Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Šodien tiesa paziņos lēmumu F-1 "difuzoru lietā"

Šodien tiesa paziņos lēmumu F-1 "difuzoru lietā"
Foto: AP

Šodien tiks paziņots lēmums tā sauktajā ''difuzoru lietā'', un "Ferrari" komandas konstruktors Rorijs Bīrns ir pārliecināts, ka "Brawn GP", "Toyota" un "Williams" ir pārkāpušas vismaz 15 gadus vecu tehnisko noteikumu.

Jau šodien Parīzē notiks FIA Apelācijas tiesas sēde, kurā izskatīs vai ka "Brawn GP", "Toyota" un "Williams" komandu formulu difuzori ir atbilstoši noteikumiem un, vai šīs trīs komandas saglabās savus pirmajos divos posmos izcīnītos punktus.

Bīrns uzskata, ka "Brawn GP", "Toyota" un "Williams" komandu formulu atverēm grīdā, kas ir paredzētas, lai nodrošinātu gaisa plūsmu difuzoram, jādefinē kā ''grīdas gropes'', taču tās ir aizliegtas jau daudzus gadus atpakaļ. Tehnisko noteikumu punktā 3.12.5 ir skaidri definēts, ka, skatoties no apakšas, caur šīm ''grīdas gropēm'' nedrīkst būt redzamas nekādas mašīnas detaļas. Taču komandas, kuras tur aizdomā par nelegālajiem difuzoriem, uzskata, ka šīs gropes grīdā patiesībā ir spraugas starp diviem mašīnas grīdas līmeņiem un līdz ar to uz tām neattiecas noteikums par mašīnas detaļu redzamību starp šīm atstarpēm.

"Šis noteikums tika ieviests vismaz pirms 14-15 gadiem un visus šo laiku komandas to interpretēja vienādi," saka Bīrns, kurš vairākus gadus kopā strādājis ar Rosu Braunu. "Ja mēs paskatāmies uz "Brawn" mašīnu no apakšas, tad varam redzēt balstiekārtas detaļas," Gazzetta dello Sport saka Bīrns.

Izmantotie resursi:
autosport.com

Slēpts komentārs: sandriņa_f1_bkv

  +3 [+] [-]

, 2009-04-14 12:55, pirms 15 gadiem
Aizliegt lietot šādus difuzorus no Ķīnas posma, bet punktus atstāt visiem kā šajā sezonā jau izcīnīts. Reāla alternatīva.

  -1 [+] [-]

, 2009-04-14 12:59, pirms 15 gadiem
nu tad jau redzesim. itka izslegt uzreiz tris komandas un velak vel mclaren butu nezeligi. ja cinu turpinatu 6 komandas un 12 piloti. domaju ka ja sodis tad atnems izcintos punktus un aizliegs sos difuzorus. tada gadijuma visas sis tris komandas ciestu, jo tada gadijuma sim tris komandam butu japarveido formulu lai atkal parietu uz parastajiem difuzoriem.
FIA der atcereties ka toyota draudejusi ka ja sogad neizcinis uzvaru tad sie aizies no F1, tacu pedeja laika notikumi ar mclaren liecina par to, ka prestizs un vesture F1 neko daudz nedod.
tadjau redzesim, domaju ka atlaus sos difuzorus.

     [+] [-]

, 2009-04-14 13:02, pirms 15 gadiem
starpcitu ja mclaren izslegs no cempionata un difuzoru bandai atlaus paturet savus brinumus tad brawn sezonu varetu pabeigt ar diviem britiem
f1-world.ru: Формула-1 :: Хэмильтон станет партнером Баттона?

     [+] [-]

, 2009-04-14 13:05, pirms 15 gadiem
nav jau tā ka tikaai ar šiko difuzoru var pabraukt. reāls piemērs ir Red Bul vai BMW formulas.

  -2 [+] [-]

, 2009-04-14 13:11, pirms 15 gadiem
a123 rakstīja: nav jau tā ka tikaai ar šiko difuzoru var pabraukt. reāls piemērs ir Red Bul vai BMW formulas.
tik neaizmirsti ka ja sos difuzorus aizliegs tad sim tris komandam vajadzes parvedot pusi formulas lai atkal parietu uz parastajiem difuzorus un tas jau ir milzu solis atpakal.

     [+] [-]

, 2009-04-14 13:22, pirms 15 gadiem
sport.de ziņo, ka lēmums būs tikai rīt

     [+] [-]

, 2009-04-14 13:28, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: starpcitu ja mclaren izslegs no cempionata un difuzoru bandai atlaus paturet savus brinumus tad brawn sezonu varetu pabeigt ar diviem britiem
http://www.f1-world.ru/news/news.php3?idnews=904141125
Jā, pēc tā raksta sanāk HAM varētu tikt vienā no komandām, kuras apgādātas ar MB dzinējiem.. Tad jau HAM varētu sezonu pabeigt arī FI .
P.S.
Šaubos, ka notiks kādas diskvalifikācijas..

