Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs: "Ja Noriss nebūs čempions, vainīga būs "McLaren" komanda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs: "Ja Noriss nebūs čempions, vainīga būs "McLaren" komanda"
Foto: Motorsport.com

Ja Lando Norisam šogad neizdosies kļūt par F1 čempionu, pie tā vainojama būs viņa pārstāvētā "McLaren" komanda, uzskata kādreizējais pilots Žaks Vilnēvs.

Iepriekšējā posmā Singapūrā Noriss sagrāva pretiniekus un guva uzvaru ar 20 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Maksu Verstapenu. "Red Bull" pilota pārsvars kopvērtējumā saruka līdz 52 punktiem. Taču Verstapenam visos atlikušajos sešos posmos pietiek finišēt otrajam, lai kļūtu par čempionu, arī tad, ja "McLaren" pārstāvis uzvarēs visās sacīkstēs.

"Ja Lando nebūs čempions, tā būs "McLaren" vaina, nevis viņa," viedokli spāņu medijam "Marca" paudis 1997. gada F1 titula ieguvējs Vilnēvs. "Komanda ir sastrādājusi visādas lietas, un tagad ir par vēlu. Tas sākās Ungārijā, kad viņi parādīja savu reālo vājumu, nedodot Norisam prioritāti pār Oskaru Piastri."

Toreiz Ungārijā Piastri guva pirmo uzvaru kādā no "Grand Prix" posmiem, neļaujot Norisam tikt pie vairāk punktiem. Vilnēvs pieļauj, ka Piastri līgums ļauj viņam cīnīties ar komandas biedru uz līdzvērtīgiem nosacījumiem.

"Mēs nezinām, kas rakstīts Oskara līgumā, bet viņa menedžeris Marks Vēbers ir apķērīgs puisis," saka Vilnēvs. "Braucot "Red Bull" komandā, pats Marks vienmēr bija nepareizajā spektra galā, pat tad, kad pārspēja Sebastianu Fetelu. Esmu pārliecināts, ka viņš neļaus vēsturei atkārtoties ar Oskaru."

Verstapens nav uzvarējis jau astoņos posmos pēc kārtas. Pēdējo reizi tik ilgi bez uzvarām holandietis bija 2020. gadā, kad vēl nebija izcīnījis pirmo no trim tituliem.

"Makss ir mainījis savu pieeju," novērojis Vilnēvs. "Viņš nemēģina uzvarēt sacīkstēs, bet iegūt punktus, kas parāda viņa briedumu. Uzvarēt čempionātā ir svarīgāk, nekā atsevišķās sacensībās. Viņš arī zina, ka "McLaren" nepieņems smagus lēmumus, kādus tai vajadzētu pieņemt, un tas spēlēs viņa labā."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv