Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Nav skaidrības par Alonso atgriešanos trasē

Nav skaidrības par Alonso atgriešanos trasē
Fernando Alonso
Foto: AFP/Scanpix

F1 komanda "McLaren" atzinusi, ka tā nezina ne to, kas izraisīja spāņu pilota Fernando Alonso avāriju testos Barselonā, ne to, kad divkārtējais pasaules čempions varēs atgriezties sacensībās.

33 gadus vecais Fernando Alonso nākas izlaist jaunās sezonas pirmo posmu - Austrālijas Lielās balvas izcīņu, kas šajā nedēļas nogalē risinās Melburnā. Viņš joprojām atgūstas pēc 22. februārī piedzīvotās avārijas. Lai gan Alonso veselībai draudu nav, tomēr atkārtota galvas trauma varētu radīt nopietnas sekas, tādēļ ārsti ieteikuši viņam atturēties no sēšanās pie formulas stūres. Iepriekš "McLaren" ziņoja, ka Alonso testos Barselonā zaudējis kontroli pār formulu spēcīgā vēja dēļ, bet tagad komanda atzinusi, ka tai tomēr nav zināms, kādēļ tieši notika šī avārija un no tās nav atkarīgs, kad autosportists atgriezīsies F1 trasēs.

Pats Alonso, kuram ar "McLaren-Honda" ir spēkā trīs gadu līgums par 40 miljoniem ASV dolāru sezonā, norādījis, ka plāno atgriezties sacensībās uz nākamo posmu, kas pēc divām nedēļām notiks Malaizijā. Taču vispirms viņam būs nepieciešama ārstu atļauja.

Notikušās avārijas videomateriāli esot sliktas kvalitātes un neskaidri, tādēļ pēc tiem grūti noteikt negadījuma iemeslu. Ir izteikti pieņēmumi, ka Alonso varētu būt piedzīvojis kādus smadzeņu darbības traucējumus un sienā viņš ietriecies, jau esot bezsamaņā. Tomēr "McLaren" norāda, ka medicīniskās pārbaudes neapstiprina šādu versiju.

"Pēc pamatīgas analīzes, esam pārliecināti, ka avārija nenotika formulas kļūmes dēļ. Tāpat nekādas novirzes no normas nav konstatētas arī Fernando veiktajās pārbaudēs. Paturot prātā šos faktus, nav zināms, kas tieši izraisīja notikušo avāriju," norāda komandas pārstāvis.

Izmantotie resursi:
BBC Sport

  +2 [+] [-]

, 2015-03-14 10:41, pirms 10 gadiem
Pats jau vins ari neraujas uz McLaren, jo negrib nemties par otro demitnieku, labak pasedes majas un paarstesies, kaut gan nevar zinat kas vinam notika, ja tas nenotika masinas vainas del, tad vins ir bistams sev un parejiem.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-14 11:37, pirms 10 gadiem
Ja tiešām ir tik nopietni, ka, ja tas atkārtosies, tad var bū bēdīgi, tad labāk tiešām izveseļoties par visiem 100%

     [+] [-]

, 2015-03-14 18:30, pirms 10 gadiem
Fernando, turies!