Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Evita Skuja

Vēbers: "Pēc Silverstonas tik ļoti gribēju uzvarēt"

Vēbers: "Pēc Silverstonas tik ļoti gribēju uzvarēt"
Goda pjedestāls Nirburgringā - Sebastians Fetels, Marks Vēbers, Felipe Masa
Foto: AP

Pēc savas pirmās uzvaras F-1 karjerā Marks Vēbers atzina, ka pēc iepriekšējā posmā Silverstonā viņš ļoti vēlējies uzvarēt Vācijā. Toreiz austrālietis ieņēma otro vietu, un, lai gan šīs sacīkstes Nirburgringā viņam sākās ar sodu, galu galā Vēbers izcīnīja uzvaru savā 131 "Grand Prix" izcīņā.

Piedevām pagājušās sezonas beigās Vēbers salauza kāju pēc kritiena ar velosipēdu, tādēļ viņam nācās izlaist lielāko daļu ziemas treniņu sesijas. Savukārt šodien par agresīvo braukšanu sacīkšu startā austrālietis saņēma sodu - izbraukšanu cauri pitstopa celiņam. Pēc izcīnītās uzvaras emocionālais Vēbers pa radio nespēja slēpt savu prieku. "Ba, ba, ba, bū," viņš priecājās. "Jā, jā, jā, jā, jā ... Asaras? Es skaitu."

Pēdējo reizi austrāliešu braucējs izcīnīja uzvaru F-1 tālajā 1981. gadā, kad to paveica Alans Džons.

"Šī ir neticama diena," preses konferencē teica Vēbers. "Jau Silverstonā tik ļoti vēlējos uzvarēt. Domāju, ka man bija labas izredzes. Pēc "pole position" izcīnīšanas zināju, ka man būs lieliska iespēja uzvarēt. Vienīgais šķērslis varēja būt lietus, taču laikapstākļi noturējās."

"Startā pazaudēju Rubensu, domāju, ka viņš brauks pa kreisi, bet viņš bija labajā pusē, tādēļ ietriecos viņa formulā. Saņēmu sodu, taču mans inženieris mani nomierināja," sacīkstes gaitu skaidroja Vēbers. "Starpsezonas pārtraukumā pēc mana savainojuma komanda joprojām bija pacietīga un uzticējās man. Tagad varu pasveicināt visu Austrāliju un tos dažus cilvēkus, kuri man neticēja."

Pēc izcīnītās uzvaras Vēbers pacēlies uz trešo vietu pilotu kopvērtējumā, 22,5 punktus viņam priekšā ir Džensons Batons, bet tikai 1,5 punktu komandas biedrs Sebastians Fetels.

Arī Fetels pēc otrās vietas savā mājas trasē neskopojās ar komplimentiem un apsveikumiem Vēbera virzienā. "Šodien viņš bija nepārspējams, tāpēc pelnījis uzvarēt," teica Fetels.

"Visas ar KERS aprīkotās formulas startā mani apdzina, startēju no ceturtās vietas, bet pirmajā līkumā iebrauca kā astoais. Turpinājumā man bija problēmas ar mīkstajām riepā, bet apdzīt Felipi Masu man nebija iespējams, jo viņš izmantoja paātrinājuma pogu, kad biju viņam pavisam tuvu," par savām sacīkstēm pastāstīja Fetels.

Čempionāta kopvērtējuma līderis Batons šodien palika piektajā pozīcijā, turklāt pēdējos divos posmos pēc kārtas dubultuzvaru svinējusi "Red Bull" komanda.

Izmantotie resursi:
autosport.com
bbc.co.uk


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-12 18:54, pirms 15 gadiem
Ņemot vērā punktu skaitu kopvērtējumā, Fetels tiešām ir galvenais Batona konkurents, tomēr arī Vēberam ir visas iespējas. Fetels pēdējā laikā ir pat ļoti piesardzīgs. Laikam tās pāris neveiksmes ir likušas viņam vairāk piedomāt pie drošas braukšanas. Nevajadzīgs risks pašlaik nav vajadzīgs, kamēr vien "Red Bull" ātrumā ir priekšā "BrawnGP"
, 2009-07-12 19:53, pirms 15 gadiem
nez kur kurā brīdī pa radio viņš tieca "Ba, ba, ba, bū," viņš priecājās. "Jā, jā, jā, jā, jā ... Asaras? Es skaitu." " Kaut kā neko tādu es tur īsti nedzirdēju.... bet nu laikam kādam ir bijusi īpaša audio pārraide
Flavio Briatore. Foto: Motorsport.com

Briatore gatavojas atgriezties "Alpine" komandā

Francijas un Itālijas mediji vēsta, ka "Alpine" komandā gatavojas atgriezties Flavio Briatore, kurš savulaik bija tās vadītājs.
Mohameds ben Sulajems. Foto: FIA

FIA prezidents rekomendē "Andretti" nopirkt kādu no esošajām F1 komandām

Komentējot "Andretti" nedienas saistībā ar centieniem iekļūt F1 čempionātā, Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Mohameds ben Sulajems devis padomu Maiklam Andreti iegādāties kādu no esošajām komandām.
Sebastians Fetels. Foto: Motorsport.com
1

Marko: "Fetels atkal un atkal zvanīja, interesējoties par vietu "Red Bull" komandā"

Sebastians Fetels aktīvi interesējies par iespēju 2025. gada sezonā startēt "Red Bull" komandā, tomēr saņēmis atraidījumu, atklājis Helmuts Marko.