Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Batons saņem sodu par sadursmi ar Maldonado

Juris Grīns
Juris Grīns

Batons saņem sodu par sadursmi ar Maldonado
Džensons Batons
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Ķīnas "Grand Prix" noslēguma daļā notikušajā sadursmē starp Pastoru Maldonado un Džensonu Batonu par vainīgu atzīts "McLaren" pilots, kurš arī saņēmis sodu.

Pēc atraktīvas cīņas vairāku apļu garumā, duelis noslēdzās Šanhajas trases pirmajā līkumā, kad Batons cīņas karstumā ietriecās Maldonado pilotētās "Lotus" formulas aizmugurē.

Abi sacensības spēja turpināt, taču Maldonado sūdzējās par problēmām ar bremzēm, pēc kāda laika iebrauca boksos un izstājās. Batons tikmēr finišu sasniedza, izcīnot 13. vietu, finišējot aiz komandas biedra Fernando Alonso, kurš abu braucēju cīņu pirms tam noskatījās no aizmugures un jau gadīja izdevīgu brīdi, lai abiem tiktu garām.

"Man šķita, ka iekšmalā būs brīva vieta, neko citu nevaru pateikt," pēc finiša sadursmi komentēja Batons. "Tas bija negadījums, kādu mēs nekad nevēlamies ar nolūku. Laikam pārrēķinājos."

Izpētījuši incidenta ierakstus, tiesneši secināja, ka sadursmē vainojams Batons, kuram tika piešķirts 5 sekunžu sods. Tas nozīmē, ka Ķīnas F1 posma rezultātos Batons atkrīt uz 14. vietu, palaižot priekšā "Toro Rosso" pilotu Karlosu Sainsu.

"Nebiju gaidījis, ka būs kontakts," sacīja Maldonado, kurš vienubrīd izskatījās spējīgs izcīnīt punktus, tomēr pats vēl pirms sadursmes ar Batonu pieļāva divas rupjas kļūdas, atkrītot uz otro desmitnieku. "Šķiet, ka Džensons netrāpīja bremzēšanas punktā. Liekas, viņš būs kļūdījies."

Tāpat Batonam piešķirti 2 soda punkti.

Identisku sodu (5 sekundes un 2 soda punkti) saņēmis "Manor" pilots Roberto Meri, kurš neievēroja noteikto procedūru drošības mašīnas perioda laikā.

Izmantotie resursi:
Formula 1, MotoGP, GP2, GP3, F3 and IndyCar...
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +4 [+] [-]

, 2015-04-12 15:27, pirms 10 gadiem
Tā ir karma - tagad Maldonado saņem visu atpakaļ, ko iepriekšējos gados citiem pilotiem nodarīja. Dabā viss ir līdzsvarā.

     [+] [-]

, 2015-04-12 15:33, pirms 10 gadiem
archdevil rakstīja: Tā ir karma - tagad Maldonado saņem visu atpakaļ, ko iepriekšējos gados citiem pilotiem nodarīja. Dabā viss ir līdzsvarā.
Godigi sakot vins tur tiesam nebija vainigs...Brauca loti labi,bet sis 2 kludas maksaja punktus...

     [+] [-]

, 2015-04-12 23:10, pirms 9 gadiem
parasti Maldonaldo kaut ko savāra bet šoreiz pret viņu