Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs: "Tādi darījumi, kā starp Hamiltonu un "Ferrari", netiek noslēgti vienā dienā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs: "Tādi darījumi, kā starp Hamiltonu un "Ferrari", netiek noslēgti vienā dienā"
Foto: Scuderia Ferrari

Veicis pirmos apļus ar jauno "Ferrari SF-24" sacīkšu auto, Šarls Leklērs atzinis, ka sākotnējās sajūtas ir krietni labākas nekā pirms gada. Sportists arī stāsta, ka jau labu laiku zinājis par Luisa Hamiltona sarunām ar itāļu komandu, tādēļ titulētā pilota līgums uz 2025. gadu ar Maranello nometni viņam nav nācis kā pārsteigums.

Pagājušā gada sezonā "Ferrari" izdevās uzvarēt vienā posmā un septiņās "Grand Prix" sacīkstēs startēt no pirmās pozīcijas. Konstruktoru kausā tika ieņemta trešā vieta, vien dažus punktus zaudējot "Mercedes" komandai. Šonedēļ tika prezentēts 2024. gada F1 auto, ar ko īsi pēc tam Leklērs un Karloss Saincs veica pirmos apļus Fiorano trasē. Leklērs atzina, ka nav braucis ar "gāzi grīdā", kā arī mašīna "no visām pusēm bija apkarināta ar videokamerām", tomēr sākotnējais iespaids esot labs.

"Atceros, ka pagājušajā gadā, veicot pirmos apļus, nebiju īsti apmierināts ar mašīnas uzvedību," sacīja Leklērs. "To bija ļoti, ļoti grūti vadīt. Šogad ir sajūta, ka mašīna uzvedas veselīgāk un ir labāk pozicionēta. No otras puses, gribu uzsvērt, ka tas neko nenozīmē no konkurētspējas viedokļa. Ja citas komandas būs spērušas lielāku soli attiecībā uz apļu laikiem, tad var gadīties, ka ar šo mašīnu būs vieglāk braukt, bet tā var nebūt pietiekami ātra. Par to tagad ir grūti spriest. Bet, runājot par sajūtām pēc pirmajiem apļiem, varu teikt, ka tā ir labāka nekā gadu iepriekš."

Starpsezonas lielākais notikums, bez šaubām, ir ilggadējā "Mercedes" pilota Luisa Hamiltona vienošanās ar "Ferrari" komandu. Uzvarām bagātākais pilots F1 vēsturē tai pievienosies nākamgad. Leklērs neslēpj, ka jau kādu laiku zinājis par abu pušu sarunām un to, ka šāds darījums var tikt noslēgts.

"Šāda veida darījumi netiek noslēgti dienas laikā, tas prasa laiku, un, vēl pirms parakstīju savu jauno līgumu, biju informēts, ka šādas sarunas notiek," atklāj Leklērs. "Tāpēc tas man nenāca kā pārsteigums. Luiss ir neticami labs pilots, panākumiem bagātais visā vēsturē. Viņš nāk ar milzīgu pieredzi, kas būs pienesums gan komandai, gan man pašam. Un tas ir labi. Mēs abi jau esam runājuši, sevišķi pēc oficiālā paziņojuma. Mēs sarakstījāmies. Tas vienmēr ir interesanti, kad tev ir jauns komandas biedrs, jo tu mācies strādāt un braukt citādi. Sevišķi, ja tavs komandas biedrs ir septiņkārtējs pasaules čempions."

Hamiltonam līgums ar "Ferrari" ir uz vairākām sezonām, kā minimums, 2025. un 2026. gadu. Netiek atklāts arī precīzs Leklērs jaunā kontrakta termiņš, kas stāsies spēkā nākamgad. Taču arī tas ir uz vairāk kā vienu sezonu.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-02-15 22:42, pirms 5 mēnešiem
Ferrari, mustangs vai F-16 iznīcinātājā... Ferrari.. ak jel! Par vienu fanu pahodu būs mazāk

  +1 [+] [-]

, 2024-02-16 10:25, pirms 5 mēnešiem
Vai ir skaidrs, kas/kur rādīs jauno sezonu LV skatītājiem?

  +1 [+] [-]

, 2024-02-16 10:44, pirms 5 mēnešiem
Go3 rādīs. Extra sports paka par 12.99€ mēnesī. Tagad februārī ir bez maksas, bet no 01.03 par 12.99€ mēnesī. Nav pieejams kā atsevišķs pakalpojums. Jāslēdz līgums ar go3 par kādu no pamatpakām plus Extra sports. Vismaz pagaidām tā ir.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-16 10:47, pirms 5 mēnešiem
trieciens07 rakstīja: Go3 rādīs. Extra sports paka par 12.99€ mēnesī. Tagad februārī ir bez maksas, bet no 01.03 par 12.99€ mēnesī. Nav pieejams kā atsevišķs pakalpojums. Jāslēdz līgums ar go3 par kādu no pamatpakām plus Extra sports. Vismaz pagaidām tā ir.
Paldies

     [+] [-]

, 2024-02-16 13:23, pirms 5 mēnešiem
f1tv pro paka ir 2x lētāka. un labāka