Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso pārstāvētā "Aston Martin" komanda prezentē jauno F1 auto

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso pārstāvētā "Aston Martin" komanda prezentē jauno F1 auto
Foto: Aston Martin F1 Team

Šodien Silverstonas bāzē savu jaunās sezonas modeli AMR24 prezentēja "Aston Martin" komanda, kuras sastāvā arī 2024. gada sezonā startēs Lenss Strols un Fernando Alonso.

"Aston Martin" vienība pagājušo sezonu aizvadīja ar mainīgām sekmēm, tomēr kopumā ļoti atzīstami. Sezonas pirmajā pusē tā pretendēja pat uz otrās ātrākās komandas statusu, pirmajos astoņos posmos Alonso gandrīz vienmēr sacenšoties par pirmo trijnieku. Kopumā spāņu veterāns astoņas reizes kāpa uz pjedestāla, izcīnot ceturto vietu kopvērtējumā. Konstruktoru kausā komanda beigās palika piektā, jo sezonas otrajā pusē tai nebija pa spēkam progresēt konkurentu tempā.

Inženieri esot labi izpratuši, kas bija pērn pieļautās kļūdas un jaunajā modelī tās centušies novērst. Arī vizuāli ir pamanāmas atšķirības, tostarp priekšējā antispārnā. Tāpat aizmugurē jaunajam sacīkšu auto iebūvēta "push-rod" tipa piekare, kas aizgūta no "Mercedes". Arī turpmāk "Aston Martin" izmantos F1 čempionvienības ražotos motorus.

"Esam veikuši izmaiņas visā mašīnā," pastāstīja "Aston Martin" tehniskais direktors Dan Fallovss. "Daudzās jomās tā ir savādāka. Vairums detaļu ir izmainītas, taču tā aizvien ir izteikta AMR23 modeļa evolūcija. Daudz izmaiņu notikušas arī zem pārsega, ko jūs, cerams, neredzēsiet. Mēs, protams, mēģināsim tās saglabāt noslēpumā."

AMR24 krāsojums daudz neatšķiras no iepriekšējā gadā lietotā, pamatā dominējot šī autoražotāja raksturīgajam tumši zaļajam tonim.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv