Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapenam piektā uzvara pēc kārtas, "Ferrari" atkal sapinas stratēģijā

Emils Ozerinskis

Verstapenam piektā uzvara pēc kārtas, "Ferrari" atkal sapinas stratēģijā
Niks de Vrīss savās debijas sacensībās ieguva devīto vietu. Foto: Reuters/Scanpix

F1 sacīkšu seriālā vēl vienu platu soli pretī čempiontitulam veicis Makss Verstapens, kurš Moncas trasē no septītās starta pozīcijas guva uzvaru, tiekot pie 11. panākuma šajā sezonā. Savās debijas sacensībās punktus guva cits Nīderlandes pilots Niks de Vrīss.

Makss Verstapens kvalifikācijā uzrādīja otro labāko rezultātu, tomēr dzinēja nomaiņas dēļ "Red Bull" pilotam tika piešķirts sods, liekot startēt no septītās pozīcijas. Pasaules čempionam startā izdevās pakāpties uz ceturto pozīciju. Savukārt otrā apļa sākuma taisnē Verstapens apsteidza Danielu Rikjardo, tādējādi paceļoties uz trešo vietu. Dažus apļus vēlāk arī Džordžs Rasels noskatījās, kā viņu apsteidz Verstapens. Nīderlandietim pacelties augstāk no zemākām starta pozīcijām nav nekāds jaunums, jo augusta izskaņā Beļģijā Verstapens spēja no 14. vietas aizsniegties līdz drošai uzvarai.

Atrodoties pirmajā pozīcijā, Šarls Leklērs pie virtuālās drošības mašīnas uzvilka vidējās cietības riepas un atgriezās trasē trešajā pozīcijā aiz Verstapena un Rasela. Cerība, ka Leklērs ar tām aizbrauks līdz finišam, nepiepildījās. Verstapena pārsvars bija pārāk liels un Leklēram vēlreiz nācās doties boksos, uzmainot mīkstās riepas un izgāžot "Ferrari" cerēto stratēģiju.

Septiņus apļus pirms sacīkstes beigām motora problēmu dēļ no sacensībām izstāties nācās Rikjardo. Trasē tika sūtīta drošības mašīna un virkne ar pilotiem devās pitstopā. Tam gan nozīmes nebija, jo līdz sacensību beigām Rikjardo automašīnu no trases novākt neizdevās, pilotiem finišējot aiz drošības mašīnas.

Ar sezonas 11 uzvaru un piekto panākumu pēc kārtas, Makss Verstapens nonācis pozīcijā, lai teorētiski jau Singapūrā varētu nodrošināt pasaules čempiona titulu. Otro vietu Moncā guva Leklērs, bet uz goda pjedestāla tika Džordžs Rasels. Pie ātrākā apļa tika Seržio Peress, kurš ieguva sesto vietu, savukārt savā debijas sacīkstē pie punktiem tika "Williams" pilots Niks de Vrīss, tiekot pie devītās vietas un vēl vairāk iepriecinot Nīderlandes F1 līdzjutējus.

Sebastiana Fetela pēdējās sacīkstes kādā no Eiropas trasēm noslēdzās ar izstāšanos 11. aplī. Līdz finišam netika arī Fernando Alonso, paliekot 32. aplī. Atlikušās sešas F1 sezonas sacīkstes norisināsies ārpus Vecā kontinenta.

1 2 51 komentārs

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 17:46, pirms 2 gadiem
Pieklājīga sacīkste. VSC un SC ienesa nedaudz dzīvīguma, bet tā diezgan liels kruīzs.
Malacis Niks un Ferrari arī nenolaida luni.

     [+] [-]

, 2022-09-11 17:46, pirms 2 gadiem
Kopš 2021. AbuDabi visas drošības mašīnas ir par labu Verstapenim. Tā vietā, lai uzreiz pateiktu drošības mašīna, sagaidīja, kad Ferrari pabrauca garām, un tad izsludināja drošības mašīnu. Ar domu, lai Ferrari nevarētu profitēt.
Citādi garlaicīga gonka, kura labi parādīja, ka vienādas formulas, kas ir FIA sapnis, pat ar DRS netiek garām tik pat līdzvērtīgai formulai. Tikai būtiski pārākas formulas veica apdzīšanas.
Latifi var iet bekot, Williams braucējiem uz atlikušajiem posmiem ir jābūt Ablomam un Nikam.
Un Ferrari ir lohi, kā var 12 aplī iesaukt boksos un mainīt riepas zinot, ka 40 apļus dzeltenās netur. No otras puses, Ferrari izdarīja savu darbu, jo visi paredz, ka Ferrari nolaidīs luni, un šodien viņi savu latiņu jeb izvirzīto mērķi noturēja.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 17:47, pirms 2 gadiem
Baigi sviestainas beigas.

