Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rikjardo un Vilnēvs publiski iesaistās asā vārdu apmaiņā

Juris Grīns
Juris Grīns

Rikjardo un Vilnēvs publiski iesaistās asā vārdu apmaiņā
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Kanādas "Grand Prix" nedēļas nogalē un arī pēc tam ar preses starpniecību notikusi ne visai patīkama vārdu apmaiņa starp Danielu Rikjardo un Žaku Vilnēvu. Kamēr 1997. gada F1 čempions kritizējis austrāliešu pilotu par viņa sniegumu pēdējās sezonās, Rikjardo izteicies, ka Vilnēvs ir "pārāk daudz reizes sasitis savu galvu".

Rikjardo 2014. gadā pievienojās "Red Bull" komandai un radīja sev labu reputāciju, tiekot uzskatīts par vienu no ātrākajiem F1 pilotiem. Nerodot iespējas cīnīties par titulu, 2019. gadā sportists pievienojās "Renault", vēlāk "McLaren", taču līdz ar to viņa karjerā notika strauja lejupslīde. Pērn, kad RB komanda atlaida Niku de Vrīsu, viņa vieta tika atvēlēta Rikjardo, dodot pilotam otro iespēju. Tomēr pieredzējušā braucēja rezultāti nav iepriecinoši un šogad biežāk ātrāks ir komandas biedrs Juki Cunoda.

Skarbu viedokli par Rikjardo paudis Vilnēvs: "Kāpēc viņš vēl vispār ir F1 čempionātā? Jau pēdējos četrus vai piecus gadus dzirdam vienu un to pašu, kā komanda saka, ka nabadziņam vajag iedot ātrāku mašīnu. Piedodiet, nē, viņš startē "Formulā 1". Varbūt to varētu teikt par tādu pilotu kā Luiss Hamiltons, kurš izcīnījis daudzus titulus, bet ne par pilotu, kurš to nav spējis. Ja neesi spējīgs, dodies mājās un nāks kāds, kurš stāsies tavā vietā. Sacīkstēs tā vienmēr ir bijis. Šī ir autosporta virsotne un nav iemesla turpināt un meklēt attaisnojumus."

Rikjardo atbilde ilgi nebija jāgaida: "Es dzirdēju to sūdu, ko viņš runā, bet viņš vienmēr tā ir darījis. Domāju, ka Vilnēvs pārāk daudz reižu ir sasitis savu galvu. Nezinu, viņš spēlē hokeju vai ko, bet es neteikšu, kur viņam jāiet... Visi, kas šādi runā, var iet dirst. Es gribētu pateikt ko vairāk, bet atstāšu to pie sevis."

"Red Bull" pilotu programmas vadītājs Helmuts Marko, vaicāts par Vilnēva izteikumiem, lika noprast, ka neko nepareizu bijušais čempions nav pateicis. Nedēļas nogalē arī kļuva zināms, ka Juki Cunoda tiks paturēts RB vienības sastāvā uz nākamo sezonu, kamēr par Rikjardo nākotni pašlaik nekādas skaidrības vēl nav.

"Es precīzi nedzirdēju viņa komentāru, bet Danielam ir jāpārspēj komandas biedru Juki," sacīja Marko. "Šogad tas nenotiek. Drīzāk viss ir otrādi. Juki ir emocionāls pilots, bet tagad iemācījies ierobežot savas kļūdas. Par viņu jau interesējās citas komandas. Viņš ir jauns un atbilst mūsu standartiem. Šī iemesla dēļ pagarinājām ar viņu līgumu uz vēl vienu gadu."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

  +1 [+] [-]

, 2024-06-14 23:03, pirms 4 dienām
Atālinātā vārdu apmaiņā....bet piekrītu Žakam, to pašu vēl par meksikāņu nabagu var pateikt.

     [+] [-]

, 2024-06-15 06:31, pirms 3 dienām
neko nepareizu vecais nepateica, rezultati pedejos gados runa pasi par sevi