Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" testpilots Gutjeress veic pārrunas ar jauno F1 komandu "Haas"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" testpilots Gutjeress veic pārrunas ar jauno F1 komandu "Haas"
Estebans Gutjeress
Foto: Ferrari/Ercole Colombo

"Ferrari" rezerves pilots Estebans Gutjeress šobrīd kļuvis par galveno pretendentu uz vietu jaunajā "Haas" F1 komandā, kas čempionātā debitēs 2016. gadā.

Gutjeress divus gadus startēja "Sauber" vienībā, taču pēc 2014. gada sezonas beigām komandu atstāja, kļūstot par "Ferrari" testpilotu. Šonedēļ Barselonā Gutjeress aizvadīja pirmos oficiālos F1 testus pie "Ferrari" formulas stūres.

Itāļu izdevums "Autosprint" vēsta, ka 23 gadus vecais meksikānis arī ticies ar jaunizveidotās amerikāņu komandas "Haas F1 Team" īpašnieku Džīnu Hāsu, lai pārrunātu iespējamo sadarbību 2016. gada sezonā. Pārrunas bijušas garas un Gutjeress tagad kļuvis par galveno pretendentu uz vietu komandas sastāvā.

Pats Hāss paziņojis, ka piloti tiks izvēlēti un nosaukti, vēlākais, septembrī.

"Mums jāpagaida līdz vasaras vidum, lai saprastu, kuri piloti būs pieejami," saka Hāss. "Formula 1 mašīnas ir diezgan unikālas, tāpēc varbūt labāk būtu pieņemt kādu, kam ir kaut kāda pieredze braukšanā ar tām. Tas būtu patriotiski, ja amerikāņu komandā brauktu amerikāņu pilots, tomēr daudz kam ir jāsakrīt, lai tā notiktu."

Plaši tiek runāts par to, ka nopietni kandidāti uz vietu "Haas" komandā ir arī amerikāņu GP2 pilots Aleksandrs Rosi un tagadējā NASCAR braucēja Danika Patrika, kura gan pirms kāda laika intervijā noliedza iespējamo pārcelšanos uz Eiropu, lai startētu F1 čempionātā.

Gutjeress būtu visnotaļ ideāls kandidāts uz vietu Hāsa komandā, jo nāk no Amerikas, var lepoties ar visai labu ātrumu, ir pieredzējis F1 sacīkstēs, tiek atbalstīts no Meksikas sponsoru puses, turklāt sadarbojas ar "Ferrari". Un tieši "Ferrari" motorus nākošgad Hāss plāno izmantot savām mašīnām, turklāt sadarbosies ar itāļu kompāniju arī citās tehniskajās jomās.

Izmantotie resursi:
F1i.com - F1 news, reports, features, technical...