Laikam jāievieš kā futbolā kompensācijas laiks. Ja notiek kavēšanās, tad pieliek x apļus klāt. Šitā noripot 6 pēdējos apļus jau nu ir lielākais sviests kāds var būt.

Un kas tas pa sviestu, ka daudzi atpalicēji apdzen līderus, bet Bottas un (laikam) Zhou paliek starp VER un LEC

Prieks par jaunieti.

  +2 [+] [-]

, 2022-09-11 17:49, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Kopš 2021. AbuDabi visas drošības mašīnas ir par labu Verstapenim. Tā vietā, lai uzreiz pateiktu drošības mašīna, sagaidīja, kad Ferrari pabrauca garām, un tad izsludināja drošības mašīnu. Ar domu, lai Ferrari nevarētu profitēt.
Citādi garlaicīga gonka, kura labi parādīja, ka vienādas formulas, kas ir FIA sapnis, pat ar DRS netiek garām tik pat līdzvērtīgai formulai. Tikai būtiski pārākas formulas veica apdzīšanas.
Latifi var iet bekot, Williams braucējiem uz atlikušajiem posmiem ir jābūt Ablomam un Nikam.
Te jau nepareizā vietā tiek atvērts DRS. Liekas izbraucot līkumu, kad jau ieej taisnē tad tikai, bet, ja ļautu vērt vaļā jau līkumā, tad būtu cita lieta. Kaut gan vai tad nebūtu atkal pārāk viegli?!

  -1 [+] [-]

, 2022-09-11 18:01, pirms 2 gadiem
Cik sacīkstes Max vēl vajadzīgas taptu par čempionu

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 18:01, pirms 2 gadiem
kristaps30 rakstīja: Cik sacīkstes Max vēl vajadzīgas taptu par čempionu
1

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 18:05, pirms 2 gadiem
Varēja jau sarkanos karogus izlikt un pēc tam restartu taisīt. Bet nu laikam baidījās ka nesanāk masveida sadursmes pirmajā līkumā. Protams Maxam bija pilnīgi jaunas S riepas un arī Sainsam, bet Lecleram un Raselam lietotas S riepas.

     [+] [-]

, 2022-09-11 18:06, pirms 2 gadiem
Ļoti nepatīkama pēcgarša par tifosi. Man šķiet, ka te daļa vaina jāuzņemas Ferrari un Leklēram - izspiež poles, sasola uzvaras, bet beigās Maksis "vainīgs".
Maksis patiešām uzņēmis izcilu formu, tā turpināt.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 18:08, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Te jau nepareizā vietā tiek atvērts DRS. Liekas izbraucot līkumu, kad jau ieej taisnē tad tikai, bet, ja ļautu vērt vaļā jau līkumā, tad būtu cita lieta. Kaut gan vai tad nebūtu atkal pārāk viegli?!
neviens līkumus neņemtu ar DRS tas aizmugurējais spārns nav tāpat vien skata pēc formulām uzlikts, bet gan lai ģenerētu downforce, kuru šīm mašīnām vajag labi daudz, lai lielos ātrumos ņemtu līkumus
Slēpts komentārs: Lohu sētā darba daudz

  +2 [+] [-]

, 2022-09-11 18:16, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Laikam jāievieš kā futbolā kompensācijas laiks. Ja notiek kavēšanās, tad pieliek x apļus klāt.
Tādā gadījumā visiem būtu jābrauc boksos pēc degvielas, kas, protams, nenotiks, jo ir pret noteikumiem... pirms starta mašīnām tiek ieliets tik daudz degvielas, lai varētu nobraukt līdz beigām un ne vairāk... protams, aiz drošības mašīnas nedaudz degvielu ietaupa, bet diez vai tik daudz, lai vēl varētu extra 3-5 apļus pilnā ātrumā riņķot...