  +4 [+] [-]

, 2009-04-14 13:29, pirms 15 gadiem
Eh,žēl ka ferrari netiesā!!!

  -1 [+] [-]

, 2009-04-14 13:43, pirms 15 gadiem
Es domāju, lai atstāj difuzorus un atļauj tos lietot arī pārējām komandām. Par Makiem, nez ko lai ar to komandu dara Punktu atņemšana acīm redzami nelīdz.

  +7 [+] [-]

, 2009-04-14 13:50, pirms 15 gadiem
mhm, šitos trīs diskvalificēs, tad vēl McLaren un tad varbūt Ferari beidzot tiks punktos. Ka tik nesanāk tā, ka vēl kādu vajadzēs diskvalificēt, lai Ferari vinnētu. Liekas, ka F1 par prestižu nemaz nedomā, tik dara visu, lai Ferari bīdītu uz priekšu (tā tas turpinās kopš Šumahera ēras)

  -3 [+] [-]

, 2009-04-14 14:01, pirms 15 gadiem
ericcartman rakstīja: mhm, šitos trīs diskvalificēs, tad vēl McLaren un tad varbūt Ferari beidzot tiks punktos. Ka tik nesanāk tā, ka vēl kādu vajadzēs diskvalificēt, lai Ferari vinnētu. Liekas, ka F1 par prestižu nemaz nedomā, tik dara visu, lai Ferari bīdītu uz priekšu (tā tas turpinās kopš Šumahera ēras)
...vai šīs trīs komandas saglabās savus pirmajos divos posmos izcīnītos punktus...

Izlasi rakstu kaartiigi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-04-14 14:29, pirms 15 gadiem
Civeens rakstīja: ...vai šīs trīs komandas saglabās savus pirmajos divos posmos izcīnītos punktus...

Izlasi rakstu kaartiigi.
piedod, bet padomā labi - ja anulēs tos punktus, tātad arī aizliegs tādus difuzorus, kas savukārt nozīmē, ka tās komandas vienkārši nespēs tik ātri savu mašīnu pielāgot un līdz ar izstāsies no cīņas.

     [+] [-]

, 2009-04-14 14:49, pirms 15 gadiem
ericcartman rakstīja: mhm, šitos trīs diskvalificēs, tad vēl McLaren un tad varbūt Ferari beidzot tiks punktos. Ka tik nesanāk tā, ka vēl kādu vajadzēs diskvalificēt, lai Ferari vinnētu. Liekas, ka F1 par prestižu nemaz nedomā, tik dara visu, lai Ferari bīdītu uz priekšu (tā tas turpinās kopš Šumahera ēras)
nu nevajag jau parspilet, ja ferrari tiek lobeti no FIA puses jau gadiem ilgi, bet siem sodiem nav nemazaka sakra ar ferrari bidisanu. varbut mclaren lieta tiesnesi varetu patcereties ka mclaren ir ferrari neeartakais pretinieks, bet tas ari viss.

     [+] [-]

, 2009-04-14 14:58, pirms 15 gadiem
Mani drīzāk interesē, vai FIA noriskēs piemērot objektīvus sodus vai tomēr, glābjot visu sporta veidu kopumā, nē. Tas pats attieksies uz McLaren.

  -2 [+] [-]

, 2009-04-14 15:04, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: nu nevajag jau parspilet, ja ferrari tiek lobeti no FIA puses jau gadiem ilgi, bet siem sodiem nav nemazaka sakra ar ferrari bidisanu. varbut mclaren lieta tiesnesi varetu patcereties ka mclaren ir ferrari neeartakais pretinieks, bet tas ari viss.
Un tagad jautājums - vai FIA bija izdevīgi, ka 2005./2006.gadā uzvarēja Alonso?

     [+] [-]

, 2009-04-14 15:37, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Un tagad jautājums - vai FIA bija izdevīgi, ka 2005./2006.gadā uzvarēja Alonso?
alonso parsvars 2006 gada par sumaheru bija 13 punkti, 2005 veseli 71. domaju 2005 gada punktu starpiba izsaka visu, lai nonemtu alonso un kimi(kimi bija otrais, sumis tikai 3) no trases FIA vajadzeja diskvalificet sos puse no visam sacikstem

  -1 [+] [-]

, 2009-04-14 16:03, pirms 15 gadiem
playthegame rakstīja: alonso parsvars 2006 gada par sumaheru bija 13 punkti, 2005 veseli 71. domaju 2005 gada punktu starpiba izsaka visu, lai nonemtu alonso un kimi(kimi bija otrais, sumis tikai 3) no trases FIA vajadzeja diskvalificet sos puse no visam sacikstem
Ar to es gribēju teikt, ka FIA nav izdevīgas Ferrari uzvaras visu laiku. Un kas tad notika pirms 2005.gada sezonas? Pamatīgi izmainīja noteikumus, un atkal visi bija vienādās pozīcijās. Es nesaku, ka Alonso nebija pelnījis (un kā vēl bija!), vnk to, ka šiem tituliem bija priekšnosacījumi.

