Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kimi Raikonens palīdz dēlam Robinam ceļā uz F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Kimi Raikonens palīdz dēlam Robinam ceļā uz F1
Robins un Kimi Raikoneni. Foto: f1.com

Kimi Raikonens nenoliedz, ka viņa dēls Robins kādudien varētu sekot tēva pēdās un startēt F1 čempionātā, tomēr pagaidām vēl jāsasniedz gana augsti rezultāti kartingā.

Kimi Raikonens apmeklēja nesen notikušo Itālijas GP posmu kopā ar savu ģimeni, arī dēlu Robinu, kurš pirms kāda laika debitējis kartingā. Kopš F1 karjeras beigšanas 2021. gada sezonas izskaņā, Kimi tagad pievērsies savas atvases atbalstīšanai ceļā uz autosporta virsotnēm.

"Kopš beidzu karjeru, laiks ir aizņemts," saka 2007. gada F1 čempions. "Esam pārcēlušies dzīvot uz Itāliju un esmu kļuvis par Robina mehāniķi kartingā. Meita Rianna nodarbojas ar vingrošanu un mums vēl ir mazs bērns, tāpēc esmu aizņemts ar ģimenes dzīvi. Bet tas ir lieliski! Robinam patīk kartings. Paskatīsimies, kas no tā iznāks. Kas zina? Bet galvenais, ka viņam patīk."

Raikonens atzīst, ka šobrīd notikumiem F1 čempionātā vairs nesanāk cītīgi sekot līdzi, taču priecājas, ka cīņas kļuvušas aizraujošākas.

"Daudz nesekoju, jo vienmēr ir kaut kas, ko darīt ar bērniem un ģimeni," saka kādreizējais "McLaren" un "Ferrari" komandu pilots. "Gadās, ka esmu mājās un sacīkstes rāda pa TV, tad es skatos. Man aizvien ir interese par to, bet nezinu visus notikumus, kā tas bija agrāk. Bet ir labi. Ir interesanti paskatīties, kā viss notiek. Izskatās, ka cīņas paliek ciešākas, kas nāk par labu gan čempionātam, gan faniem."

Robinam Raikonenam šobrīd ir tikai deviņi gadi. Kartingā viņš startēt uzsāka 2022. gadā un šogad jau ir viens no savas kategorijas vadošajiem braucējiem, izcīnījis arī vairākas uzvaras. Sportists sadarbojas arī ar CRG komandu, kurā savulaik brauca Luiss Hamiltons un Makss Verstapens.

Bijušais F1 pilots Mika Salo uzskata, ka jaunajam censonim ir labas izredzes aizkļūt līdz autosporta virsotnei: "Mums jāatceras, ka šobrīd viņš vēl ir tikai bērns. Tāpēc ir pavisam pāragri prognozēt, kas notiks nākotnē. Bet esmu aprēķinājis, ka ceļojums no kartinga līdz "Formulai 1" izmaksā apmēram desmit miljonus eiro. Kā mēs zinām, Kimi ir nauda, tāpat arī ārkārtīgi spēcīgi kontakti un nevainojama reputācija."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-09-11 21:22, pirms nedēļas
nu tie 10 milj neko negarantē, bet tā ir atbilde, kādēļ F1 ir piloti tikai no lielajām valstīm.

     [+] [-]

, 2024-09-11 21:58, pirms nedēļas
Man vairāk patīk, ka Kimi ir nevainojama reputācija. Tas ir lielceļš uz F1

     [+] [-]

, 2024-09-11 22:01, pirms nedēļas
10 Ļimaki ja tev ir talants. Par 100 ļimakiem jau vari vietu nopirkt kādā salmu komandā.

     [+] [-]

, 2024-09-12 02:51, pirms nedēļas
pūce rakstīja: nu tie 10 milj neko negarantē, bet tā ir atbilde, kādēļ F1 ir piloti tikai no lielajām valstīm.
Somija liela valsts? Naudīga, jā, liela nē. Bet Keke, Mika un Kimi ir čempioni. KKā lielvalsts Vācija pēc Fetela titula klusa palikusi

     [+] [-]

, 2024-09-12 09:01, pirms nedēļas
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Somija liela valsts? Naudīga, jā, liela nē. Bet Keke, Mika un Kimi ir čempioni. KKā lielvalsts Vācija pēc Fetela titula klusa palikusi
Somiem jau ir vēl kādi 8 pasaules čempioni WRC kategorijā ...