  -3 [+] [-]

, 2022-09-11 18:27, pirms 2 gadiem
Dalītas izjūtas par šo F1 posmu, tas, ka maksima uzvarēs, jau prognozēju, tur pat šaubu nebija.

Ferrari, bija iespēja vismaz mazliet pacīnīties par uzvaru, pie veiksmes, taču komanda jau atkal šo iespēju norāva podā. Par Sainzu prieks, viņam lieliska sacīkste. Lekleram izturību.

Merši paņēma savu, gan Rasels, gan Hamiltons, abiem laba sacīkste, jūtas gan tas, ka meršiem šie 15-20zs ļoti trūkst kaut kam vairāk.

Maklarenam liels kauns un fuij, jau kuro reizi šogad, reto reizi, kad Rikjardo iet un lido, kad tas priekšā Norisam, izbojā sacīksti ar stūlbu stratēģiju, kuras rezultātā Rikjardo nācās būt aktīvā cīņā un galā pārslogoja mašīnu, lieliski, tā vietā, lai izmantotu Pereza problēmas ar bremzēm un būtu priekšā Perezam, ir izstāšanās, taču protams, Noris ir punktos.

Visu cieņu trijotnei - Gaslijam, Devrīs un Žo, lieliskas cīņas, lielisks sniegums NDV, vnk super. Jāteic, ka Latifi arī cīnījās, kā lauva un rēķinot, ka viņa mašīnu Williams atjauno maz, kopumā labs sniegums.

Haas, nu laikam jāsaņemās un jāskrūvē tā mašīna Magnusenam labāk.

Kopumā, vienmuļa sacīkste, un, protams, SC, FIA savā elementā, trase tīra, nav traucejumu, kādi tie bija AbuDhabi 21, taču šoreiz sacīksti pabeidz aiz drošības mašīnas. Bija variants sarkanie karogi jeb dot droši pēdējos divus apļus cīnīties, taču - šoreiz pirmajā vietā nebija īstais čalis.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-11 18:29, pirms 2 gadiem
Niks palacis, stabila sacīkste. Palielam nekas super iespaidīgs, vnk 53 apļi bez kļūmēm, nesakitot 2 lokapus. Neredzēju neko ļoti iespaidīgu, jo viņš neveica nevienu apdzīšanu, komandas stratēģija un protams viņš vnk bija ātrs šodien.

Jāuzteic Šūmi, laikam viņam pieder gonkas labākais moments, kur viņš ar visu lokapu spēja iesprausties pirmajā virāža un apdzīt Latifi, tie 3 līkumi starp Latifi un Šūmi laikam jau bija gonkas skatāmkais moments

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 18:45, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Baigi sviestainas beigas.

Laikam jāievieš kā futbolā kompensācijas laiks. Ja notiek kavēšanās, tad pieliek x apļus klāt. Šitā noripot 6 pēdējos apļus jau nu ir lielākais sviests kāds var būt.

Un kas tas pa sviestu, ka daudzi atpalicēji apdzen līderus, bet Bottas un (laikam) Zhou paliek starp VER un LEC

Prieks par jaunieti.
1) Degviela bākā ir noteiktam apļu skaitam, nevar vienkārši pielikt apļus.
2) Līderus neviens neapdzina. Drošības mašīnu apdzina tie, kuri bija priekšā Verstapenam, lai līderis būtu pirmā formula aiz drošības mašīnas. Pēc tam pēc noteiktas komandas var pārējiem ļaut apdzīt, bet šoreiz tas nenotika.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 18:45, pirms 2 gadiem
Lohu sētā darba daudz rakstīja: Visai sen Formulai nebiju sekojis, kas tad ar Hamiltonu ir galu galā, ka knapi pieciniekā turas?
BLM klauna fuņiem ne tie labākie laiki ir pienākuši
Ja jau sacīksti skatījies, tad neredzēji, ka šis pēc sodu saņemšanas par detaļu maiņu sāka no 19. pozīcijas ?