Saskatu zināmu līdzību ar pašlaik notiekošo - iepriekšējās sezonās taču tā runāja, ka Hamiltons varētu pārspēt Šūmaheru titulu skaita ziņā, bet paskat, cik vienkārši ir to nepieļaut! Subjektīvi, objektīvi - cits jautājums, un tam, protams, vēl pieplusojās klāt vispasaules krīze un nepieciešamā izdevumu samazināšana. Ja FIA attaisno visas trīs komandas, kas notiek? Kuras komandas bez testiem spēs pietuvoties Brawn (pie nosacījuma, ka viņi paši nesalaiž visu grīstē)? No otras puses, kas notiek pretējā gadījumā?

  -1 [+] [-]

, 2009-04-14 17:11, pirms 15 gadiem
Pietuvosies uz tā rēķina ka izmetīs daudz naudas(labāk, lai izmet Ferarri un Maki, ja šie vēl brauks, nekā diskābeli iedod Brawn vai Toyota kuri vsp tad aiziet no F1) vai arī vēl viens variants ko praktizē Renis ir lēnām progresēt cītīgi un gudri strādājot, tapēc vēlētos, lai vinus atļauj. Nu labi Brawn iespējams paņems šosezon titulu, bet tas arī viss, nedomāju ka viņi tagad katru gadu būs līderos, tapēc Hamja vietā es uz to komandu neietu, kaut diez vai tās baumas ir patiesas.

     [+] [-]

, 2009-04-14 17:55, pirms 15 gadiem
karliss rakstīja: Pietuvosies uz tā rēķina ka izmetīs daudz naudas(labāk, lai izmet Ferarri un Maki, ja šie vēl brauks, nekā diskābeli iedod Brawn vai Toyota kuri vsp tad aiziet no F1) vai arī vēl viens variants ko praktizē Renis ir lēnām progresēt cītīgi un gudri strādājot, tapēc vēlētos, lai vinus atļauj. Nu labi Brawn iespējams paņems šosezon titulu, bet tas arī viss, nedomāju ka viņi tagad katru gadu būs līderos, tapēc Hamja vietā es uz to komandu neietu, kaut diez vai tās baumas ir patiesas.
ja vins tur aizies tad esmu parliecinats ka tikai uz vienu gadu! brawn ir privata komanda un privata komada nevar uzturet tadu hamiltonu. ganjau ka hamis nevelesies atkartot vilneva kludu aizejot uz komandu kas sola lielu nakotni. viens gads kad komanda ir topa ok, bet talak kad nakotne ir migla tita, ne. riskanti. tacu zinot ka komandu vada brauns, viss var but. domaju ka ja hamis aizies uz brawn tad jau ir ligumu kabata ka vinam 2010 gada ir atveleta vieta ferrari vai vismaz BMW. F1 ir vispirms bizness un tikai tad sports. ferrari faniem varbut hamis nepatik bet vins ir ejosaka si briza F1 prece un ari montadzemello nav mulkis. Hamis varetu atgriezt ferrrari sumahera laikos, bet hamis varetu noklut labakaja komanda. abpuseji izdevigi.
loti iespejams ka mclaren disvalifices un tada gadijuma jaatceras, hamiltons ir augstakas kvalitates F1 prece un vins vainu brauks vadosa rupnicas komanda, vai ari nebrauks vispar. ka jau teicu, vilnevs pieradija ka budams liela F1 zvaigzne nevar iet uz vajaku komandu un hamis to noteikti atceresies.

     [+] [-]

, 2009-04-14 19:30, pirms 15 gadiem
karliss rakstīja: Es domāju, lai atstāj difuzorus un atļauj tos lietot arī pārējām komandām. Par Makiem, nez ko lai ar to komandu dara Punktu atņemšana acīm redzami nelīdz.
Tad davaj visas formulas startes ar ferari mashinam mclaren dzinejiem difuzoriem isak sakot ar pilnigi vienadam mashinam!!! Un tad es domaju ka Zutils klus par chempionu

     [+] [-]

, 2009-04-14 22:48, pirms 15 gadiem
pēc komentāriem spriežot- lai arī kāds būs tesas lēmums, visi nekad nebūs apmierināti!
Man personīgi ir vienalga, lai tikai beidzot ir skaidrība kādiem tad būt tiem difuzoriem.