Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pikē šosezon startēs NASCAR

Pikē šosezon startēs NASCAR
Nelsons Pikē
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais F-1 komandas ''Renault'' pilots Nelsons Pikē paziņojis, ka šajā sezonā startēs ''NASCAR Truck Series'' čempionātā.

Zināms, ka pagājušās sezonas vidū Nelsons Pikē tika atlaists no ''Renault'' vienības un vēlāk sportists izraisīja vienu no lielākajiem skandāliem F-1 vēsturē, pēc kā no ''Renault'' tika atlaists līdzšinējais vadītājs Flavio Briatore.

Šodien sportists apgalvojis, ka 2010.gada sezonā neplāno atgriezties F-1, bet gan turpināt karjeru NASCAR Truck Series čempionātā. Pagaidām gan vēl nav zināma komanda, kurā Pikē varētu startēt, taču tiek ziņots, ka Nelsons Pikē ir veicis testa braucienus ''Red Horse Racing'' komandā: ''Pavadītie 18 mēneši F-1 neizvērtās tā, kā biju cerējis. Esmu nolēmis pārcelties uz ASV. Pēdējos mēnešus es daudz domāju par savas turpmākās karjeras attīstību. NASCAR būs izaicinošas sacensības man, kur nāksies pierādīt savu labāko sniegumu. Būt veiksmīgam F-1 braucējam vienmēr ir bijis mans mērķis, taču esmu iemācījies, ka arī prieks par veicamo darbu ir tikpat svarīgs cik ambīcijas. Esmu atradis konkrētas personas, ar kurām varēšu turpmāk strādāt. Ticu, ka tas būs lielisks piedzīvojums manā dzīvē un mana karjera attīstīsies pozitīvā virzienā.''

Jāpiemin, ka arī vairāki citi F-1 piloti, kā Jarno Truli ir piedalījušies testa braucienos kādā no NASCAR komandām.

Izmantotie resursi:
bbc.co.uk

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-12 20:56, pirms 15 gadiem
Sviests, nevis Indycar bet NASCAR... Mjā, laiki pienākušii.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-12 21:13, pirms 15 gadiem
Marg rakstīja: Sviests, nevis Indycar bet NASCAR... Mjā, laiki pienākušii.
NASCAR "Sprint Cup" pat nebraucot pirmajā desmitniekā, un pat otrajā vai trešajā nē sezonas laikā var nopelnīt pāris miljonus (pagājušezon 45 no 65 braucējiem bija nopelnījuši vismaz 1 miljonu ASV dolāru).

Protams, Pikē līdz "Sprint Cup" līmenim vēl jāpaaugas, taču par domu ar nākotni, ļoti pat pareizs gājiens, ja ņem vārā arī to, ka NASCAR var braukt krienti ilgāk nekā F1 (Šīs sezonas vecākajam "Sprint Cup" braucējam bija 51 gads (Marks Martins, otrā vieta kopvērtējumā))

     [+] [-]

, 2010-01-12 22:46, pirms 15 gadiem
NASCAR Truck Series čempionātu. Tas pat nav iists NASCAR... taaa ir kkada 3 liiga...

  +3 [+] [-]

, 2010-01-12 23:20, pirms 15 gadiem
mancis rakstīja: NASCAR Truck Series čempionātu. Tas pat nav iists NASCAR... taaa ir kkada 3 liiga...
"Īstais NASCAR"... ja ņem vērā, ka NASCAR ir dažādas sacīkstes organizējošā institūcija (līdzīgi FIA)... tad nu nezinu, kas "Truck series" ir ne tā.

Pie tam, braucēju, kurš nekad nav piedalījies šādās sacīkstēs likt "Sprint Cup"? Ja jau ASV formulu sacīkšu braucējiem (un ne tikai braucējiem, bet čempioniem) ir LIELAS problēmas sākumā sekmīgi braukt NASCAR, tad tādam kā Pikē, tur vispār nebūtu ko darīt. Kā izteicās Montoija (kurš ir kļuvis par vienu no visu laiku labākajiem ex-"formulistiem", NASCAR braucējiem), tad laikā, kad viņš nokļuva NASCAR viņam bija pilnībā jāmaina braukšana, gandrīz jāsāk mācīties braukt no jauna. Un to teica MONTOIJA - F-3000, CART čempions, F1 sezonas divkārtējais sezonas 3. vietas ieguvējs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-13 21:45, pirms 15 gadiem
Ar ko viņš brauks- VOLVO FH 16?