     [+] [-]

, 2022-09-11 18:45, pirms 2 gadiem
Atkal visi nīd, Abu Dabī izdarīja vienu, atļaujot sacīkstēs noskaidrot uzvarētāju bija slikti, jo neievēro noteikumus. Tagad nepārkāpj noteikumus un finišē aiz drošības mašīnas atkal slikti. Cienījamie “fani” izlemiet ko gribiet, jo arī Abu Dabī būtu bijušas šādas beigas, ja ne kāds saprastu ka jāļauj finišēt zem zaļajiem karogiem.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 18:48, pirms 2 gadiem
Lou Friday's rakstīja: Niks palacis, stabila sacīkste. Palielam nekas super iespaidīgs, vnk 53 apļi bez kļūmēm, nesakitot 2 lokapus. Neredzēju neko ļoti iespaidīgu, jo viņš neveica nevienu apdzīšanu, komandas stratēģija un protams viņš vnk bija ātrs šodien.

Jāuzteic Šūmi, laikam viņam pieder gonkas labākais moments, kur viņš ar visu lokapu spēja iesprausties pirmajā virāža un apdzīt Latifi, tie 3 līkumi starp Latifi un Šūmi laikam jau bija gonkas skatāmkais moments
Šumaherss, manuprāt, tiek pārāk daudz kritizēts sava uzvārda dēļ.

Latifi, turpretim, ir vienkārši f1 joks. Čalis šobrīd ir 21 pozīcijā no 20 braucējiem, kad De Vries praktiski no ielas paņemts ar tādu pašu mašīnu jau pirmajā sacīkstē tiek pie punktiem smieklus uzsita, komentētāji, kas vairrākkārt pieminēja, ka De Vries šajā vienā posmā vien vairāk apļus nobraucis top10 nekā Latifi visas sezonas laikā.

     [+] [-]

, 2022-09-11 18:49, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Kopš 2021. AbuDabi visas drošības mašīnas ir par labu Verstapenim. Tā vietā, lai uzreiz pateiktu drošības mašīna, sagaidīja, kad Ferrari pabrauca garām, un tad izsludināja drošības mašīnu. Ar domu, lai Ferrari nevarētu profitēt.
Citādi garlaicīga gonka, kura labi parādīja, ka vienādas formulas, kas ir FIA sapnis, pat ar DRS netiek garām tik pat līdzvērtīgai formulai. Tikai būtiski pārākas formulas veica apdzīšanas.
Latifi var iet bekot, Williams braucējiem uz atlikušajiem posmiem ir jābūt Ablomam un Nikam.
Un Ferrari ir lohi, kā var 12 aplī iesaukt boksos un mainīt riepas zinot, ka 40 apļus dzeltenās netur. No otras puses, Ferrari izdarīja savu darbu, jo visi paredz, ka Ferrari nolaidīs luni, un šodien viņi savu latiņu jeb izvirzīto mērķi noturēja.
Tur nebija tā doma ietaupīt 10 sekundes, jo tai brīdī bija dzeltenie kraogi, kā rezultātā visiem bija jāsamazina ātrums un līdz ar to tu pitstopā zaudē mazāk laiku kā standartā. Mans minējums - Baltās par lēnu, sarkanās līdz galam neizturētu. Gan jau cerēja, ka Leklērs ar 10 apļus svaigākām riepām atgūs zaudēto laiku. + Iespējams bija cerējuši, ka Verstapens ar sarkanajām ātrāk iebrauks boksos. Bet čalis gan izturēja gana ilgi, gan turēja labu tempu attiecībā pret to pašu Leklēru. Mans minējums.

  -3 [+] [-]

, 2022-09-11 18:54, pirms 2 gadiem
ventilators rakstīja: Ja jau sacīksti skatījies, tad neredzēji, ka šis pēc sodu saņemšanas par detaļu maiņu sāka no 19. pozīcijas ?
Tak neko es neskatījos, pat nezināju, ka šodien ir Formula
Vienkārši atvēru rakstu, kurš ir pašā augšā un paskatījos tabulu, tas ir arī viss

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 18:58, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Dalītas izjūtas par šo F1 posmu, tas, ka maksima uzvarēs, jau prognozēju, tur pat šaubu nebija.

Ferrari, bija iespēja vismaz mazliet pacīnīties par uzvaru, pie veiksmes, taču komanda jau atkal šo iespēju norāva podā. Par Sainzu prieks, viņam lieliska sacīkste. Lekleram izturību.

