Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstons: "F1 jāsamazina budžeta "griesti"", FIA mainīs noteikumus par izplūdes gāzu izmantošanu

Eklstons: "F1 jāsamazina budžeta "griesti"", FIA mainīs noteikumus par izplūdes gāzu izmantošanu
Bernijs Eklstons
Foto: SCANPIX SWEDEN/Scanpix

Bernijs Eklstons sacījis, ka F1 nepieciešams samazināt tēriņus un nešķiest naudu tur, kur to nevajag darīt. Tikmēr F1 sacīkšu direktors Čārlijs Vitings atklāja, ka izmaiņas noteikumos par formulu izplūdes gāzu regulējumiem paradzētas veikt 2013. gadā, kas beidzot apturēs komandu centienus iegūt papildus piespedējspēku, izmantojot izplūdes gāzes.

Komandām jāsamazina izdevumi

F1 boss Bernijs Eklstons portālam f1.com atzinis, ka komandām būtu nepieciešams samazināt savus izdevumus.

"Komandām vajadzētu savilkt ciešāk savas jostas," sacīja Eklstons. "Daudzas vienības uz pasauli skatās caur rozā brillēm un tērē milzīgas naudas summas, neredzot reālo situāciju."

Uz jautājumu, ko komandām vajadzētu darīt šajā jautājumā, F1 šefs tēlaini atbildēja: "Tām vajadzētu nomainīt briļļu stikliņu krāsas. Ir jāsavelk jostas un jābeidz tērēt vairāk par to, cik nepieciešams. Lielākā problēma ir tā, ka, nosakot budžeta griestus un balstot tos uz mazbudžeta komandām, bagātākās komandas cīnās pret to ieviešanu, līdz ar to tēriņu samazināšana ir ļoti grūti īstenojama."

Intervijas beigās Eklstons arī atklāja savas domas par braucējiem, kas nopērk sev vietu F1. "Viņiem ir labi sponsori, kas spēj apmaksāt viņu braukšanu F1. Kas tur slikts? Es nekad neesmu redzējis braucēju, kas pats maksātu par savu vietu F1," Eklstons attaisnoja braucējus, kuri iekļuvuši F1 ar bagātu sponsoru palīdzību.

2013. gadā FIA mainīs noteikumus par izplūdes gāzu izmantošanu

Lai gan noteikumi pēdējos gados jau reiz ir mainīti, taču vairākas komandas, piemēram, "Red Bull", kas pedējos testos Barselonā vēl izmēģināja jauno aerodinamisko paketi, cenšas rast jaunus risinājumus, kā iegūt papildus piespiedējspēku, izmantojot tieši izplūdes gāzes.

"Mūsu mērķis ir novērst šo procesu. Veiksim dažas izmaiņas noteikumos, kas krietni ierobežos formulu dizainerus," sacīja Vitings. "Izplūdes gāzes vairs nevarēs izmantot kā aerodinamisko elementu," uzsvēra F1 sacīkšu direktors.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +2 [+] [-]

, 2012-03-11 22:50, pirms 12 gadiem
Vecais muļķis galīgi aizsēdējies. Vecums nenāk viens.

  +2 [+] [-]

, 2012-03-11 23:04, pirms 12 gadiem
varbūt pilotus jāpārsēdina kartingos? arī lielu naudu ietaupītu..
Tas vairs nav F1... Eklstonu pensijā!!!!

  +3 [+] [-]

, 2012-03-11 23:52, pirms 12 gadiem
...un jānosaka vecuma cenzs, lai zviedru pensionāri nečakarē bobi

  +2 [+] [-]

, 2012-03-12 00:13, pirms 12 gadiem
F1 būtu vispār jānoņem tādi budžeta griesti, lai formula atgrieztos autosporta virsotnē nevis katru gadu dzīt to arvien zemāk

 +29 [+] [-]

, 2012-03-12 00:23, pirms 12 gadiem
Vispār jau jaunieši tieši budžeta griesti ir tas, kas notur interesi par sportu ziemeļamerikā un padara šo pasakāmu neprognozējamu, savādāk F1 skaisti iet uz to pašu uz ko dažas futbola līgas uzvar tas, kurš izgrūž vislielāko piķi.

Palielinoties industrijai mēs principā sezonu varētu samazināt līdz 3-4 posmiem tāpat jau pirmajā posmā ir skaidrs, kurš dominēs, kurš būs aizmugurē sezonas laikā tendences mainās tikai atsevišķās trasēs, pārsteigumu sezonas laikā, faktiski nav, jo apakšgala komandas izvēlās naudas maisus nevis jaunos talantus.
Šobrīd mums faktiski ir izzudušas mazās komandas kā Jordan, Sauber, Tyrell kurām bija izteikts kolorīts un kuras bieži piesaistot jaunus pilotus izvilka pilnās lozes un spēja sacensties ar milzīgiem daudzmiljonu nu jau droši vien miljardu projektiem.

 +24 [+] [-]

, 2012-03-12 00:27, pirms 12 gadiem
F1 budžet jasamazina a pats grabj tik naudu no arābiem!

  +4 [+] [-]

, 2012-03-12 00:29, pirms 12 gadiem
popovich rakstīja: varbūt pilotus jāpārsēdina kartingos? arī lielu naudu ietaupītu..
Tas vairs nav F1... Eklstonu pensijā!!!!
Zini vispār laba ideja, 100% būtu vairāk apdzīšanu nekā ir šobrīd F1 ja es gribu paskatīties auto sacīkstes es uzslēdzu Nascar vai Ziemeļamerikas formulas trekos, ja es gribu paskatīties monotonu rinķošanu pusotras stundas garumā, kur labākajā gadījumā būs kāds spilgts moments ja divi reizē iebrauks boksos tad es uzslēdzu F1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-03-12 01:20, pirms 12 gadiem
Bērnijam sākumā vajadzētu pašam beigt prasīt kosmiskas summas no trasēm pirms sākt ko runāt par komandām. Griestus vajag, bet ne jau zemākus par kādiem 200 milj. gadā. Un tas aerodinamikas stulbums ir jāizbeidz.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-12 11:10, pirms 12 gadiem
daļa taisnības večukam ir. bet vispirms vajadzētu izskaust autorikrātismu F1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja