Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

''Cosworth'' un "Lotus" pēc sezonas lauzīs līgumu

''Cosworth'' un "Lotus" pēc sezonas lauzīs līgumu
Foto: Digitale/Scanpix

Pēc Itālijas ''Grand Prix'' izcīņas, kurā uzvaru izcīnīja ”Ferrari” pilots Fernando Alonso, ''Lotus'' vienība paziņoja, ka sezonas beigās tā lauzīs līgumu ar ''Cosworth''.

Šosezon ''Cosworth'' ar dzinējiem un citām nepieciešamajām lietām apgādā četras vienības – ''Williams'', ''Virgin'', ''Lotus'' un ''HRT''. Jūnija sākumā Lielbritānijā bāzētā autosporta dzinēju ražotāja "Cosworth" pārstāvji izteica bažas par to, ka "Renault" 2011. gadā grib pārvilināt vairākas F1 komandas franču pusē. Vēlmi piegādāt dzinējus citām vienībām apstiprināja arī ”Renault”, kas šobrīd ar dzinējiem apgādā savu komandu un čempionāta līdervienību ”Red Bull”.

Noskaidrojies, ka pēc Itālijas ''Grand Prix'' izcīņas ''Lotus'' un ''Cosworth'' vienojās par to, ka sezonas beigās līgums tiks lauzts. Zināms, ka ''Lotus'' tuvākajā laikā noslēgs jaunu līgumu, kas paredz, ka 2011. gadā tai dzinējus, ātrumkārbas un transmisiju piegādās franču vienība ''Renault''.

''''Cosworth'' ir panācis vienošanos ar ''Lotus'', ka līgums par dzinēju piegādāšanu šī gada beigās tiks lauzts,'' teikts ''Cosworth'' paziņojumā. ''Vienošanās ir panākta, taču, kamēr nekas netiks parakstīs, neviena no iesaistītajām pusēm nesniegs nekādus komentārus.''

Jāatzīmē, ka vakar ātrumkārbas defekta dēļ no sacīkstēm izstājās ''Lotus'' pilots Jarno Trulli. Pēc tam ''Lotus'' komandas boss Tonijs Fernandezs mikroblogošanas tīklā Twitter ierakstīja šādu teikumu: ''Trulli izstājās ātrumkārbas defekta dēļ. Labi, tagad lēmumu pieņemt būs vieglāk.''

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

     [+] [-]

, 2010-09-13 13:35, pirms 14 gadiem
kapēc tad Williams ar tiem pašiem Cosworth dzinējiem regulāri cīnās par punktiem,taka vaina jau pašos jāmeklē.

  +2 [+] [-]

, 2010-09-13 13:45, pirms 14 gadiem
Xtrac pārnesumkārbas jau ir problēma ne Cosworth motori. Kāpēc Lotus jāizvēlas Cosworth + Xtrac, ja var dabūt pilnu Renault paketi, kas ir labāka daudzās jomās.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-13 14:38, pirms 14 gadiem
Galvenokārt līdz šim jaunajām komandām (it īpaši sezonas sākumā) bira nost hidraulikas sistēmas, kas nodrošina motora un ātrumkārbas (sa)darbību. Lai vai kā, Williams, kam ir pašiem sava hidraulika izstrādāta, piedāvājuši ar šo mezglu izlīdzēt citām Cosworth komandām. Domājams, ka kāds šo piedāvājumu uz nākošo gadu pieņems.

     [+] [-]

, 2010-09-14 14:23, pirms 14 gadiem
vaimanvai rakstīja: Galvenokārt līdz šim jaunajām komandām (it īpaši sezonas sākumā) bira nost hidraulikas sistēmas, kas nodrošina motora un ātrumkārbas (sa)darbību. Lai vai kā, Williams, kam ir pašiem sava hidraulika izstrādāta, piedāvājuši ar šo mezglu izlīdzēt citām Cosworth komandām. Domājams, ka kāds šo piedāvājumu uz nākošo gadu pieņems.
cik tas naudiņas maksās un vai tādēļ Williams nenodrošinās vismaz vienā mašīnas elementā pilnīgu 100% informāciju, jo pastāv kaut neliela iespēja, ka jaunie spēs atrast kādu iespēju nākamgad progresēt un tad, skat, jau sāks mīt uz papēžiem tiem pašiem Williams.