Merši paņēma savu, gan Rasels, gan Hamiltons, abiem laba sacīkste, jūtas gan tas, ka meršiem šie 15-20zs ļoti trūkst kaut kam vairāk.

Maklarenam liels kauns un fuij, jau kuro reizi šogad, reto reizi, kad Rikjardo iet un lido, kad tas priekšā Norisam, izbojā sacīksti ar stūlbu stratēģiju, kuras rezultātā Rikjardo nācās būt aktīvā cīņā un galā pārslogoja mašīnu, lieliski, tā vietā, lai izmantotu Pereza problēmas ar bremzēm un būtu priekšā Perezam, ir izstāšanās, taču protams, Noris ir punktos.

Visu cieņu trijotnei - Gaslijam, Devrīs un Žo, lieliskas cīņas, lielisks sniegums NDV, vnk super. Jāteic, ka Latifi arī cīnījās, kā lauva un rēķinot, ka viņa mašīnu Williams atjauno maz, kopumā labs sniegums.

Haas, nu laikam jāsaņemās un jāskrūvē tā mašīna Magnusenam labāk.

Kopumā, vienmuļa sacīkste, un, protams, SC, FIA savā elementā, trase tīra, nav traucejumu, kādi tie bija AbuDhabi 21, taču šoreiz sacīksti pabeidz aiz drošības mašīnas. Bija variants sarkanie karogi jeb dot droši pēdējos divus apļus cīnīties, taču - šoreiz pirmajā vietā nebija īstais čalis.
Kāds neīstais čalis? Tu par baigo ekspertu uzmeties, bet nezini elementāras lietas - tieši dēļ abu dabi21 tika mainīti šie noteikumi ar SC un lūk ir rezultāts. Tāda pati situācija bija šodien F3, kur reāli tika “iedots” tituls Martēnam. Rezultātā Tu esi t*ps VER antifans un ne smakas no Tavas “ekspertīzes”

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 19:08, pirms 2 gadiem
ventilators rakstīja: neviens līkumus neņemtu ar DRS tas aizmugurējais spārns nav tāpat vien skata pēc formulām uzlikts, bet gan lai ģenerētu downforce, kuru šīm mašīnām vajag labi daudz, lai lielos ātrumos ņemtu līkumus
Es jau neteicu, ka līkumā, bet UZREIZ pēc līkuma izejas

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 19:09, pirms 2 gadiem
petravicus rakstīja: Tādā gadījumā visiem būtu jābrauc boksos pēc degvielas, kas, protams, nenotiks, jo ir pret noteikumiem... pirms starta mašīnām tiek ieliets tik daudz degvielas, lai varētu nobraukt līdz beigām un ne vairāk... protams, aiz drošības mašīnas nedaudz degvielu ietaupa, bet diez vai tik daudz, lai vēl varētu extra 3-5 apļus pilnā ātrumā riņķot...
Tas viss ir risināms.... nav taču akmenī iekalts.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 19:09, pirms 2 gadiem
Interesanti, kādu stratēģiju tad autors piedāvātu Leklēram? Kaut kā tiem, kas sekoja līdzi sacīkstei, kā arī komentētājiem nebija nekādu problēmu ar stratēģijas izvēli, bet galu galā - ko tad viņi zin....

  -1 [+] [-]

, 2022-09-11 19:11, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Dalītas izjūtas par šo F1 posmu, tas, ka maksima uzvarēs, jau prognozēju, tur pat šaubu nebija.

Ferrari, bija iespēja vismaz mazliet pacīnīties par uzvaru, pie veiksmes, taču komanda jau atkal šo iespēju norāva podā. Par Sainzu prieks, viņam lieliska sacīkste. Lekleram izturību.

Merši paņēma savu, gan Rasels, gan Hamiltons, abiem laba sacīkste, jūtas gan tas, ka meršiem šie 15-20zs ļoti trūkst kaut kam vairāk.

Maklarenam liels kauns un fuij, jau kuro reizi šogad, reto reizi, kad Rikjardo iet un lido, kad tas priekšā Norisam, izbojā sacīksti ar stūlbu stratēģiju, kuras rezultātā Rikjardo nācās būt aktīvā cīņā un galā pārslogoja mašīnu, lieliski, tā vietā, lai izmantotu Pereza problēmas ar bremzēm un būtu priekšā Perezam, ir izstāšanās, taču protams, Noris ir punktos.

