Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Brandls: "Ja "Ferrari" neuzlabos mašīnu, "Red Bull" būs čempioni"

Juris Grīns
Juris Grīns

Brandls: "Ja "Ferrari" neuzlabos mašīnu, "Red Bull" būs čempioni"
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

Ņemot vērā pēdējos F1 posmos novēroto, "Ferrari" komandai ir steidzami jāuzlabo sava mašīna, pretējā gadījumā tai nav izredžu pārspēt "Red Bull" cīņā par titulu, uzskata Martins Brandls.

Bijušais F1 pilots un tagadējais kanāla "Sky Sports" eksperts Brandls atzīst, ka Maiami posmā uzvarētājs Makss Verstapens un otrās vietas ieguvējs Šarls Leklērs atkal nodemonstrēja augstvērtīgu sniegumu, taču bija skaidri redzams, ka "Ferrari" trūkst ātruma taisnēs. Līdz ar to, "Red Bull" līkumos var taupīt riepas, neuztraucoties, ka taisnē būs apdraudējums.

"Šis atkal bija ļoti iespaidīgs un nobriedušiem pilotiem raksturīgs sniegums gan no Verstapena, gan Leklēra, bet "Ferrari" piloti vairs vienkārši nevar tā apdzīt, kā to Leklērs izdarīja ar Verstapenu Bahreinā," saka Brandls. "Tas Maksam un viņa komandas biedram Serhio Peresam dod komforta zonu, jo viņi var vairāk seko līdzi riepu nodilumam un domāt par sacīkstēm kopumā, zinot, ka taisnēs pastāv relatīvi zems risks zaudēt pozīciju."

Viņš turpina: "Šarls un "Ferrari" atkal bija ātrākā kombinācija, lai nodrošinātu pirmo starta vietu, bet tāpat "Ferrari" komandai, ne ar aizvērtu, ne atvērtu DRS antispārnu, atkal nebija, ko likt pretī "Red Bull" brīnumainajam ātrumam taisnēs. Ja vien viņi to neatrisinās ar aerodinamiskā pretspēka mazināšanu, "Red Bull" uzvarēs pasaules čempionātā."

Un "Ferrari" šobrīd patiešām plāno uzlabojumus, ko savām mašīnām ieviesīs jau nākamajā F1 posmā Barselonā. Komandas boss Matija Binoto uzskata, ka pašlaik "Red Bull" formula ir par 0.2 sekundēm aplī ātrāka, bet jau tuvāko sacīkšu laikā šis pārsvars var pazust.

"Vienmēr esmu teicis, ka nepieciešams pagaidīt pirmos piecus posmus, un tad būs iespējams redzēt, kāds ir spēku samērs starp mašīnām, starp komandām," stāsta Binoto. "Tagad, kad piecas sacīkstes ir aizvadītas, "Ferrari" ir vadībā abos čempionāta kopvērtējumos, kas ir lieliski. Mēs nevaram būt sarūgtināti, bet patiesība arī ir tāda, ka "Red Bull" ir izdevies uzlabot savu mašīnu. Jau kopš sezonas sākuma viņi nāk klajā ar jauninājumiem. Ja ņemam pēdējos divus posmus, viņi ir kļuvuši par kādām 0.2 sekundēm aplī ātrāki nekā mēs. Skaidrs, ka, lai mēs saglabātu tādu ātrumu, kāds nepieciešams, mums jāievieš savi jauninājumi. Nākamo sacīkšu laikā ir mūsu kārta mēģināt ieviest visus iespējamos uzlabojumus un attīstīt mašīnu. Domāju, tas nav nekāds pārsteigums, ka uz Barselonu gatavojam mums ļoti svarīgu uzlabojumu paketi. Es ceru, ka tā strādās, kā paredzēts. Tādā gadījumā mēs spēsim samazināt deficītu, kas šobrīd izveidojies līdz "Red Bull" komandai."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 | Independent & In-Depth...