ieņem augsto septīto vietu, tomēr pēdējos trīs posmos no četriem izcēlies ar dažādu avāriju izraisīšanu.

Strols pat tika diskvalificēts uz vienu sacīksti Spā-Frankošamps trasē, kad izraisīja sadursmi ar diviem citiem pilotiem, kas mēģināja viņu apdzīt. Tāpat kanādietis izraisīja avārijas Moncas un Zandvortas trasēs.

"Es nesaprotu, par ko viņš domā," saka Mikels Jensens, viens no pilotiem, kuru Strols izsita no trases. "Šogad viņš ir izraisījis jau daudzas avārijas."

Līdz Lensa Strola iespējamajai debijai "Williams" sastāvā vēl kādu laiku noteikti būs jāpagaida, bet tikmēr komandas redzeslokā ir vairāki piloti, kas nākošgad varētu nomainīt Valterī Botasu. Šobrīd Botass ir galvenais konkurents uz Kimi Raikonena vietu "Ferrari" sastāvā, bet "Williams" kā iespējamos Botasa aizstājējus šobrīd noskatījusi GP2 čempionāta līderi Stofelu Vandūrnu un Džensonu Batonu, raksta somu "Turun Sanomat".

Tiesa, nesen "McLaren" boss Rons Deniss izteicās, ka Batonam ir līgums uz 2016. gadu un pagaidām par pilotu maiņu netiekot domāts.

Lensa Strola izraisītās avārijas Eiropas F3 čempionātā

Moncas trase:

Zandvortas trase:

Spā-Frankošamps trase:

Izmantotie resursi:
Home - The Globe and Mail
F1Today.net Formula 1 news

     [+] [-]

, 2015-07-14 19:42, pirms 9 gadiem
Batonam pāreja uz Williams nebūtu slikts karjeras noslēgums, tā teikt atgriežas tur kur viss sākās.

Vandūrns un Williams? Tas nebūtu slikti, bet vai McLaren būtu gatavi laist Vandūrnu prom, zinot, ka 2017. gadā būtu jāmeklē kāds labs pilots (vai piloti) Batona un/vai Alonso vietā. Ja Vandūrns pievienojas Williams, tas nozīmētu, ka priekš McLaren Stofels būs zudis uz pāris gadiem (līdzīgi kā Ferrari un Perezs, kad Serhio pārgāja no Sauber uz McLaren)

Kas attiecas uz Strola vēlmi iegādāties Williams, tad nedomāju, ka Sers Frenks un Klēra būs gatavi atdot komandu (kaut vai daļu)

     [+] [-]

, 2015-07-14 19:54, pirms 9 gadiem
VIŅU ES WILLIAMS KOMANDĀ REDZĒT NEGRIBU Bet Batonu es esmu ar mieru uzņēmt komandā

     [+] [-]

, 2015-07-14 20:10, pirms 9 gadiem
F1 ar katru gadu paliek arvien nožēlojamāks un nožēlojamāks...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-14 20:31, pirms 9 gadiem
Varbūt par to naudu var nopirkt vietu komandā, bet ne meistarību un uzvaras.

     [+] [-]

, 2015-07-14 22:17, pirms 9 gadiem
tas ir vēl bīstamāks par Sato

  +1 [+] [-]

, 2015-07-14 22:18, pirms 9 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Varbūt par to naudu var nopirkt vietu komandā, bet ne meistarību un uzvaras.
F1, tā lielos vilcienos runājot, visu laiku ir bijusi bagāto izklaides vieta. Nu jā, ir arī kādi reāli labi braucēji, kas pa priekšu brauc, taču tā - savulaik vispār tikai dažās komandās braucēji nemaksāja par vietu pie F1 stūres.

     [+] [-]

, 2015-07-14 22:49, pirms 9 gadiem
Lai gan visi brēc ka var jebkurš tikt kam ir nauda bet tā nav. Zinu ka maksā Maldonado, Peress, Nasrs, Ēriksons un Stīvens. Un Masa arī kaut ko

  +1 [+] [-]

, 2015-07-14 22:49, pirms 9 gadiem
Savulaik tas pats Lauda ar naudu ienāca. Agrāk tas bija pat vairāk.

     [+] [-]

, 2015-07-15 12:04, pirms 9 gadiem
Tīri pēc rezultātiem spriežot, tam Strolam junioram ir tīri labi rezltāti (jo īpaši ja ņem vērā vecumu).