Visu cieņu trijotnei - Gaslijam, Devrīs un Žo, lieliskas cīņas, lielisks sniegums NDV, vnk super. Jāteic, ka Latifi arī cīnījās, kā lauva un rēķinot, ka viņa mašīnu Williams atjauno maz, kopumā labs sniegums.

Haas, nu laikam jāsaņemās un jāskrūvē tā mašīna Magnusenam labāk.

Kopumā, vienmuļa sacīkste, un, protams, SC, FIA savā elementā, trase tīra, nav traucejumu, kādi tie bija AbuDhabi 21, taču šoreiz sacīksti pabeidz aiz drošības mašīnas. Bija variants sarkanie karogi jeb dot droši pēdējos divus apļus cīnīties, taču - šoreiz pirmajā vietā nebija īstais čalis.
Uh kāds tu heiteris.... un pastāsti, lūdzu, ko tieši sarkanie izdarīja nepareizi?!?!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 19:13, pirms 2 gadiem
ventilators rakstīja: Šumaherss, manuprāt, tiek pārāk daudz kritizēts sava uzvārda dēļ.

Latifi, turpretim, ir vienkārši f1 joks. Čalis šobrīd ir 21 pozīcijā no 20 braucējiem, kad De Vries praktiski no ielas paņemts ar tādu pašu mašīnu jau pirmajā sacīkstē tiek pie punktiem smieklus uzsita, komentētāji, kas vairrākkārt pieminēja, ka De Vries šajā vienā posmā vien vairāk apļus nobraucis top10 nekā Latifi visas sezonas laikā.
Šitas labs

     [+] [-]

, 2022-09-11 19:16, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Es jau neteicu, ka līkumā, bet UZREIZ pēc līkuma izejas
DRS jau tā dažās trasēs liekas pārāk spēcīgs. Pēc visām tām noteikumu maiņām aerodinamikas sakarā, sāk izskatīties, ka F1 vispār grib tikt vaļā no DRS.

     [+] [-]

, 2022-09-11 19:17, pirms 2 gadiem
hewlet rakstīja: Atkal visi nīd, Abu Dabī izdarīja vienu, atļaujot sacīkstēs noskaidrot uzvarētāju bija slikti, jo neievēro noteikumus. Tagad nepārkāpj noteikumus un finišē aiz drošības mašīnas atkal slikti. Cienījamie “fani” izlemiet ko gribiet, jo arī Abu Dabī būtu bijušas šādas beigas, ja ne kāds saprastu ka jāļauj finišēt zem zaļajiem karogiem.
Vairāk jāklausās komentētāji. Abu dabi varēja gonku apturēt, jo bija avārija. Šeit avārija nebija.

     [+] [-]

, 2022-09-11 19:18, pirms 2 gadiem
ventilators rakstīja: DRS jau tā dažās trasēs liekas pārāk spēcīgs. Pēc visām tām noteikumu maiņām aerodinamikas sakarā, sāk izskatīties, ka F1 vispār grib tikt vaļā no DRS.
Nu bet šeit tak devils čīkstēja, ka DRS neko nedodot.....

     [+] [-]

, 2022-09-11 19:19, pirms 2 gadiem
Bet tā kopumā ņemot, jau slipstream ir pietiekams apdzīšanai... un tad vēl pieliek klāt DRS

     [+] [-]

, 2022-09-11 19:20, pirms 2 gadiem
Interesanti, kāpēc Horners šoreiz nebļāva radio, ka jāļauj pilotiem vismaz vienu apli sacīkšu režīmā nobraukt. Abu Dhabi ļoti uz to uzstāja, šoreiz droši vien piemirsās
Joks protams

