Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Vienīgā opcija Peresa aizvietošanai ir Alonso"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Vienīgā opcija Peresa aizvietošanai ir Alonso"
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Lai gan Helmuts Marko vēlreiz atkārtojis, ka Serhio Peresam ir līgums ar "Red Bull" uz nākamo sezonu, meksikāņu pilotam tomēr šajā ziņā rastos problēmas, ja uzrastos kāds potenciāli labāks kandidāts uz viņa vietu. Kā vienīgo variantu Marko min Fernando Alonso.

Katarā Peress aizvadīja vēl vienu sliktu nedēļas nogali un jau trīs "Grand Prix" posmos nav ticis uz pjedestāla. Sprinta sacīkstē sportists sestdien izstājās pēc sadursmes, bet svētdienas sacensībās palika desmitais.

Viņa otro vietu kopvērtējumā sezonas atlikušajā daļā apdraud "Mercedes" braucējs Luiss Hamiltons, kurš gan Katarā izstājās un tagad ir 30 punktus aiz Peresa. 41 punktu zaudē Alonso, bet "Aston Martin" mašīna šobrīd vairs nav tik ātra, lai ar to pretendētu uz pjedestāliem.

Žurnālisti turpina iztaujāt Marko par iespējamo pilotu maiņu jau uz nākamo sezonu. "Red Bull" pilotu programmas vadītājs neslēpj, ka situācija nepavisam nav spoža.

"Es pats atkārtojos, bet Peresam ir līgums, un mēs to gribam respektēt," šonedēļ intervijā medijam "Sport1" teica Marko. "Mēs darām visu, lai dabūtu viņu atpakaļ uz strīpas. Mums vienkārši nav nekādu alternatīvu. Pretējā gadījumā viņam būtu problēma. Pašlaik es redzu tikai vienu pilotu, kurš spētu turēties netālu no Maksa Verstapena, un tas ir Fernando Alonso."

Marko arī noliedzis, ka Verstapens, kurš Katarā nodrošināja trešo F1 titulu, varētu veltīt savus spēkus, lai palīdzētu Peresam noturēt otro vietu kopvērtējumā: "Nē, Makss viņam nepalīdzēs."

Kādreizējais F1 pilots Gerhards Bergers paudis, ka Peresam būtu jāstartē komandā, kurā viņš spēj uzveikt savu komandas biedru un atkal varētu uzspīdēt. Marko šādam viedoklim piekrīt, reizē sakot, ka attiecības ar sportistu ir labas.

"Attiecības ir ļoti labas," viņš stāsta. "Jums nevajag aizmirst, ka es atvedu Peresu uz šo komandu. Bet tas ir vienkārši liktenis, ka pret Maksu viņš tagad šādi cieš. Tāpat bija ar Pjēru Gazlī. Tāpēc Gerharda viedoklis ir pareizs - Peresam vajag atmosfēru un komandas maiņu. Redzēsim, kā viņam ies nākamajās divās sacīkstēs. Komanda un Serhio saprot, ka pašlaik ir krīze."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv