Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

FR3.5 vicečempions Gaslī: "Vēl būtu par agru debitēt F1 čempionātā"

Juris Grīns
Juris Grīns

FR3.5 vicečempions Gaslī: "Vēl būtu par agru debitēt F1 čempionātā"
Pjērs Gaslī
Foto: Red Bull

Francūzis Pjērs Gaslī ir viens no tiem jaunajaiem autosporta talantiem, kurš nākotnē visai noteikti tiks pie iespējas startēt F1 čempionātā. Šobrīd viņš aizvada savu pirmo sezonu GP2, taču vēl nejūtas gatavs atbildīgajam solim, sākt F1 braucēja karjeru.

19 gadus vecais Gaslī pērn ieguva otro vietu "Formula Renault 3.5 Series" jeb FR3.5 čempionātā, piekāpjoties tikai spānim Karlosam Sainsam, kurš šogad jau startē F1 komandā "Toro Rosso". Gaslī maijā notikušajos F1 testos izmēģināja gan "Red Bull", gan "Toro Rosso" formulas, taču pagaidām vēl nejūtas gatavs pāriet uz pasaulē prestižāko autosporta čempionātu.

GP2 kopvērtējumā debijas sezonā Gaslī ieņem tikai sesto vietu un viņa kontā ir trīs pjedestāli. Bijušas arī dažādas neveiksmes, kas gan nav saistītas ar sportista faktisko ātrumu.

"Vēl ir par agru, lai runātu par Formulu 1," saka Gaslī. "Es koncentrējos uz GP2 sacīkstēm. Iespējas vienmēr parādās, taču pirms tam ir jāparāda labi rezultāti. Pagaidām es vēl neesmu parādījis visu, uz ko es un DAMS komanda ir spējīga."

Gaslī ir 24 punktus priekšā komandas biedram Aleksam Linam, tomēr atzīst, ka bijis pārāk daudz neveiksmju. Turklāt, ja kaut kas noiet greizi pirmajā braucienā, tā ir gandrīz garantija, ka arī otrajā sacīkstē neizdosies sasniegt maksimālo rezultātu, uzsver Gaslī. Un tieši tā ir noticis vairākos posmos šajā gadā, turklāt sportistam esot jāturpina apgūt arī saudzīgāka apiešanās ar riepām.

"Man jāturpina strādāt pie riepu nodiluma pakāpes kontrolēšanas, jo tas ir būtiskākais, kas šeit atšķiras no "Formula Renault" sacīkstēm," skaidro Gaslī. "Man ir agresīvs braukšanas stils, tāpēc ir jāiegulda daudz darba, lai saglabātu mieru un spētu pietaupīt riepas. Tomēr kļūst labāk, eju pareizajā virzienā."

Gaslī uzskata, ka FR3.5 un GP2 ir vienlīdz labi čempionātu, kur sportistiem apgūt visas nepieciešamās iemaņas, lai tālāk jau brauktu F1 sacensībās.

"Domāju, ka abi šie čempionāti ir laba vieta, kur sagatavoties debijai Formulā 1," saka sportists. "Tajos abos ir lietas, kurās atrodamas līdzības ar F1, lai gan ir arī atšķirības. Karloss Sainss nāk no FR3.5 un rāda labu sniegumu. Savukārt no GP2 nāk Felipe Nasrs, kura sniegums arī pārsvarā ir solīds. Arī Džoljons Palmers ir ātrs, kad dabū pabraukt ar F1 auto."

GP2 čempionātā šogad atlikuši vēl pieci posmi, un tur līderis ir "McLaren" attīstības programmas pilots Stofels Vandūrns. Savukārt "Formula Renault 3.5" čempionātā jāveic vēl četri posmi - tur, savukārt, vadībā atrodas Olivers Roulendss, aiz kura muguras arī stāv "McLaren".

GP2 kopvērtējums pēc 6. posma

VietaPilotsPunkti
1Stoffel Vandoorne194
2Rio Haryanto109
3Alexander Rossi105
4Sergey Sirotkin103
5Alex Lynn85
6Pierre Gasly61
7Raffaele Marciello58
8Nobuharu Matsushita48
9Mitchell Evans35
10Jordan King26

FR3.5 kopvērtējums pēc 5. posma

VietaPilotsPunkti
1Oliver Rowland166
2Matthieu Vaxivière140
3Jazeman Jaafar90
4Dean Stoneman86
5Nyck de Vries71
6Tom Dillmann69
7Egor Orudzhev40
8Tio Ellinas38
9Pietro Fantin38
10Gustav Malja33

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +1 [+] [-]

, 2015-08-12 16:00, pirms 9 gadiem
laiks ir nav kur steigties