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 19:20, pirms 2 gadiem
Demurs Harebovs rakstīja: Interesanti, kādu stratēģiju tad autors piedāvātu Leklēram? Kaut kā tiem, kas sekoja līdzi sacīkstei, kā arī komentētājiem nebija nekādu problēmu ar stratēģijas izvēli, bet galu galā - ko tad viņi zin....
Leklēru pasauca 13. aplī nomainīt softus uz medium, kamēr Verstappens ar tādiem pašiem softiem brauca vēl aptuveni 15 apļus ?? Kādam tajā Ferrari sienā tak būtu jāsaprot, cik ilgu laiku ar mediumiem var nobraukt. Pat tās pirms sacīkstes Pirelli ietektās stratēģijas, kurās bija 1 stops ar Soft -> Medium, sākās viss ar 18 apli, ja nemaldos. Problēma vienkārši tajā, ka Ferrari Leklēru pasauca pārāk agri un uzlika Medium riepas. Tur bija nekāda iespēja līdz beigām ar tām riepām nobraukt, un ja neej līdz galam ar 1 stopu, tad nafig vispār bija tobrīd mainīt. Respektīvi, visticamāk, labāk būtu bijis neko tobrīd nemainīt vai (maz ticams,ka labāk) uzlikt Hard riepas un toč līdz beigām nobraukt.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 19:23, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Nu bet šeit tak devils čīkstēja, ka DRS neko nedodot.....
kā neko nedod ? tas , ka izveidojas DRS "vilcieni" un nevar apdzīt ir cita problēma, bet tas, ka DRS pats par sevi ir ļoti spēcīgs ir neapstrīdami

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 19:26, pirms 2 gadiem
Lohu sētā darba daudz rakstīja: Tak neko es neskatījos, pat nezināju, ka šodien ir Formula
Vienkārši atvēru rakstu, kurš ir pašā augšā un paskatījos tabulu, tas ir arī viss
Fascinē, ka atklāti mētājies ar skaļiem apgalvojumiem un secinājumiem par kādu aktualitāti, lai gan tajā pašā laikā atzīsti, ka neesi iedziļinājies notikumu norisē un pats apzinies, ka esi nekompetents šos secinājumus izdarīt. Turklāt pats par to sajūsimies.
Visu cieņu. Ne katram pietiek spēka iesmiet par sevi

  +1 [+] [-]

, 2022-09-11 19:30, pirms 2 gadiem
Sāk likties, ka F1 būtu jādomā par to, kā šādās situācijās būtu jārīkojas, lai netiktu izčakarēta sacīkstes beigu daļa.
Šķiet, ka ir divi scenāriji - ja sacīkstes pēdējos 10 apļos ir nepieciešamība pēc SC, tad:
1) tā vietā ir sarkanie karogi ar restartu aiz SC;
2) Ir kāds "pagarinājums", kā futbolā, ar piemēram diviem pieliktiem apļiem
Citādi pēc šādiem finišiem ir nepatīkama pēcgarša.

     [+] [-]

, 2022-09-11 19:30, pirms 2 gadiem
ventilators rakstīja: Leklēru pasauca 13. aplī nomainīt softus uz medium, kamēr Verstappens ar tādiem pašiem softiem brauca vēl aptuveni 15 apļus ?? Kādam tajā Ferrari sienā tak būtu jāsaprot, cik ilgu laiku ar mediumiem var nobraukt. Pat tās pirms sacīkstes Pirelli ietektās stratēģijas, kurās bija 1 stops ar Soft -> Medium, sākās viss ar 18 apli, ja nemaldos. Problēma vienkārši tajā, ka Ferrari Leklēru pasauca pārāk agri un uzlika Medium riepas. Tur bija nekāda iespēja līdz beigām ar tām riepām nobraukt, un ja neej līdz galam ar 1 stopu, tad nafig vispār bija tobrīd mainīt. Respektīvi, visticamāk, labāk būtu bijis neko tobrīd nemainīt vai (maz ticams,ka labāk) uzlikt Hard riepas un toč līdz beigām nobraukt.
Nu pasaki iemeslu kāpēc neizmantot VSC nedaudz pirms pit loga?

Kā jau tie paši komentētāji teica - Leklērs trasē nevarētu vinnēt. Jāmēģina kaut kas cits. Mēģināja - nesanāca.

Tieši gonkas laikā nodomāju - ja, HAM šitā būtu jānomaina taktika, tad viņš no tiem abiem stintiem būtu izsitis maksimumu. A Leklērs uzliek jaunas riepas un jāpievelk no +20 sekundēm, bet šis tā vietā 5 apļos sadeldējis pārsvaru par 3 sec. HAM tur būtu tuvojies pa 2 sec aplī, lai VER saprastu, ka 3 apļus pirms beigām tev viens būs astē...
1 2 51 komentārs